Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 7:48 pm Temat postu: |
|
|
Trzymam mocno kciuki. a moze teraz spróbuj z innym testem _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 11:03 pm Temat postu: |
|
|
a najlepiej bedzie jak zrobisz bhcg a nie te apteczne... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lady.a
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 7:45 pm Temat postu: |
|
|
czesc. mam problem. ostatnia miesiaczke dostalam 15 sierpnia, seks uprawialam 21 sierpnia - bez zabezpieczenia, ale do wytrysku nie doszlo we mnie, nie sadze aby byly to dni plodne. bobo test zrobilam dokladnie tydzien temu i wyszedl mi negatywny, ale miesiączki dalej nie dostalam. mialam w tym tygodniu lekkie plamienia, 2 razy w odstepie kilku dni. czy to, ze pale moze w jakis sposob zaklocac wynik testu? i czy w ogole jest mozliwe zajscie w ciaze podczas tzw. stosunku "przerywanego"? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Owszem jest. Stosunek przerywany w żaden sposób nie chroni przed ciążą. Nie masz 100% pewności że Twój partner zdążył...
Zrób test z krwi to będziesz mieć pewność. A to były Twoje płodne dni w ogóle?Jak długie masz cykle? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lady.a
|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Zwykle cykle mam 29 dniowe, ale zdarza mi sie na przyklad miec okres co 6 tyg, a czasami co 2... Mam 17 lat i obawiam sie, ze bez matki nie zrobia mi testu z krwi w laboratorium. Wiem, że powinnam się z tym wybrać do lekarza, ale nigdy nie byłam u ginekologa i się stresuję. Myślisz, żebym poczekała może jeszcze z tydzień i jak wtedy nie dostanę to pójśc do lekarza? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Zrobią. Wiek tu nie ma nic do rzeczy. Idziesz, mówisz ze chcesz zrobić test bHCG płacisz ok 30 zł i masz...
Lekarz może ciąży nie wykryć a beta już ją wykaże. A przy tak nieregularnych cyklach każdy dzień cyklu jest niebezpieczny... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lady.a
|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 9:19 pm Temat postu: |
|
|
dzieki, bedzie problem z 30zł ale jak sobie je zorganizuję to się wybiorę - albo na te testy albo do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 9:31 pm Temat postu: |
|
|
Lepszy będzie najpierw test. A potem lekarz. Tak czy tak będziesz musiała się do lekarza wybrać. A lekarz nie zawsze widzi ciążę. Zwłaszcza bardzo wczesną. a test ją wykaże. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ales
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 5:52 pm Temat postu: |
|
|
A ja dzis powtorzylam test.. po 4 minutach dwie wyrane rozowe krechy..
nie wiem czy sie cieszyc czy plakac.. nie ukrywam ze ciaza zupelnie nieplanowana.. i chciana tylko przez jedna strone.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 6:05 pm Temat postu: |
|
|
ales gratuluje kreseczek )Mam nadzieję ,że dla Ciebie to wiadomość cudowna _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|