Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 4:40 pm Temat postu: |
|
|
No więc nie jetseś w ciąży.
Brak miesiączki jest zatem spowodowany czymś innym, musisz iść do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Asio Gość
|
Wysłany: Sro Sie 16, 2006 11:04 am Temat postu: |
|
|
Od 4 lat miesiączkuje regularnie. W zeszłym miesiącu miałam opóźnienie 2-3 dni. W tym miesiącu mija dziś 8 dzień, a krwawienie nie nastąpiło. Zrobiłam test by wykluczyc ciąże, wyszedł negatywnie.
Byłam w tym czasie na kajakach i złapałam zapalenie pochwy, tydzień przed terminem oddawałm krew, gdyż jestem honorowym dawcą, do tego dochodzą te ponad 30 stopniowe upały i stres spowodowany właśnie tym opóźnieniem. Czy możliwe by to wszytsko wpłynęo na opóźnienie miesiączki??
Dodam jeszcze, że objawy występujące u mnie podczas miesiączki w dniu kiedy miała nadejść, były nawet bardzo intensywnie, ale krwawienie nie wystąpiło. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 16, 2006 11:42 am Temat postu: |
|
|
Przyczyny spóźnienia miesiaczki to zapewne to co wymieniłaś: choroba pochwy, zmiana pogody, oddawanie krwi.
Wię czekaj spokojnie na miesiączkę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Asio Gość
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 10:14 am Temat postu: |
|
|
Nie wytrzymałam i w końcu poszłam do lekarza. Jak się okazuje nie ma sie czym martwić. Nie ma żadnej ciązy Prawdopodobnie ten cały stres jest powodem tego opóźnienia.
Ponownie dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czekolada Gość
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 3:42 pm Temat postu: |
|
|
coś do użytkownika "Yalissea":
Jakiś czas temu pisałam że bardzo długo czekam na okres (pisałam o tych podróżach i antybiotykach, pewnie nie kojarzysz, ale nie mogę tamtego wątku znaleźć), a Ty stwierdziłaś, że raczej w ciąży nie jetem i poradziłaś mi żebym kupiła test. Wprawdzie testu nie kupiłam, ale na jutro mam termin wizyty u ginekologa, dość długo czekałam, bo wiadomo że nie tak łatwo się dostać, kolejki są spore. No i dziś rano dostałam okres, po 4 tygodniach. To dobrze, ślub będzie za rok, a nie wcześniej, na szczęście. Masz duże doświadczenie, i mnie też podtrzymałaś na duchu wtedy. Dzięki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Arturek_8
|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Mam goraca prosbe o pomoc i ewentualna podpowiedz. Otoz od pieciu dni nie zyjemy z dziwczyna niczym innym jak oczekiwaniem na jej okres. Kochamy sie juz od dawna...kiedys moja kobieta brala tabletki przez ok. 1,5 roku i miesiaczki byly bardzo regularne. Od trzech miesiecy nie brala tabletek , ale mimo to okres miala w miare regularny. Ostatniego miesiaca kochalismy sie sporo wiecej niz zwykle , ale zawsze z prezerwatywa...Okres powinna miec 5 dni temu...ale wiem ze moze spozniac z powodu stresu ,a my majac na uwadze ze kochalismy sie ostatnio czesciej strasznie na niego czekamy i zaczynamy sie potwornie martwic...czy takie opoznienia moga byc mozliwe wlasnie z powodu takiego stresu i oczekiwania. Czy to juz jest odpowiedni czas na test ciazowy...czy takie testy sa skuteczne??? dziekuje bardzo za odpowiedzi i pozdrawiam goraco |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 12:52 pm Temat postu: |
|
|
Stres opóźnia miesiączkę. I to pewnie z powodu stresu miesiączka się spóźnia.
Test można wykonać od 6 dni od przypuszczalnego zapłodnienia.
Uważam, że nie dziewczyna nie jest w ciąży. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 1:02 pm Temat postu: |
|
|
witam. Mamy po 18 lat i my też mamy podobny problem bo mojej dziewczynie spuźnia sie 2 dzień i sie strasznie denerwujemy.bo kochaliśmy sie w czasie dni płodnych ale uzywaliśmy prezerwatywy i globulki Pantenex. Mam pytania:
1. Czy nawet jakby sie troche spermy przedostało do pochwy to globulka wystarczyłaby??
2. Czy w czasie dni niepłodnych jakby sie sperdam dostała to duże jest prawdopodobieństwo zapołodnienia??
Jeacze chcemy zrobić test ale sie obawiamy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
TIme to Pray... Gość
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 10:37 am Temat postu: |
|
|
czesc mam podobne pytanie do wszystkich... a wiec ... ostatnio spedzilem ze swoją dziewczyną 3 noce ... do niczego nie doszlo po za pettingiem.... moja dziewczyna zawsze miala okres 17ego... dzisiaj jest juz 21 ... i wlasnie ma objawy bolące piersi omdlenia z rana ... bóle brzucha... irytuje mnie najbardziej to ze nigdy jej sie okres nie spozniał ... miala zawsze regularny a teraz ... aha male jest prawdopodobienstwo ze nasienie moglo dostac sie do pochwy?? HELP ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 2:07 pm Temat postu: |
|
|
To Ty powinieneś wiedzieć jakie było prawdopobieństwo dostania się nasienia do pochwy.
Te objawy o których piszesz, to pewnie nadchodząca miesiączka.
Omdlenia, nudności również pojawiają się przy miesiączce.
Jeżeli to jej pierwsze zbliżenie seksualne, takie zmiany w organizmie jak opóźniająca się miesiączka, to normalne.
Omdlenia i nudności podczas ciąży występują się mniej więcej od 2-8 tygodnia ciąży.
Więc czekajcie spokojnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|