Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Spóźniający się okres-temat specjalnie do tego przeznaczony

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 72, 73, 74  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Yalissea
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sie 14, 2006 4:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No więc nie jetseś w ciąży.

Brak miesiączki jest zatem spowodowany czymś innym, musisz iść do lekarza.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Asio
Gość

PostWysłany: Sro Sie 16, 2006 11:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od 4 lat miesiączkuje regularnie. W zeszłym miesiącu miałam opóźnienie 2-3 dni. W tym miesiącu mija dziś 8 dzień, a krwawienie nie nastąpiło. Zrobiłam test by wykluczyc ciąże, wyszedł negatywnie.
Byłam w tym czasie na kajakach i złapałam zapalenie pochwy, tydzień przed terminem oddawałm krew, gdyż jestem honorowym dawcą, do tego dochodzą te ponad 30 stopniowe upały i stres spowodowany właśnie tym opóźnieniem. Czy możliwe by to wszytsko wpłynęo na opóźnienie miesiączki??
Dodam jeszcze, że objawy występujące u mnie podczas miesiączki w dniu kiedy miała nadejść, były nawet bardzo intensywnie, ale krwawienie nie wystąpiło.
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sie 16, 2006 11:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przyczyny spóźnienia miesiaczki to zapewne to co wymieniłaś: choroba pochwy, zmiana pogody, oddawanie krwi.

Wię czekaj spokojnie na miesiączkę.
Powrót do góry
Asio
Gość

PostWysłany: Czw Sie 17, 2006 10:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wytrzymałam i w końcu poszłam do lekarza. Jak się okazuje nie ma sie czym martwić. Nie ma żadnej ciązy Very Happy Prawdopodobnie ten cały stres jest powodem tego opóźnienia.
Ponownie dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
czekolada
Gość

PostWysłany: Czw Sie 17, 2006 3:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

coś do użytkownika "Yalissea":
Jakiś czas temu pisałam że bardzo długo czekam na okres (pisałam o tych podróżach i antybiotykach, pewnie nie kojarzysz, ale nie mogę tamtego wątku znaleźć), a Ty stwierdziłaś, że raczej w ciąży nie jetem i poradziłaś mi żebym kupiła test. Wprawdzie testu nie kupiłam, ale na jutro mam termin wizyty u ginekologa, dość długo czekałam, bo wiadomo że nie tak łatwo się dostać, kolejki są spore. No i dziś rano dostałam okres, po 4 tygodniach. To dobrze, ślub będzie za rok, a nie wcześniej, na szczęście. Masz duże doświadczenie, i mnie też podtrzymałaś na duchu wtedy. Dzięki
Powrót do góry
Arturek_8

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 12:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam goraca prosbe o pomoc i ewentualna podpowiedz. Otoz od pieciu dni nie zyjemy z dziwczyna niczym innym jak oczekiwaniem na jej okres. Kochamy sie juz od dawna...kiedys moja kobieta brala tabletki przez ok. 1,5 roku i miesiaczki byly bardzo regularne. Od trzech miesiecy nie brala tabletek , ale mimo to okres miala w miare regularny. Ostatniego miesiaca kochalismy sie sporo wiecej niz zwykle , ale zawsze z prezerwatywa...Okres powinna miec 5 dni temu...ale wiem ze moze spozniac z powodu stresu ,a my majac na uwadze ze kochalismy sie ostatnio czesciej strasznie na niego czekamy i zaczynamy sie potwornie martwic...czy takie opoznienia moga byc mozliwe wlasnie z powodu takiego stresu i oczekiwania. Czy to juz jest odpowiedni czas na test ciazowy...czy takie testy sa skuteczne??? dziekuje bardzo za odpowiedzi i pozdrawiam goraco
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 12:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stres opóźnia miesiączkę. I to pewnie z powodu stresu miesiączka się spóźnia.

Test można wykonać od 6 dni od przypuszczalnego zapłodnienia.
Uważam, że nie dziewczyna nie jest w ciąży.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 1:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam. Mamy po 18 lat i my też mamy podobny problem bo mojej dziewczynie spuźnia sie 2 dzień i sie strasznie denerwujemy.bo kochaliśmy sie w czasie dni płodnych ale uzywaliśmy prezerwatywy i globulki Pantenex. Mam pytania:
1. Czy nawet jakby sie troche spermy przedostało do pochwy to globulka wystarczyłaby??
2. Czy w czasie dni niepłodnych jakby sie sperdam dostała to duże jest prawdopodobieństwo zapołodnienia??

Jeacze chcemy zrobić test ale sie obawiamy Sad
Powrót do góry
TIme to Pray...
Gość

PostWysłany: Pon Sie 21, 2006 10:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc mam podobne pytanie do wszystkich... a wiec ... ostatnio spedzilem ze swoją dziewczyną 3 noce ... do niczego nie doszlo po za pettingiem.... moja dziewczyna zawsze miala okres 17ego... dzisiaj jest juz 21 ... i wlasnie ma objawy bolące piersi omdlenia z rana ... bóle brzucha... irytuje mnie najbardziej to ze nigdy jej sie okres nie spozniał ... Sad miala zawsze regularny a teraz ... aha male jest prawdopodobienstwo ze nasienie moglo dostac sie do pochwy?? HELP ...
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sie 21, 2006 2:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To Ty powinieneś wiedzieć jakie było prawdopobieństwo dostania się nasienia do pochwy.

Te objawy o których piszesz, to pewnie nadchodząca miesiączka.
Omdlenia, nudności również pojawiają się przy miesiączce.

Jeżeli to jej pierwsze zbliżenie seksualne, takie zmiany w organizmie jak opóźniająca się miesiączka, to normalne.

Omdlenia i nudności podczas ciąży występują się mniej więcej od 2-8 tygodnia ciąży.

Więc czekajcie spokojnie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 72, 73, 74  Następny
Strona 13 z 74