Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szkrab82
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 11:08 am Temat postu: Test ciążowy - wiarygodność - zbiorczy part.2 |
|
|
O testach warto poczytać na
link usuwam. jeszcze raz taki wyskok i dostaniesz ostrzezenie;/ :[[ ---edit by Wind_of_hope---
ja i tak nie wierzę testom kupowanym w aptece. Dopiero kiedy poszliśmy z żoną na badanie HCG nasze przypuszczenia się potwierdziły. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alex123
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 6:27 pm Temat postu: |
|
|
witam, mam pewien problem. na początku lipc kochalam się z chłopakiem [z zabezpieczeniem], parę dni pozniej dostalam normalny okres. kolejny powinnam mieć na początku sierpnia, lecz nadal nie dostalam. Robilam bobo test i wynik byl negatywny, żadnyc objawów ciąży nie mam, oprócz tego, ze spoznia mi się okres. Czuję tylko lekko wzdęty brzuch i wydaje mi się, że się troche powiększyl, ale to chyba niemozliwe zeby brzuch rósł w drugim miesiacu ciąży ? mam w srode wizyte u ginekologa, czy może on wykryć czy to ciąża ? czy myslicie czy to mozliwe zebym byla w ciazy czy raczej mało prawdopodobne ?
z góry dziękuje za odpowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli prezerwatywa nie pękła i nie zsunęła się/globulka nie przestała działać to nie ma szans na ciążę...
Chyba że "zabezpieczeniem" był stosunek przerywany to wtedy jeśli Twój partner nie zdążył istnieje ryzyko ciąży. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alex123
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 9:38 pm Temat postu: |
|
|
nie, prezerwatywa ani nie pękła, ani się nie zsunęła. nie mam pojęcia wiec dlaczego tyle spoznia mi się okres. w sumie od zawsze mialam nieregularny, ale nigdy nie spoznial mi sie az tak duzo. i sadze że gdyby to byla ciąża, czyli w sumie juz ponad drugi miesiąc, to mialabym chociaż jeden objaw, a nie mam żadnego.
? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
to zrob test krwi bhcg. wynik w 100% pewny _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
alex123
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 9:51 am Temat postu: |
|
|
w sumie jutro mam wizytę u ginekologa, idę pierwszy raz. Czy ginekolog podczas zwyklego badania moze wykryć ciążę ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 11:11 am Temat postu: |
|
|
Powinien. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Genia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 12:10 pm Temat postu: |
|
|
Kurde zaczynam glupiec. Jezeli jestem 21 po stosunku i w tamtym tyg skonczyl mi sie okres moge zrobic test? Na ile bd on wiarygodny? Chcialabym wkoncu wiedziec, bo nie wiem czy to co czuje jest moimi urojeniami czy wynika z przeziebienia czy ze stresu. Chociaz gdzies czytalam, ze objawow po 3 tyg jeszcze nie ma.. Prosze o rade. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Gienia po co test jak ledwo Ci sie okres skonczyl, objawem ciazy jest zazwyczaj zatrzymanie meisiaczki, a test wykonuje sie dzien po dacie spodziewanej miesiaczki ktora nie wystapila wiec nie sadze by byla taka potrzeba! pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 1:09 pm Temat postu: |
|
|
Gienia za wcześnie na objawy ). Test najlepiej wykonać w dniu lub po dniu spodziewanej miesiączki. Jeśli mierzysz tempkę to już 12 dnia fazy wyższej testy wychodzą raczej wiarygodne. Jeśli tempki nie mierzysz to czekaj na dzień miesiączki. Okres dostałaś więc po co test? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|