Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 8:16 pm Temat postu: |
|
|
No spora...Skończył w Tobie a prawdopodobnie były to już dni płodne.
Zrób test z krwi w laboratorium. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewexxx
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 1:05 am Temat postu: |
|
|
jutro jeszcze kupie test i w sob rano go zrobie ale i tak w pon pojde do lekarza na badanie krwi ;/ mam nadzieje ze nie jestem ale chyba juz w takim czasie bym miala jakies objawy?
Dodano po 1 minutach:
on nie skonczyl tego we mnie ale troche skaplo i musialam sie wytrzec czy tez jest duza mozliwosc ze moge byc w ciazy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 2:21 am Temat postu: |
|
|
Niekoniecznie muszą objawy wystąpić...
Co do prawdopodobieństwa...Zależy czy to były płodne czy nie...Ale raczej małe skoro bez wytrysku w środku...
Co do określenia dni płodnych zapraszam do tematu "Jak wyliczyć dni płodne/niepłodne" w dziale "metody naturalne". _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewexxx
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 4:39 pm Temat postu: |
|
|
A moze to byc od tego ze nie mam okresu ze rok nie uprawialam seksu i nagle to zrobilam ? tym bardziej ze juz kiedys tak mialam ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
megusek_
|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 9:45 pm Temat postu: |
|
|
jak najwcześniej można wykryc ciążę robiąc test? 4tyg to wystarczająco? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 10:00 pm Temat postu: |
|
|
tak. test robisz minimum 14-16 dni od stosunku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zagubiona_ona
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 12:13 am Temat postu: |
|
|
dziewczyny mi pani ginekolog mówiła, że test z krwi robi się wtedy kiedy jest podejrzenie ciąży pozamacicznej .... i opowiadała mi o tym jak to można różnymi chorobami sięw laboratorium zarazić (np hiv albo żółtaczka )
a co do testu z apteki to mi powiedziała, że wieczór przed zrobieniem testu pić nie za dużo (nie opijać się) bo wtedy mocz będzie bardziej gęsty. i wtedy wynik jest bardziej pewny.
no i min 2 tyg po stosunku. a najlepiej 3 tygodnie _________________ We collect our phobias
Our sicknesses
Feel so good only when we can complain
Riverside - Schizophrenic Prayer |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 8:30 pm Temat postu: |
|
|
Głupota totalna...
Robi się zawsze gdy się podejrzewa ciążę...
A co do zarażenia...Niby czym, skoro w laboratoriach używają sterylnego jednorazowego systemu próżniowego??? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zagubiona_ona
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 4:30 pm Temat postu: |
|
|
to ja nie wiem
hm a jak to jest z testem z krwi. sama odczytam wynik czy muszę iść z wynikiem do ginekologa?
a co do testów z apteki - które są wedlug was najlepsze?
kurcze laboratorium u mnie jedno otwarte do 15, drugie do 11. nosz cholera jasna!!
Ostatnio zmieniony przez zagubiona_ona dnia Pon Sie 17, 2009 4:36 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 4:33 pm Temat postu: |
|
|
Wszystkie tak samo generalnie...Wszystko zależy od stężenia hormonu w moczu a nie od testu jako takiego...
A co do wyników bety...Jeśli będziesz mieć podane normy to odczytasz sama _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|