Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 44, 45, 46  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anja666

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Kwi 19, 2009 8:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo prosiłabym o szybką odpowiedź choć wiem, że postapiłam nieodpowiedzialnie ;/
Mianowicie tak.. spałam z chłopakiem bez zabezpieczenia w 9 dniu mojego cyklu, to był mój pierwszy raz ..doszło do wytrysku. Czy mogło dojść do zapłodnienia? Kiedy ewentualnie najwcześniej mogę wykonać test ciążowy?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Nie Kwi 19, 2009 9:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a to były Twoje płodne dni? jeśli tak to owszem- mogło dojść do zapłodnienia. to, że to był pierwszy raz niczego nie zmienia i nie chroni przed ciążą.
test zrób najwcześniej 14 dni po stosunku.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Kwi 19, 2009 9:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

albo idz po escapelle , jesli nie mineło 72h Neutral
swoja droga: co za głupota kochac sie mało tego ze bez zabezp. to i za 1wszym razem..
nasłuchałas sie mitow ze dziewice nie zajda w ciaze i uwierzyłas... oj zebys nie załowała za 9mcy

Powrót do góry
Anonimowa22
Zbanowany

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 11:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny w 14 dniu po stosunku który miał miejsce w 1 dzień cyklu (początek okresu) i był przerywany zrobiłam pre-test i wyszła wyraźna kreska pod c i taka słaba ale nie różowa tylko szara pod t, wystraszyłam się i poleciałam na badanie HCG WYSZŁO >2 czyli brak ciąży, ale nadal nie jestem pewna bo mam bóle w krzyżu i nudności rano jednak jednocześnie mam temperature mierzoną rano przed wstaniem poniżej 37 i od 2 dni jakby bóle owulacyjne i dużo lejącego się śluzu przezroczystego, jutro będzie 18 dni od stosunku, myślicie że robić jeszcze rano test BOBO czy dać sobie na luz? w czwartek wieczorem mam wizytę u gina
czy to możliwe że czuję się tak źle z powodu odstawienia hormonów? przez pierwsze 7 dni tego cyklu a więc także podczas tego stosunku miałam w sobie Nuva Ring, czy mogę być w ciąży? iść jeszcze raz na test z krwi czy robić rano BOBO- TEST??
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 11:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Test z krwi daje 100% pewności. Nie ma potrzeby powtarzania testu z moczu, bo jest on dużo mniej wiarygodny niż test z krwi.
Anonimowa22
Zbanowany

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 11:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a test z krwi może powtórzyć dla pewności? czy myślisz że nie mam potrzeby?
Supermoderator

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 11:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Możesz powtórzyć. Jeżeli to ma Cie uspokoić. Ale wg mnie potrzeby nie ma Smile
Anonimowa22
Zbanowany

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 11:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok, dzięki za odpowiedź Smile

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Maj 16, 2009 9:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, czy test ciążowy może nie wykazać 2-miesięcznej ciąży?

Mama nieregularne miesiączki, około raz w roku spóżnia mi się okres o ponad miesiąc. Teraz spóźnia mi się już 2 miesiące, wcześniej nic nie robiłam z tym faktem i się nie denerwowałam, skoro już mi się tak zdarzało co jakiś czas. Ale teraz to już naprawdę długo, więc zrobiłam bobo-test - wyszedł negatywny, więc nie wiem jak z tą ciążą.. objawów nie mam żadnych (tylko raz miałam dwudniowe plamienie). Na badania idę dopiero we wtorek..

Ktoś podpowie coś na temat mojej sytaucji?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Maj 16, 2009 9:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepiej zrób test z krwi. A testy z moczu lubią się mylić...Stężenie hormonów w moczu nie zawsze jest wystarczające aby test zareagował...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 44, 45, 46  Następny
Strona 7 z 46