Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nava
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 10:52 pm Temat postu: |
|
|
ale już w 8-10 tygodniu by nie było wystarczające? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 11:37 pm Temat postu: |
|
|
Teoretycznie tak...Ale w praktyce różnie bywa...Powtórz test dla pewności... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzia22ds
|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 8:02 pm Temat postu: |
|
|
witam, mam pytanko
12 dni po okresie kochałam sie z chłopakiem i pękła nam prezerwatywa, jej zawartość została we mnie. 14.05 powinnam dostać okres a tu do dziś 20.05 nic. Jedynie boli mnie brzuch, mam wymioty. Robiłam dziś po południu test bobo-test i wyszedł negatywnie. Jaka jest skuteczność tego testu?? bo nie wiem co mam o tym myśleć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 9:12 pm Temat postu: |
|
|
jesli minelo 16 dni od stosunku to wynik jest prawidlowy, jesli jednak nie to musisz powtorzyc. a nie mogłas zastosowac tabletki "po"? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzia22ds
|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 9:37 pm Temat postu: |
|
|
niby tak, ale trzeba iśc do lekarza itd.... nie pomyślałam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maiha
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 9:36 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkie dziewczyny czy tam to co piszecie o testach ciążowych-ja miałam tak że gdy spóźniał mi się okres o tydzień zrobił bobo test i wyszły 2 kreski z tym ze druga byla ledwo widoczna, więc poszłam do innej apteki i kupiłam test innej firmy i to smao jedna kreska wyraźna i gruba a druga taka blada ze trzeba sie bylo mocno przypatrzyc zeby cos zauwazyć- poszłam do lekarza i okazało się że jestem w ciąży, więc może tak ma być-bo to chyba zalezy od steżenia hormonu w moczu-dla mnie jedynie totalna głupota jest robienie testu kilka dni po stosunku-przeciez wiadomo ze jakiekolwiek testy sie robi kiedy okres się spóźnia-na testach tez pisze najlepiej zrobić pierwszego dnia spodziewanej miesiączki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lalka102
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 12:08 pm Temat postu: "nie" - skutecznosc testow ? |
|
|
Witam wszystkie forumowiczki
mam podobny problem, tj ostatnia @ mialam 11.05 trwala 5 dni. Zrobilam 2 testy "bobo-test" pierwszy w poniedzialek, drugi dzisiaj - oba negatywne . czy moze byc jeszcze za wczesnie ?? Dodam ze mam od pewnego czasu od ok 15.06 podwyzszona temperaturke ... wiele objawow wskazywalo na jedno a tu test negatywny. Co o tym myslicie ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 8:52 pm Temat postu: |
|
|
Że powinnaś zrobić test z krwi. Testy apteczne mogą się mylić a beta jest niezawodna.
Żeby jakikolwiek test ciążowy był wiarygodny,musi minąć 14 dni od ostatniego stosunku. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lalka102
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 11:43 am Temat postu: |
|
|
dziekuje za odp.
co lepsze - dzisiaj dostałam @ . ja już nic z tego nie rozumiem - skąd ta moja podwyższona temp. skoro ani nie byłam przeziębiona ani nie miałam żadnego stanu zapalnego ...
sama nie wiem już teraz chyba nie ma sensu robić bety |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 1:58 pm Temat postu: |
|
|
Zrób. Może to plamienie a nie okres... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|