Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Suplementy diety przy odchudzaniu?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
yaska

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lis 15, 2018 11:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hehe... ja kawę uwielbiam i nie ograniczam aż tak, 3 dziennie nadal piję, ale rzeczywiście czuję się lepiej, lżej, mam więcej chęci do życia. No i ładnych parę kilogramów już za mną.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
zoltapigwa

PostWysłany: Pią Lis 16, 2018 1:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wow, no to efekt masz fajny, mi się też wtym citrosepcie slim podoba to że trzeba tak dużo pić wody, zawsze miałam z tym problem a tu chcąc nie chcąc musisz te 1,5 l wody wypić.
Powrót do góry
Kkatarzynka

PostWysłany: Pią Gru 14, 2018 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najłatwiej dostępnym suplementem diety wspomagającym odchudzanie jest kawa Smile Oczywiscie pita z umiarem, maksymalnie 3 filiżanki dziennie. Ostatnio trafiłam na sklep http://www.kaweo.pl/ i jestem zachwycona ich szeroką ofertą, to naprawdę profesjonalny sklep kawa kupowana u nich jest pyszna. Oczywiście nie można zapominać o piciu dużej ilości wody, która pobudza metabolizm. Minimum 2,5 litra dziennie, a jeśli trenujesz jakiś sport, to na trening zabierasz dodatkową wodę.

Ostatnio zmieniony przez Kkatarzynka dnia Sob Gru 22, 2018 12:51 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Mestia

PostWysłany: Wto Gru 18, 2018 2:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja kupiłam sobie na czas od stycznia (wiadomo, postanowienie noworoczne) spalacz Extreme Slash https://www.greatone.pl/products/extreme-slash---pure-vitamin-c-gratis-90-kapsulek---300-g_63 teraz akurat jest w promocji z naturalną witaminą C w zestawie, więc opłacało się, a niech czeka na swoją kolej i spalanie świątecznych kalorii Wink
Powrót do góry
Kamilla36

PostWysłany: Wto Gru 18, 2018 7:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się, że stosowanie suplementów diety przy odchudzaniu może znacznie przyspieszyć ten proces. Na stronie: https://top-supplementen.nl można znaleźć więcej informacji na ten temat, a nawet poznać godne polecenia suplementy. Od nowego roku sama zacznę je używać, aby wrócić do dawnej formy.
Powrót do góry
luizjana

PostWysłany: Nie Gru 30, 2018 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"Hm nie wiem czy takie rozwiązania są konieczne...Sama wzięłam się za zrzucanie wagi i okazało się że wcale to nie jest takie trudne. Trochę samozaparcia i dobra dieta, korzystałam z jadłospisu znalezionego na pilule-minceur wzięłam sobie też do serca rady co jeść a czego unikać i na kolejne tygodnie na tych podstawach przygotowywałam sobie dania. Do tego 3 razy w tygodniu siłownia bądź bieganie, szybko mi weszło w nawyk. Po dwóch miesiącach - 8 kg na wadze, mega radość! i satysfakcja.
"
Powrót do góry
Mania33

PostWysłany: Wto Sty 29, 2019 1:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zdrowa dieta, ruch i robienie sobie profilaktycznie badać co jakiś czas to podstawa ale myślę, że nie zaszkodzi się wspomóc dobrym suplementem. Ja ze swojej strony mogę polecić doppelherz z morwą białą dla diabetyków, co pomaga mi w uregulowaniu poziomu cukru.
Powrót do góry
zrzucbrzuch

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Lut 18, 2019 1:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Suplementy powinny być dodatkiem do dobrze zbilansowanej diety i planu treningowego. Bez tego nie ma co nawet brać suplementów bo efekt będzie mizerny. Kiedyś na blogu pisałem, krótki przewodnik po suplementach - http://zrzucbrzuch.com/2015/03/krotki-przewodnik-po-suplementac/
Powrót do góry
karlinn

PostWysłany: Pon Maj 20, 2019 2:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Suplementy diety są skuteczne o ile wiemy jak z nich korzystać i jak dopasować je do własnego organizmu. "zadaniem suplementów diety jest blokada wchłaniania się tłuszczów i węglowodanów, zmniejszenie łaknienia, spalanie tłuszczu i przyspieszenie metabolizmu" (źródło: https://sklepzsuplementami.com.pl/suplementy-diety-na-odchudzanie-zdrowe-bezpieczne-skuteczne/ ). Moim zdaniem, suplementy diety nie są 100% rozwiązaniem gdyż bez zbilansowanej diety oraz odrobiny ruchu niewiele zdołamy wywalczyć jeśli chodzi o odchudzanie. Suplement diety to świetny dodatek, który wspiera nasz organizm w walce ze zbędnymi kilogramami. Ja sama korzystam z suplementów. Moja rada, zacznijcie stosować suplement zanim zaczniecie dużo ćwiczyć i nie odstawiajcie go zaraz po tym, jak osiągnięcie wymarzoną wagę. Odstawienie suplementu powinno być ustalone z dietetykiem.
Powrót do góry
Roman77

PostWysłany: Pon Maj 27, 2019 2:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przecież dobre suplementy powinny być standardowym wsparciem dla zdrowego odchudzania. Niestety, z pożywienia raczej nie dostarczy się wszystkich składników odżywczych, chyba że hodujecie je sami we własnym ogródku.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Następny
Strona 16 z 17