Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kamila1900
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 12:27 am Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | tabletki bierzesz i martwisz sie o ciaze?! a niby jak skoro nie dopuszczasz do owulacji? wogole sie nie przejmuj, jesli zazywasz je o stałej porze i nie pomijasz to ciaza jest niemozliwa !!!
Dodano po 33 sekundach:
a co do testu- mozesz mu wierzyc 3 tyg to masa czasu hormon ciazy bylby juz wtedy odpowiednio duzy |
czyli tak naprawde widac było by pewnie na tescie 2 grube krechy? przeszło mi przez mysl widzac test.. po 2ch godzinach ze moze jednak.. zle sprawdziłam.. ale nie bylo nic widac:D |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 12:30 pm Temat postu: |
|
|
kamila1900, jeśli była jedna to ciąży nie ma .. test odczytany po paru godzinach jest nieprawidłowy _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 1:17 pm Temat postu: |
|
|
jesli byłabys w ciazy to 2 kreski pojawiłyby sie szybko nawet nie w ciagu 5min ale w niej nie jestes. nie panikuj, _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamila1900
|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 3:47 pm Temat postu: |
|
|
nie panikuje tylko pytam:) i dziekuje za odpowiedzi:D i pozdrawiam cieplutko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicja91
|
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 12:59 am Temat postu: |
|
|
czesc;) mam pewnien problem, mianowicie uprawialam seks z chlopakiem 2x bez zabezpieczenia ale do wytrysku we mnie nie doszlo poniewaz po chwili on zalozyl gumke. moje cykle sa 30-34 dniowe, nigdy nie dluzsze. okres powinnam wiec dostac w srode/czwartek a dzis juz wtorek i okresu nie ma. zrobilam dzis rano bobo-test i wyszedl negatywny (1 kreska). mialam ostatnio nieco stresow- glownie z powodu sesji, dodatkowo intensywnie sie odchudzalam. jak myslicie, wynik testu jest wiarygodny? czy moze powinnam go powtorzyc? bardzo prosze o odpowiedz... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 11:16 am Temat postu: |
|
|
alicja91 jesli nie doszlo do wytrysku to i w ciazy nie jestes . a test robisz najwczesniej po 16dniach od stosunku. wtedy mozna liczyc na jego wiarygodnosc. stres to 1 z czynnikow opozniajacych @. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicja91
|
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 2:43 pm Temat postu: |
|
|
niby tak, ale przeciez przed wytryskiem z penisa wydziela sie plyn, w ktorym moga byc plemniki... jestem teraz klebkiem nerwow, bo naczytalam sie o tym, ze testy czesto sie myla. oczywiscie nie mam zadnych objawow ciazy, wlasciwie jedynym jest brak okresu. dodatkowo zauwazylam u siebie dosc twardy brzuch, tylko po prawej stronie, a najbardziej w okolicach pepka. nie zauwazylam tego wczesniej, myslicie ze to moze byc objaw ciazy? a moze mam jakiegos guza i przez to brak okresu?
Dodano po 2 godzinach 1 minutach:
zrobilam dzis drugi test ciazowy (pink test)- ok. 13. Wiem ze powinnam poczekac do rana ale nie moglam wytrzymac z nerwow. na szczescie rowniez negatywny. mam nadzieje ze fakt ze test robilam z probki drugiego moczu nie wplynal na wynik? no i ponawiam pytanie, co moze oznaczac ten twardy brzuch? troche mnie to martwi:( pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 4:19 pm Temat postu: |
|
|
alicja91, tak, ale w tym płynie (preejakulacie) nie ma plemników lub są, ale upośledzone, czyli niezdolne do zapłodnienia .. ten płyn może zawierac śladowe ilości plemników zdolnych do zapłodnienia tuż przed samym wytryskiem, czyli np. kiedy partner wyjdzie na tzw. "styk" na pewno okres Ci się spóźnia z powodu stresu oraz Twojego intensywnego odchudzania, a to, że masz twardy brzuch wcale nie oznacza ciąży .. a po ilu dniach został wykonany test ? _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicja91
|
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 5:11 pm Temat postu: |
|
|
Pierwszy po 5, drugi po 6 dni po spodziewanym @. Jutro prawdopodobnie wybiore sie do ginekologa. Dziekuje za tak wyrozumiale odpowiedzi, to chyba pierwsze forum na ktorym pisze i jest tak mily stosunek do dopytywaczy takich jak ja:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Testy wykonane po dniu spodziewanej miesiączki są wiarygodne. Nie martw się w ciaży nie jesteś _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|