Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 44, 45, 46  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nava

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Maj 16, 2009 10:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale już w 8-10 tygodniu by nie było wystarczające?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Maj 16, 2009 11:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Teoretycznie tak...Ale w praktyce różnie bywa...Powtórz test dla pewności...
madzia22ds

PostWysłany: Sro Maj 20, 2009 8:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, mam pytanko
12 dni po okresie kochałam sie z chłopakiem i pękła nam prezerwatywa, jej zawartość została we mnie. 14.05 powinnam dostać okres a tu do dziś 20.05 nic. Jedynie boli mnie brzuch, mam wymioty. Robiłam dziś po południu test bobo-test i wyszedł negatywnie. Jaka jest skuteczność tego testu?? bo nie wiem co mam o tym myśleć.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Maj 20, 2009 9:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli minelo 16 dni od stosunku to wynik jest prawidlowy, jesli jednak nie to musisz powtorzyc. a nie mogłas zastosowac tabletki "po"? Shocked

Powrót do góry
madzia22ds

PostWysłany: Sro Maj 20, 2009 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niby tak, ale trzeba iśc do lekarza itd.... nie pomyślałam
Powrót do góry
maiha

PostWysłany: Sob Maj 23, 2009 9:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie dziewczyny Smile czy tam to co piszecie o testach ciążowych-ja miałam tak że gdy spóźniał mi się okres o tydzień zrobił bobo test i wyszły 2 kreski z tym ze druga byla ledwo widoczna, więc poszłam do innej apteki i kupiłam test innej firmy i to smao jedna kreska wyraźna i gruba a druga taka blada ze trzeba sie bylo mocno przypatrzyc zeby cos zauwazyć- poszłam do lekarza i okazało się że jestem w ciąży, więc może tak ma być-bo to chyba zalezy od steżenia hormonu w moczu-dla mnie jedynie totalna głupota jest robienie testu kilka dni po stosunku-przeciez wiadomo ze jakiekolwiek testy sie robi kiedy okres się spóźnia-na testach tez pisze najlepiej zrobić pierwszego dnia spodziewanej miesiączki.
Powrót do góry
Lalka102

PostWysłany: Sob Cze 27, 2009 12:08 pm    Temat postu: "nie" - skutecznosc testow ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie forumowiczki

mam podobny problem, tj ostatnia @ mialam 11.05 trwala 5 dni. Zrobilam 2 testy "bobo-test" pierwszy w poniedzialek, drugi dzisiaj - oba negatywne Sad. czy moze byc jeszcze za wczesnie ?? Dodam ze mam od pewnego czasu od ok 15.06 podwyzszona temperaturke ... wiele objawow wskazywalo na jedno a tu test negatywny. Co o tym myslicie ?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Cze 27, 2009 8:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Że powinnaś zrobić test z krwi. Testy apteczne mogą się mylić a beta jest niezawodna.

Żeby jakikolwiek test ciążowy był wiarygodny,musi minąć 14 dni od ostatniego stosunku.
Lalka102

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 11:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje za odp.
co lepsze - dzisiaj dostałam @ . ja już nic z tego nie rozumiem - skąd ta moja podwyższona temp. skoro ani nie byłam przeziębiona ani nie miałam żadnego stanu zapalnego ... Rolling Eyes
sama nie wiem już teraz chyba nie ma sensu robić bety Confused
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrób. Może to plamienie a nie okres...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 44, 45, 46  Następny
Strona 8 z 46