Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 44, 45, 46  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Wrz 18, 2009 7:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trzymam mocno kciuki. a moze teraz spróbuj z innym testem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Wrz 18, 2009 11:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a najlepiej bedzie jak zrobisz bhcg a nie te apteczne... Wink

Powrót do góry
lady.a

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 7:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc. mam problem. ostatnia miesiaczke dostalam 15 sierpnia, seks uprawialam 21 sierpnia - bez zabezpieczenia, ale do wytrysku nie doszlo we mnie, nie sadze aby byly to dni plodne. bobo test zrobilam dokladnie tydzien temu i wyszedl mi negatywny, ale miesiączki dalej nie dostalam. mialam w tym tygodniu lekkie plamienia, 2 razy w odstepie kilku dni. czy to, ze pale moze w jakis sposob zaklocac wynik testu? i czy w ogole jest mozliwe zajscie w ciaze podczas tzw. stosunku "przerywanego"?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 8:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem jest. Stosunek przerywany w żaden sposób nie chroni przed ciążą. Nie masz 100% pewności że Twój partner zdążył...

Zrób test z krwi to będziesz mieć pewność. A to były Twoje płodne dni w ogóle?Jak długie masz cykle?
lady.a

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 8:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zwykle cykle mam 29 dniowe, ale zdarza mi sie na przyklad miec okres co 6 tyg, a czasami co 2... Mam 17 lat i obawiam sie, ze bez matki nie zrobia mi testu z krwi w laboratorium. Wiem, że powinnam się z tym wybrać do lekarza, ale nigdy nie byłam u ginekologa i się stresuję. Myślisz, żebym poczekała może jeszcze z tydzień i jak wtedy nie dostanę to pójśc do lekarza?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrobią. Wiek tu nie ma nic do rzeczy. Idziesz, mówisz ze chcesz zrobić test bHCG płacisz ok 30 zł i masz...

Lekarz może ciąży nie wykryć a beta już ją wykaże. A przy tak nieregularnych cyklach każdy dzień cyklu jest niebezpieczny...
lady.a

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 9:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki, bedzie problem z 30zł ale jak sobie je zorganizuję to się wybiorę - albo na te testy albo do lekarza. Smile
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 9:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lepszy będzie najpierw test. A potem lekarz. Tak czy tak będziesz musiała się do lekarza wybrać. A lekarz nie zawsze widzi ciążę. Zwłaszcza bardzo wczesną. a test ją wykaże.
ales

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 5:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja dzis powtorzylam test.. po 4 minutach dwie wyrane rozowe krechy..
nie wiem czy sie cieszyc czy plakac.. nie ukrywam ze ciaza zupelnie nieplanowana.. i chciana tylko przez jedna strone..
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 6:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ales gratuluje kreseczek Wink)Mam nadzieję ,że dla Ciebie to wiadomość cudowna

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 44, 45, 46  Następny
Strona 14 z 46