Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
efra
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 12:43 pm Temat postu: |
|
|
to sa temperatury z tego miesiaca
Dodano po 1 minutach:
od dwoch dni temp 36.8 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 12:56 pm Temat postu: |
|
|
Ok . czyli zrobimy wstępna analizę .
Przede wszystkim zakładam ,że tempke mierzysz codziennie rano przed wstaniem z łóżka o wzglednie stałej porze i w tym samym miejscu ( pochwa, odbyt lub usta). W innnym wypadku nie ma to zupełnie sensu. Druga sprawa to, to że mierzenie w jednym cyklu za dużo informacji nam nie da. Potrzeba minimum trzech cykli. Po trzecie nawet odpowiedni wykres czyli dwufazowy nie oznacza,że nastapiła owulacja . Niestety.
Lekkie wahania hormonków są ale i tak musimy poczekać jeszcze ze dwa trzy dni aby zrobić pełną analizę wykresu. Podejrzewam ,że skok miałaś w 19 dc ale zobaczymy dalsze tempki. Teoretycznie stosunki odbyły sie w dogodnym momencie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna20
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 7:09 pm Temat postu: |
|
|
witajcie znowu:) mam nadzieję,że trafiłam tym razem w dobry temat...jeśli nie to przekierujcie mnie proszę bo w wyszukiwarce na hasło owulacja ciągle wyskakują party typu czy jestem w ciąży a ja mam kilka pytań....
otóż: chciałam się spytać czy zwykle owulacja następuje w dniu kiedy temperatura wzrasta czy jeśli wzrosła to sugeruje ,że ona już była dzień czy 2 dni wczęśniej?? bo ja mam ten problem z temepraturą,że przed owulacją ona nie spada tylko mam 36.7 a potem od razu dwa dni 36.9 a później do końca 37.00..czasami spada do 36.6 ale nie w każdym cyklu...
i pytanie o śluz: owulacja jest wtedy kiedy jest najbardziej rozciągliwy czy wtedy kiedy się zmienia na mleczny??
i ostatnie pytanie: jestem ostatnio trochę osłabiona i mam 36.2 stopnie..czy to może spowodować ,że temperatura którą mierze codziennie rano w pochwie wzrośnie ?? bo mnie wzrosłą a wydawało mi się,że właśnie powinna być niższa.. bo niemożliwe żeby miała jeszcze owulację.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 7:54 pm Temat postu: |
|
|
niepewna20 wcześniej juz o tym pisałam. Temperatura jest tylko pośrednim zjawiskiem mówiącym o domniemanej owlacji a tak naprawde świadczy tylko i wyłacznie o przygotowywaniu sie organizmu do jajeczkowania. Czyli jesli masz dwufazowy wykres to oznacza tylko i wyłacznie,że pęcherzyki rosna ale czy dojdzie dop tego ,że urosna na tyle by peknac ( czyli do owulacji) tego juz poprzez temperature nie stwiedzisz. Taka informacje da Ci tylko usg.
Wzrost temki następuję bardzo rożnie. Czasami jest w czasie domniemanej owulki a czasami kilka dni po . Ciężko mi cokolwiek powiedzieć skoro nie widze Twoich wykresów.
Śluz mleczny wystepuje juz w drugiej fazie cyklu tzw. poowulacyjnej.
Na tempke może miec wpływ chociażby przeziembienie dlatego warto notowac każda niedyspozycje. Wówczas może sie owulka przesunąc w przód lu w ttył. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna20
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 9:36 pm Temat postu: |
|
|
moje wykresy są od kilku miesięcy takie same. przy nadejściu krwawienia temp.36.7 która utrzymuje się na stałym poziomie przez 16 dni a później 36.9 przez dwa dni i 37.00 przez 10 dni i znowu okres..przy temp 36.9 śluz jest już bardzo mało ciągliwy i zaczyna być mleczny. w tym miesiącu temp już mi wzrosła a jeszcze nie było szczytu śluzu..więc może rzeczywiście to przez katar który mam... no nic dziękuje za uwagę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
efra
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 6:26 pm Temat postu: |
|
|
temperatura wczoraj 36.8 dzisiaj 36.9 bola mnie jajniki , czy teraz juz cos wiadomo co do moich tem. chcem dodac ze zawsze sa mierzone o 6 rano i w pochwie
Dodano po 19 minutach:
a do tego pojawij sie sluz kremowy i rozciagliwy taki jak w dni plodne z tym ze w innym kolorze i bardzo go duzo , wyglada to jak glut |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 6:40 pm Temat postu: |
|
|
narazie wygląda to ok. Tempka utrzymuje sie na wyższym poziomie. Śluz kremowy, gesty taki jak kremik czy balsam wystepuje w drugiej fazie cyklu _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malutka 12345
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 9:11 pm Temat postu: |
|
|
posluchajciea jesli ja powinnam juz dostac @, a nie dostalam jej, spoznia sie juz pare dni, ale w listopadzie staralismy sie o dziecko, mialam wtedy dni plodne, ale robilam dwa testy , byly negatywne, chociaz robilam je dosc wczesnie, i robione w ciagu a dnia a nie rano, wiec wynik moze byc niewiarygodny. nie robilam jeszcze testu z krwi, ale moja temperatura jest podzyzszona, 37,2 -37,3 mimo tego ze powinnam miec teraz @. czy moge byc w ciazy?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 9:20 pm Temat postu: |
|
|
malutka 12345 jeśli jesteś po terminie miesiaczki a temperatura mierzona codziennie w pochwie, odbycie czy ustach o stałej porze rano przed wstaniem z łózka ciagle jest na wysookim poziomie to jest to objaw
- ciąży - wykonaj test
- brak ciazy - przetrwałe ciałko żółte( jesli temperatura po skoku utrzymuje sie na wyższym poziomie przez więcej niż 15 dni)
Zrób test ciążowy teraz juz będzie wiarygodny _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malutka 12345
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 9:29 pm Temat postu: |
|
|
.... juz mi sie znudzily te testy ciazowe....a tak bardzo bym chciala zeby byl pozytywny...ale to chyba jeszcze zawczesnie, bo do zaplodnienia moglo dosc najpozniej 17 listopada, wiec nie minely jeszcze dwa tygodnie....
Dodano po 2 minutach:
a moge miec teraz miesiaczke i byc w ciazy??tzn ja wiem ze nie wystepuja takie normalne miesiaczki, ale takie cos na podobe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|