Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 12:55 am Temat postu: |
|
|
A nie wiesz jakim cudem może być w ciąży? Skoro masz tam gdzieś pod ręką książkę do biologii, to bardzo dobrze się składa. Przewróć kilka stron i znajdź jak dochodzi do zapłodnienia. Przestudiujcie z dziewczyną, wytłumacz, pokaż w ksiażce.
A jeśli w to nie uwierzy, to kupcie test ciążowy.
Dodam, że stres opóźnia miesiączkę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
soly32
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:02 am Temat postu: |
|
|
A czy ktoś może mi powiedzieć jak jest z tymi temperaturami? Do tego czytałem że jezlei mężczyzna podnieca się kilka raz w tygodniu to staj się bezpłodny na dłuższy czas i że przywrózić to mozę przerwa w pieszczotach. Czy to prawda? Chcaiłbym się upewić i przy okazji dowiedzieć sie jak najwięcej zeby móc uspokoić moą dziwczyne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:09 am Temat postu: |
|
|
oczywiscie ze niemozliwe. jesli ma 16 lat to nieregularne miesiaczki sa normalne. nawet gdyby odrobina twojego nasienia zostala na palcu to i tak zaplodnienie w ten sposob jest bardzo malo prawdopodobne. wszystkie te objawy ktore opisales jak dla mnie wygladaja na oznaki zblizajacego sie okresu. a mdlosci to pewnie z nerwow. przynajmniej ty sie juz nie denerwuj za pare dni twoja dziewczyna dostanie okres i wszystko sie uspokoi. kobiety przed miesiaczka maja czasem zmienne nasrtoje i sa bardzo drazliwe. przytulaj i czekaj az natura zalatwi ten problem sama
a co do tej temperatury to owszem masz racje. podnosi sie odrobine podczas owulacji a po niej spada. zas jesli jest sie w ciazy utrzymuje sie caly czas na tym podwyzszonym poziomie. ale to duze uproszczenie bo liczy sie godzina w jakiej sie mierzy temperature i miejsce gdzie wklada sie termometr by ja zmierzyc. wazne tez zeby zrobic to zaraz po przebudzeniu zanim wstanie sie z lozka. ta metoda ma sens tylko wtedy gdy pomiary przeprowadza sie regularnie i robi wykres. jest to jedna z metod planowania ciazy- metoda termiczna. a jesli chodzi o wasz przypadek to bardziej bym byla za inna metoda sprawdzenia- za testem ciazowym. oczywiscie tylko po to zeby uspokoic twoja dziewczyne bo przeciez juz wiemy oboje ze w ciazy ona nie jest |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:12 am Temat postu: |
|
|
nie wiem co masz na mysli mowiac - mezczyzna sie podnieca. jesli masturbacje i wytrysk to mozesz byc spokojny. na pewno nie stanie ci sie nic zlego od tego nie bedziesz nieplodny nawet przez chwile |
|
Powrót do góry |
|
|
|
soly32
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:18 am Temat postu: |
|
|
Dziekuje to mnie bardzo uspokoiło śmiechem żartem gdybym był bezpłodny byłbym przynajmniej o wszystko spokojny. Z tego co sie dowiaduje zarówno ciąża jak i okres pred miesiączką maja podobne objawy? Jak bardzo miesiączka może sie opóźnić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:25 am Temat postu: |
|
|
nawet dwa tygodnie. ale to juz skrajne przypadki. pare dni to norma jeszcze. powiedzmy tak do tygodnia. potem warto isc do ginekologa bo opozniajacy sie okres wcale nie musi oznaczac ciazy ale np jakies problemy hormonalne. jak na razie niech twoja dziewczyna wyluzuje bo im bardziej sie stresuje tym bardziej wplywa na swoj organizm. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
soly32
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:30 am Temat postu: |
|
|
Ale nie rozumie jednego.. Ona wcześniej nie miała żadnych objawów tego typu. To pierwszy raz. Jak to wyjaśnić i czy zmiany hormonalne objawiają sie czymś inym niż opóźnieniem miesiączki? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 8:30 am Temat postu: |
|
|
Widze ze nie tylko mnie sie spoznia okres... troche denerwuje sie gdyz nigdy nie bylo tak zeby okres spoznial mi sie a dzis jest 31 dzien... wiem ze cykl miesiaczkowy moze trwac nawet 34 dni ale i tak sie denerwuje.... Uprawialam sexs z narzeczonym w dni plodne ale nie pamietam zeby prezerwatywa bylaby peknieta albo zsunela sie... Jedyne czego sie obawiam to fakt ze moglo dojsc do zaplodnienia podczas zabawy kiedy to bez zadnego zabezpieczenia penis dostal sie do pochwy.. ty byl tylko moment ale i tak sie boje a najgorsze jest to ze nie pamietam czy to byly dni plodne czy nie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:35 pm Temat postu: |
|
|
niestety soly. diagnoze moze postawic tylko lekarz po badaniach. ale opoznienie okresu to nic wielkiego. jak na razie nie macie sie czym stresowac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
soly32
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 4:17 pm Temat postu: |
|
|
Test wypadł negatywnie i objawy ciąży jakby zanikły =] ale okresu jak nie było tak nie ma.. Zobacymy co będzie Dzieki za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|