Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Stosunek po okresie - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Sty 02, 2010 12:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szanse sa małe, ale zawsze jest to "Ale". jesli gumka pekła i wszystko wylało sie w srodku to nie mozna zastosowac tabletki po? tylko i wyłacznie dla bezpieczenstwa.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Sty 02, 2010 1:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam sie Wind powinnas isc po tabletke po jesli nie chcesz zostac mamusia. Ryzyko jest... biorac pod uwage ze wszystko wlalo sie do Ciebie... nie daj boze cykl przesunal sie o jeden dzien... i mozliwosc zaplodnienia wzrasta bardzo szybko....

Dodano po 16 sekundach:

A niestety tego wykluczyc nie mozna...

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 11:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny błagam pomocy bo już zgłupiałem...
Moja dziewczyna ma regularne cykle najczęściej 2 lub 3 dzień miesiąca.
W Grudniu dostała okresu 2 trwał do 8. 25 Grudnia współżyliśmy ze sobą bez zabezpieczenia stosunek przerywany poszliśmy się umyć no i jeszcze trochę po umyciu raptem jakieś 10 sekund ale już bez wytrysku ani niczego.
Dziś jest 7 a okresu nie MA!!! Jestem przerażony. Dodam jeszcze że dziewczyna w połowie grudnia przechodziła zapalenie pęcherza ostatnio dosyć często się jej to zdarza i brała antybiotyki a jeszcze przed świętami się rozchorowała też faszerowała się inną chemią. Już sam nie wiem ... pomocy !!!
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 11:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Yosiemaelo jesli miala dni płodne to sa szanse ze moze byc w ciazy.
napisałes ze sie umyliscie ale sama woda nie zabija plemnikow. dodatkowo jesli nie uzywacie gumek to pownienes oddac mocz przed 2gim stosunkiem, niewazne czy trwa 10 seq czy 10 minut. mocz skutecznie zabije resztki plemnikozercow.
moze stresuje sie za bardzo? i dlatego te opoznienie... jesli nie bierze tabletek anty to nie licz na to ze rowno co do dnia kazdego m-ca dostanie okres. organizm kobiety to nie maszyna. wystarczy stres, zmiana klimatu, antybiotyk i wszystko sie przesuwa.
po 16 dniach od stosunku mozecie zrobic test Smile powodzenia! i radze na przyszlosc uwazac. stosunek przerywany jest "polecany" dla par z długim stażem, zastrzykiem gotowki ( w razie wpadki ) i bardzo dobra znajomoscia organizmu (zarowno kobiety jak i mezczyzny). jesli nie spełniasz tego co napisałam to radze wstrzymac sie z taka metoda jaka stosujecie...

Powrót do góry
Yosiemaelo

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 11:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziś robimy test i jutro rano tylko czekam jak wróci ze szkoły z innego miasta :/ masarka...mam nadzieję że to stres i ten stan zapalny co miała jest tego wynikiem...ehh

Dodano po 11 godzinach 11 minutach:

zrobiliśmy test negatywny jeszcze jutro rano... dla pewności
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 11:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Yosiemaelo test juz powinine byc wiarygodny jesli robiliscie 14 dni od stosunku. Tak ze jutro juz powinien byc ok. Jesli wyjada dwa negatywu to mozna spac spokojnie. Jednak wyslij dziewczyne do ginekologa. A dziewczyna jadla jakies antybiotyki?
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 11:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Yosiemaelo napisał:
Dodam jeszcze że dziewczyna w połowie grudnia przechodziła zapalenie pęcherza ostatnio dosyć często się jej to zdarza i brała antybiotyki a jeszcze przed świętami się rozchorowała też faszerowała się inną chemią.

no to masz najprawdopodobniejszą przyczynę opóźnienia okresu Smile antybiotyki jak i choroby mają duży wpływ na wahania cyklu. btw, skoro często się dziewczynie zdarzają zapalenia pęcherza, to niech łyka profilaktycznie prouro (preparat żurawinowy z wit. C), niech ZAWSZE załatwia się po stosunku i podmyje płynem do higieny intymnej lub chociaż użyje chusteczek do higieny intymnej. no i niech chroni nerki przed zawianiem.
getii

Wysłał podziekowań: 2

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 11:55 am    Temat postu: pomocy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po ilu dniach po okresie mozna zajsc w ciaze????

---- Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne. Tam zadawaj pytanie. Temat powinien sugerować problem( nie używaj tekstu "pomocy").
Poza tym już o to pytałaś w innym temacie i otrzymałaś odpowiedz więc nie rób bałaganu na forum---tosia81
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zalezy do długosci cykli...od tego ile dni trwa okres..
jesli masz 28dniowe i regularne to 8dnia cyklu istnieje ryzyko..

Powrót do góry
getii

Wysłał podziekowań: 2

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 12:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

włsnie ostni cykl miałam 28 dni a okres trwał 5 dni
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 29 z 41