FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 11:50 pm Temat postu: |
|
|
Kamila111 napisał: | wloze palec gleboko do pochwy, papier po wytarciu reki jest jakby ubrudzony lekko krwią, minimalnie |
zbliza sie okres, spokojnie. jutro powinno Cie \"wylac" chłopak ma racje, przesadzasz, panikujesz, wmawiasz sobie przerozne objawy. i po co? okres przyjdzie! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamila111
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 1:04 am Temat postu: |
|
|
moze masz rację, już przestały mnie boleć piersi, tak jakby lada moment mial byc okres.. czepiam sie kazdego objawiu, wmawiam sobie.. nawet to ze przed okresem nie mialam zadnego pryszcza uwazam za objaw., wydaje mi się, że przytyłam, ze chce mi się ciągle jesc.. naczytałam się tyle, że w tym czasie bym przeczytała trylogię. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 11:01 am Temat postu: |
|
|
to ze sie chce jest to normalne. przed okresem tym bardziej. chłonełabys wszystko co spotkasz na drodze, wraz z nadejsciem @ objawy mina. a pryszcze? czasem moga pojawic sie np w połowie cyklu a nie na poczatku. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 2:23 pm Temat postu: |
|
|
Kamila111, koleżanka wyżej ma rację, ja też przed okresem czasami mam niespodziankę w postaci pryszcza albo jem tyle, że normalnie czasem myślę, że pęknę .. na pewno już okres się rozkręca . _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamila111
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 11:35 pm Temat postu: |
|
|
rozkręcił się! macie racje. Dostałam dzisiaj w szkole i to taki obfity ze zostałam zmuszona iść z wykładów do domu. Bardzo dziękuję za wsparcie, bez was bym zwariowała. Obiecuje, że już będziecie miały ode mnie spokój, bo męczyłam was sporo czasu. Okres jest i chyba dzisiaj najbardziej jak nigdy ciesze się, że jest, chyba to aż uczczę! Z chłopakiem postanowiliśmy zrezygnować absolutnie z seksu, przez moje paniki i stresy, oszczędzimy sobie tego dopóki w zupełności będzie nas stać na dziecko. Uczymy się jeszcze, co prawda kończymy edukację, ale to nie pora na dziecko. Jeszcze raz bardzo dziękuję! Jesteście wspaniałe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 2:50 pm Temat postu: |
|
|
kamila a nie mowiłam? od poczatku trabiłam ze nie jestes w ciazy powodzenia!i mniej stresu na przyszlosc... ten sluz jak woda to mowiłam ze to na okres.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mika1543
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 8:30 pm Temat postu: |
|
|
No więc zacznę od początku..mam 16 lat, jestem dziewicą i moje cykle są nieregularne. Gin przepisał mi castagnus na regulację okresu. Brałam je przez 90 dni. Po kuracji cykl trwał 46 dni, a następny cykl trwał 43 dni(dostałam okres 31 października, który był raczej skąpy ale trwał 5-6 dni). Byłam pewna, że już wszystko zaczęło się regulować...
Około 20-21 listopada z chłopakiem pocieraliśmy się swoimi narządami[pocieraliśmy się jednego i drugiego dnia](członek był suchy przed jak i po zabawie w obydwu dniach, a chłopak doszedł kilka godzin później, po czym już nie było zabaw)...w związku z cyklami 46, 42 dni...byłam pewna, że dostanę okres około 16 grudnia...dzisiaj mamy 25 stycznia, a okresu jak nie ma tak nie ma. Około 4-5 tygodni miałam jakieś drobne mdłości..ale trwały zaledwie 3 dni nie więcej..Około 3 tygodni temu zakuł mnie parę razy lewy jajnik(dosłownie na chwilkę). W tej chwili borykam się z brzuchem. Raz jest mniejszy, raz na prawdę duży. Ostatnio wstałam, brzuch płaski, chwilę pochodziłam i znów zrobił się duży. Dlaczego tak się dzieje? Wizytę mam umówioną na początek marca...troszkę czekania pozostało, a zaczynam się robić niespokojna, że te zabawy mogły wpłynąć na brak okresu. Na przełomie ostatniego tygodnia zaczęłam obserwować śluz..i nie ma go, jedynie przy podnieceniu występuje przeźroczysty, ciągnący się bardzo mocno. Dodam jeszcze, że mogłam podziębić sobie pęcherz(około miesiąca temu...sikałam z 10-15 razy na dobę). Czy to wszystko może mieć jakiś wpływ na okres? Ewentualnie czy mogę być w ciąży? Proszę o odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 9:25 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim przy tak rozregulowanych cyklach nie ma szans aby trafić z terminem okresu. Nie doszło do wytrysku więc z czego ma być ciąża??
Kłucia jajnika, mdłości czy brzuch nie są obajwami ciązy . Tym bardziej ,że u Ciebie nie ma najmniejszych szans .Poza tym myślisz,że brzuch wyskakuje ot tak odrazu? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mika1543
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za szybką odpowiedź
Oczywiście, że brzuch nie wyskakuje tak szybko (rzekomo byłby 7-9 tydzień dopiero od zapłodnienia), także brzuch o niczym nie świadczy
Jedynie zastanawia mnie fakt, dlaczego aż tak długo nie mam miesiączki...czy po tym castagnusie..mogło mi się wyregulować tylko na chwilkę, a potem znów wrócić do tego co było wcześniej ?
Hmm no i ten śluz...przeźroczysty, ciągnący...czyli płodny, tak? Skoro płodny to nie mogę być w takim razie ciąży...więc świadczy to o owulacji i jej okolicach? Dziwne, że nie mam żadnych objawów tej owu..hmm co Ty na to ?
-----------------------------------------------------------
dodam, że właśnie jakieś 20 minut temu zaczęło mnie mdlić i kręcić się w głowie...w sumie powyższe objawy, a szczególnie mdłości występowały przed okresem
Ostatnio zmieniony przez mika1543 dnia Wto Sty 25, 2011 10:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paola142
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 10:06 pm Temat postu: |
|
|
Witam! mam pytanie tego typy czy to prawda, że przez to, że duzo chorowałam i prawie przez miesiac codziennie brałam po dwie tabletki witaminy C może mi sie spóźnić okres? Bo powinnam dostać wczoraj a go nie ma ;/ a objawy mam takie jak zawsze przed okresem czyli straszny bol piersi, trochę mlecznej wydzieliny w pochwie.
Dzięki z góry |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|