Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 44, 45, 46  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zagubiona_ona

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 4:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

eh najgorsze jest to, że od czwartku będę pracować od 6 do 16... i tak pewnie do następnej środy albo czwartku. ale do tego czasu okres mieć powinnam.

a zna się ktoś na tych normach bety Wink?

Riverside - Schizophrenic Prayer
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 4:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest tu już założony temat "normy bHCG" czy jakoś tak. Poszukaj i przeczytaj. Tam masz w którymś parcie podane normy...
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 4:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po co ni normy bety jak jeszcze nie masz wynikow. Jak bedziesz miala wyniki napisz to sie odczyta. Sam w sobie jesli wynik jest wysoki oznacza ciaze, jesli niski oznacza ze ciazy nie ma. Wszystko zalezy od jednostek wiec narazie nie ma co pisac wywodow na ten temat. Bedzie wynik bedzie norma.... zreszta to tez chyba na wynikach badan jest norma napisana...

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no pewnei masz racje Wink
eh cóż na test z krwi poczekam do następnego tygodnia. no chyba że okres mój wymarzony dostane

Powrót do góry
KoffanaAgoosia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 6:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

test ciazowy najlepiej wykonac kilka dni po dacie spodziewanej miesiaczki, ja zrobilam dzien przed data okresu i mnie oklamal Smile a jesli chodzi o bete to nie jest konieczna poprostu poczekaj do dnia kiedy mozesz wykonac test ciazowy
Powrót do góry
zagubiona_ona

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 6:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Agoosia no w sumie dzisiaj jest 28 dzień cyklu. ale że odstawiłam tabletki anty to mi się ciągle wydłuża. najpierw miałam 33 dniowy cykl, potem 36, ostatni trwał 39. więc ten albo będzie trwał tyle co ostatnie albo 42 dni Very Happy oszaleć idzie. ale test zrobie sobie w niedzielę.

eh tylko test najlepiej robić rano... i wieczorem przed robieniem testu trzeba mało pić...
a mnie znajomi wyciągają :/ cóż będę pić baaaaaaardzo mało Smile

Powrót do góry
Genia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Wrz 05, 2009 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A co jesli test zrobiam 12 dni po stosunku i mam drugi dzien miesiaczki.. ?
Skorzystalam z testu Amil ktory podobno wykrywa ciaze po 6 dnia od spodziewanego zaplodnienia..
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Wrz 05, 2009 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To test nie jest wiarygodny...A te brednie o wykrywaniu ciąży po 6 dniach od zapłodnienia to można sobie wsadzić nie powiem gdzie...

Jak minie 14-16 dni od stosunku idź na test z krwi. Zrobisz go w laboratorium. Koszt ok 30 zł.
scarlett

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Wrz 07, 2009 12:29 am    Temat postu: prawdziwy wynik Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam;
Czy 3 tygodnie po stosunku test pokaze prawdziwy wynik?
rano robilam bobo-test i tak sie zastanawiam czy ta jedna kreska to prawda Confused

Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pon Wrz 07, 2009 7:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. Test jest wiarygodny po ok 14-16 dniach od stosunku. Jeśli nie jesteś pewna to zawsze możesz zrobić test z krwi. Da 100%pewności Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 44, 45, 46  Następny
Strona 11 z 46