Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 44, 45, 46  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 8:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No spora...Skończył w Tobie a prawdopodobnie były to już dni płodne.

Zrób test z krwi w laboratorium.
ewexxx

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lip 31, 2009 1:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jutro jeszcze kupie test i w sob rano go zrobie ale i tak w pon pojde do lekarza na badanie krwi ;/ mam nadzieje ze nie jestem ale chyba juz w takim czasie bym miala jakies objawy?

Dodano po 1 minutach:

on nie skonczyl tego we mnie ale troche skaplo i musialam sie wytrzec czy tez jest duza mozliwosc ze moge byc w ciazy?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pią Lip 31, 2009 2:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niekoniecznie muszą objawy wystąpić...

Co do prawdopodobieństwa...Zależy czy to były płodne czy nie...Ale raczej małe skoro bez wytrysku w środku...

Co do określenia dni płodnych zapraszam do tematu "Jak wyliczyć dni płodne/niepłodne" w dziale "metody naturalne".
ewexxx

PostWysłany: Pią Lip 31, 2009 4:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A moze to byc od tego ze nie mam okresu ze rok nie uprawialam seksu i nagle to zrobilam ? tym bardziej ze juz kiedys tak mialam ?
Powrót do góry
megusek_

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak najwcześniej można wykryc ciążę robiąc test? 4tyg to wystarczająco?
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 10:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak. test robisz minimum 14-16 dni od stosunku.
Powrót do góry
zagubiona_ona

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Sie 11, 2009 12:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny mi pani ginekolog mówiła, że test z krwi robi się wtedy kiedy jest podejrzenie ciąży pozamacicznej .... i opowiadała mi o tym jak to można różnymi chorobami sięw laboratorium zarazić (np hiv albo żółtaczka Very Happy)

a co do testu z apteki to mi powiedziała, że wieczór przed zrobieniem testu pić nie za dużo (nie opijać się) bo wtedy mocz będzie bardziej gęsty. i wtedy wynik jest bardziej pewny.
no i min 2 tyg po stosunku. a najlepiej 3 tygodnie

Riverside - Schizophrenic Prayer
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Sie 11, 2009 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Głupota totalna...

Robi się zawsze gdy się podejrzewa ciążę...

A co do zarażenia...Niby czym, skoro w laboratoriach używają sterylnego jednorazowego systemu próżniowego??? Shocked Shocked Shocked
zagubiona_ona

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 4:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to ja nie wiem Very Happy

hm a jak to jest z testem z krwi. sama odczytam wynik czy muszę iść z wynikiem do ginekologa?

a co do testów z apteki - które są wedlug was najlepsze?

kurcze laboratorium u mnie jedno otwarte do 15, drugie do 11. nosz cholera jasna!!

Ostatnio zmieniony przez zagubiona_ona dnia Pon Sie 17, 2009 4:36 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 4:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystkie tak samo generalnie...Wszystko zależy od stężenia hormonu w moczu a nie od testu jako takiego...

A co do wyników bety...Jeśli będziesz mieć podane normy to odczytasz sama Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 44, 45, 46  Następny
Strona 10 z 46