Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marii
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 12:14 pm Temat postu: dot.solarium |
|
|
ja chodziłam raz na dwa tygodnie po 5 minut i jestem zadowolona z efektu ale chodziłam przez pół roku.
od razu nie będzie ładna opalenizna bo można sie tylko poparzyć,a wszelkie kremy ochronne są dobrym pomysłem ale myślę ze lepiej wysmarować całe ciało.....
ja z natury jestem piegowata i po solarium piegi były jeszcze widoczniejsze wiec lampy na twarz wyłączałam co drugą wizytę.
teraz chodzę bardzo rzadko - raz na 2-3 miesiące lub mniej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
scarlett
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Czw Sty 17, 2008 10:58 pm Temat postu: |
|
|
Czy ktorejs z Was przytrafilo sie kiedys poparzyc w solarium .... sutki? Ostatnio bylam w solarium na 15, niestety okazalo sie to troche za duzo ( mimo, ze nie byla to moja pierwsza wizyta w solarium) bo spieklam sobie skore na twarzy.... Od tego dnia przy takim intensywniejszym dotyku bola mnie sutki... nie cale piersi tylko sutki.... poza tym zrobilam jeszcze cos glupszego. tego samego dnia postanowilam sobie zrobic domowy masaz, ostra gabka i chyba jeszcze dodtakowo przyrysowalam moje biedne brodawki.... jejku wszedzie czytam, ze bolace sutki to objaw ciazy... a raczej nie jestem bo stosuje tbasy, krwawienie mialam w zeszlym tygodniu i od tamtego czasu nie wspolzylam i zrobila 4 testy, ktore wyszly negatywnie
Poradzcie prosze jak moge "wyleczyc" moje zmaltretowane sutki???? Kupilam juz w aptece masc alantan i chyba cala sie wysmaruje _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sty 17, 2008 11:24 pm Temat postu: |
|
|
Scarlett Ty jak zwykle szukasz objawow ciazy...no nie moge... co za panikara...to po co Ci te tabsy skoro wg Ciebie one nie chronia? ...napewno sie poparzyłas..a tak wogole to czytałas regulamin solara? jest napisane ze przed kazdym opalaniem osłonic piersi czemu tego nie zrobilas? teraz sa skutki... przynajmniej w biustonoszu czy jakies nakładki nałozyc...przeciez to promieniowanie... aj aj _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Czw Sty 17, 2008 11:40 pm Temat postu: |
|
|
Skarlett ja też chodzę do solarium i wiesz przed każdym wejściem smaruje sutki i pieprzyki specjalną wazeliną, która tam już stoi i czeka na użycie:) mówię Ci pomaga.. a zresztą wizytę w solariu zaczyna się od 5-7 minut, potem stopniowo się zwiększa czas opalania _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 11:10 am Temat postu: |
|
|
pewnie ze moglas je popazyc, to bardzooo prawdopodobne, smaruj sie kremem natluszczajacym |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 12:44 pm Temat postu: |
|
|
Ja kiedys bylam nalagowa bywalczynia solarium. Przez ok 2 lata chodzilam dwa razy w tygodniu na 10 minut. I wiecie bylam bardzo zadowolona, opalenizna byla super i przedewszystkim kocham to ciepelko
Teraz juz od ok 1,5 roku wogole nie chodze, znudzilo mi sie poprostu.
Poki co nic mi nie jest, przynajmniej zewnetrznie, moze wyjdzie z czasem
Ale powiem Wam szczerze ze nie przejmuje sie tym za bardzo pewnie to co teraz napisze wzbudzi kontrowersje ale ja tam nie wierze ze solarium to jest takie straszne zlo, jakos nie przemawia to do mnie.
Owszem nie mowie, ze nie ma zadnych skutkow ubocznych bo oczywiscie ma, ale uwarzam ze w tych nie ktorych wypowiedziach to juz naprawde przesadzaja. Ale to tylko moje zdanie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 12:46 pm Temat postu: |
|
|
ja tez od czasu do czasu sobie pujde ale nietak czesto ja ty chodzilas Domi .... i uwazam ze jak sie nie przesadza z chodzeniem i dobrze dba o skore przed i po opalaniu to jest ok |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 12:49 pm Temat postu: |
|
|
No wlasnie zdecydowanie sie z toba zgadzam, jak sie dba o skore i chodzi w rozsadnych ilosciach to mysle ze zawsze bedzie git. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 11:50 pm Temat postu: |
|
|
ja chodze do solara przed jakimis wielkimi wydarzeniami typu wesele lub impreza np studniowka i ostatni raz bylam wlasnie przed weselem w sierpniu teraz jakos miesiac temu naszlo mnie zeby znowu pojsc.. bo czuje sie taka blada i wogole a tak ja mam sniada cere wiec jak pojde kilka razy to mam ladna opalenizne. takze moze sie wybiore w nastepnym tygodniu. Bo teraz za barrdzo nie chce po tym oczyszczaniu twarzy-wole odczekac tydzien. karnawal jest to musze troche byc opalona na imprezke jak pojde z moim lubym
a na jakie chodzicie? stojace czy lezace? ja wole zdecydowanie stojace --> relaxx pelen
i drugie pytanko: jakiego kremuuzywacie po solarium? ja zwyklego balsamu z NIVEA.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 12:44 am Temat postu: |
|
|
Ja lezace, zdecydowanie
Bylam kilka razy na stojacym i bylo do bani, dlaczego? Komfort-zaden, efekt-rowniez zaden, serio odnioslam wrazenie ze to solarium wcale nie opalalo
A co do kremu to na poczatku uzywam zwyklego nawilzajacego np. Gosha, ale potem jak juz jestem bardziej opalona to kupuje sobie jakis ze zlotymi drobinkami, fajnie podkresla oplenizne.
Fajny jest balsam nawilzajacy ze zlotymi drobinami firmy Bielenda. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|