Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy - wiarygodność - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 62, 63, 64  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marzena_240

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lut 15, 2009 9:48 pm    Temat postu: test ciazowy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrobiłam kolejny test ciazowy płytkowy i wyszedl negatywnie okresu nie mam juz 5 dni nigdy mi sie nie spóźniał i nic na okres wciaz mnie nie boli czy to ciaza i czy testy mogły jej nie wykryc czemu???? co robić odp i pomóżcie czekam i pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Lut 15, 2009 10:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do jasnej anielki przecież było napisane wyżej: zrób test z krwi!!!

Testy z moczu mają to do siebie ze nie zawsze ciążę wykryją.To jest związane ze stężeniem hormonów. Nie zawsze w moczu będzie na tyle wysokie, żeby świadczyło o ciąży. Poza tym testy robi się najwcześniej 14-16 dni od stosunku.

Jak beta ciąży nie wykryje, to idź do ginekologa.
Gosiaczek84

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 11:44 am    Temat postu: Test ciążowy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie jestem pierwszy raz na forum Smile Chciałam się podzielić z Wami moją sytuacją. Ostatni okres miałam 27 stycznia, dni płodne przypadały na ok 9 luty. Do zbliżeń doszło od ok 5 lutego do 10 prawie codziennie bez zabezpieczenia, ponieważ zaczęliśmy starać się o dzidziusia Smile Dzisiaj czyli 16 lutego zrobiłam test ciążowy Bobo test i wyszedł negatywnie, wiem że jest za wcześnie na test ale idę do ginekologa ze względu na zapalenie i chciałam się upewnić czy coś wyjdzie czy nie w razie jakiegoś antybiotyku Smile Oczywiście czekam na @ która powinna być w przyszły poniedziałek Smile Zobaczymy czy test okazał się dobry czy się pomylił jeszcze tydzień i się okaże trzymajcie kciuki Pozdrawiam
Powrót do góry
Gosiaczek84

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 1:09 pm    Temat postu: Prawdziwość testów Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie jestem pierwszy raz na forum Smile Chciałam się podzielić z Wami moją sytuacją. Ostatni okres miałam 27 stycznia, dni płodne przypadały na ok 9 luty. Do zbliżeń doszło od ok 5 lutego do 10 prawie codziennie bez zabezpieczenia, ponieważ zaczęliśmy starać się o dzidziusia Smile Dzisiaj czyli 16 lutego zrobiłam test ciążowy Bobo test i wyszedł negatywnie, wiem że jest za wcześnie na test ale idę do ginekologa ze względu na zapalenie i chciałam się upewnić czy coś wyjdzie czy nie w razie jakiegoś antybiotyku Smile Oczywiście czekam na @ która powinna być w przyszły poniedziałek Smile Zobaczymy czy test okazał się dobry czy się pomylił jeszcze tydzień i się okaże trzymajcie kciuki Pozdrawiam

--- przenosze do tematu pokrewnego --- Pituszka
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 1:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiedz ginowi, że się staraliście o dziecko, żeby przepisał odpowiednie leki, które można stosować w pierwszych tygodniach ciąży jakby co
Gosiaczek84

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 4:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak właśnie zrobiłam Smile A co do testu powiedziała mi, że najlepiej robić ok 7 dni po spodziewanym okresie bo wtedy jest już prawie pewność, że wyjdzie prawidłowy wynik.
Powrót do góry
kobieta1

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Nie Lut 22, 2009 10:23 am    Temat postu: czy mogę być w ciąży?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spóźnił mi sie okres dwa tygodnie, wcześniej miałam takie coś beż krwi a teraz jest krew(tak jak powinno być), robiłam test i wyszedł negatywny, czy to możliwe żebym była w ciąży?? robiliśmy to bardzo krótko i chłopak twierdzi że nic nie było. jaka jest wiarygodność testu?
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Nie Lut 22, 2009 11:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale kiedy miałaś takie coś bez krwi? bo nie rozumiem.
jesli robiłaś test ok 14 dni po stosunku, to powinien być prawidłowy.

PostWysłany: Sro Lut 25, 2009 3:11 am    Temat postu: pomocy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prosze niech mi ktos powie na ile testy ciazowe sa skuteczne bo tydzien temu zrobilam test i byl pozytywny no to zrobilam drugi tez okazal sie pozytywny a tu nagle dostalam dzis okres nie jakies male plamienie tylko normalny okres no i czuje sie jak przy normalnym okresie,i wlasnie nie wiem o co chodzi a i miesiaczka nie spuzniala mi sie porostu tak z ciekawosci zrobilam ten test.pomocy
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Lut 25, 2009 11:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na 99% są wiarygodne jeśli zrobione w odpowiednim momencie. na Twoim miejscu leciałabym do ginekologa, bo możliwe, że to poronienie
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 62, 63, 64  Następny
Strona 53 z 64