Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 44, 45, 46  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Keesha

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 4:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny
moja sytuacja jest taka: jestem po drugim cyklu "bez zabezpieczeń" (jak to brzmi ;)), choć właściwie można powiedzieć, że po pierwszym, bo w poprzednim jednak z jakichś tam powodów z moim partnerem po prostu "uważalismy". Po - powiedzmy - tygodniu od owulacji zaczęłam dziwnie się czuć, tzn głównie w obrębie brzucha - lekkie pobolewanie w dole brzucha i po bokach, także w pachwinach. Te dolegliwości zupełnie nie skłoniły mnie do podejrzewania ciąży - jestem już nie najmłodsza (po 30-tce), wokół tylko słyszę o problemach z zajściem w ciążę moich znajomych, więc do głowy by mi nie przyszło, że w pierwszym cyklu... - raczej myślałam o jakimś stanie zapalnym - w związku z czym zapisałam się na wizytę u lekarza. Jednakże z dnia na dzień dochodziły jakieś inne dolegliwości - kompletny brak apetytu (musiałam się zmuszać, żeby zjeść cokolwiek), niewielkie mdłości (które jednak specjalnie mnie nie dziwiły, bo bardzo często mam mdłości) i inne takie - dla mnie nietypowe, a do tego brak bólu piersi (tylko lekkie pieczenie i pobolewanie po bokach), który - dosyć silny - towarzyszył mi zawsze zaraz po owu, aż do nadejścia miesiączki. Kilka osób z mojego najbliższego otoczenia sugerowało mi, że może to ciąża, ale oczywiście nawet nie chciałam tego słuchać - wydawało mi się po prostu nierealne. Ale... 24dc - za namową koleżanki - zrobiłam test. Wyszedł pozytywny, tzn 2 kreska bledziuchna, ale widoczna, bez specjalnego wpatrywania się. Nie muszę chyba pisać jakie było moje zdziwienie ;). Więc drugiego dnia rano (tym razem z pierwszego porannego moczu) zrobiłam drugi test - innej firmy - również druga krecha (bardzo blada). Postanowiłam nie cieszyć się za bardzo (bo przecież zgodnie z teorią aż 50% ciąż ulega wczesnemu poronieniu...) i poczekać do dnia miesiączki. Na następny dzień po testowaniu zauważyłam jasno brązowy śluz, utrzymujący się cały dzień (wczesniej od kilku dni sporadycznie się zdarzał). Zaniepokoiło mnie to i chyba słusznie, bo w terminie dostałam miesiączkę (zupełnie normalną, tak samo obfitą, z takim samym bólem - nie plamienie). Tego dnia zrobiłam test - była druga krecha, ale baaardzo blada.
No i po ciąży - żałuję, choć nie rozpaczam, bo w końcu nie czekałam, nie spodziewałam się nawet.
Nurtują mnie jednak pewna kwestia - i tu liczę na Waszą pomoc: czy myślicie, że te jasno brązowe plamienia mogły mieć coś wspólnego z poronieniem (jeśli oczywiście byłam w ogóle w ciąży)? Czytałam, że czasem takie plamienia mogą świadczyć o niedoborze progesteronu, który to - jak wiadomo - jest odpowiedzialny za utrzymanie ciąży.
(przepraszam, za przydługi post :?)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 5:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niewykluczone że to była po prostu słaba ciąża...

Zrób sobie test z krwi na wszelki wypadek, i idź do ginekologa.
Keesha

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki bardzo za odpowiedź.
Do ginekologa idę w piątek.
Powrót do góry
kitty_88

PostWysłany: Pią Lip 03, 2009 4:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

@ spozniała mi się około 1-2 dni . Po tyc 2 dniach oczekiwań pojawiło sie lekkie krwawienie , ktore nastepnego dnia zanikło. Wtedy wykonalam test w 8 dniu po odbyciu stosunku. Test wyszedl negatywny.
Pózniej jeszcze miałam jednego dnia minimalnie brazowy śluz. Wszelkie objawy okresu- bolące i powiekszone piersi.

Niestety do dnia dzisiejszego okresu nie dostałam.
Co o tym sądzicie?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pią Lip 03, 2009 6:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Że test jest niewiarygodny...Robi się go 14-16 dni po stosunku...
kitty_88

PostWysłany: Pią Lip 03, 2009 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Być może był niewiarygodny. Lecz @ dostałam wieczorem takze wszelkie watpliwosci zostały rozwiane. ...
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pią Lip 17, 2009 3:08 pm    Temat postu: Test ciążowy - wiarygodność (part.2) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prosze kontynuowac tutaj Wink

PostWysłany: Wto Lip 28, 2009 12:28 am    Temat postu: Witam Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej czy wynik testu ciążowego, wykonanego po 20 i 22 dniach od stosunku może wyjść zafałszowany.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Lip 28, 2009 1:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli wykonywałaś taki z apteki, owszem, może(nie wykaże istniejącej ciąży). Niezawodny jest test z krwi wykonywany w laboratorium.

Jest to spowodowane tym, że poziom hormonu ciążowego w moczu często jest niewystarczający aby test ją wykrył. Jego poziom we krwi natomiast będzie odpowiedni.
ewexxx

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 7:35 pm    Temat postu: test.... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie .... rok nie uprawialam seksu teraz 6 czerwca zrobilam to a 5 mialam koniec miesiaczki.... moja wina bo chl sie nie zabezpieczyl ;/ i teraz w lipcu nie dostalam okresu Sad brzuch mnie boli jak przed okresem ale piersi nie . Nie mam ani checi na nic ani nic z tych rzeczy ale nie mam okresu. Teraz wydaje mi sie ze znowu nie dostane ;/ bardzo mam duze uplawy wczesniej az takich nie mialam....czy to jest mozliwe ze rok sie nie kochalam i nagle to zrobilam i przez to nie mam okresu? bo juz kiedys tak mialam ze 2 mies nie mialam jak sie dlugo nie kochalam a pozniej to zrobilam......tym bardziej ze zrobilam juz 3 testy i na kazdym wyszlo ze nie jestem. Pierwszy test zrobilam po tyg pozniej zrobilam za 2 tyg i kolejny za tydz ....jaka jest mozliwosc ze jednak jestem w ciazy ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 44, 45, 46  Następny
Strona 9 z 46