Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marzena_240
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 9:48 pm Temat postu: test ciazowy |
|
|
Zrobiłam kolejny test ciazowy płytkowy i wyszedl negatywnie okresu nie mam juz 5 dni nigdy mi sie nie spóźniał i nic na okres wciaz mnie nie boli czy to ciaza i czy testy mogły jej nie wykryc czemu???? co robić odp i pomóżcie czekam i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 10:13 pm Temat postu: |
|
|
Do jasnej anielki przecież było napisane wyżej: zrób test z krwi!!!
Testy z moczu mają to do siebie ze nie zawsze ciążę wykryją.To jest związane ze stężeniem hormonów. Nie zawsze w moczu będzie na tyle wysokie, żeby świadczyło o ciąży. Poza tym testy robi się najwcześniej 14-16 dni od stosunku.
Jak beta ciąży nie wykryje, to idź do ginekologa. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosiaczek84
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 11:44 am Temat postu: Test ciążowy |
|
|
Witajcie jestem pierwszy raz na forum Chciałam się podzielić z Wami moją sytuacją. Ostatni okres miałam 27 stycznia, dni płodne przypadały na ok 9 luty. Do zbliżeń doszło od ok 5 lutego do 10 prawie codziennie bez zabezpieczenia, ponieważ zaczęliśmy starać się o dzidziusia Dzisiaj czyli 16 lutego zrobiłam test ciążowy Bobo test i wyszedł negatywnie, wiem że jest za wcześnie na test ale idę do ginekologa ze względu na zapalenie i chciałam się upewnić czy coś wyjdzie czy nie w razie jakiegoś antybiotyku Oczywiście czekam na @ która powinna być w przyszły poniedziałek Zobaczymy czy test okazał się dobry czy się pomylił jeszcze tydzień i się okaże trzymajcie kciuki Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosiaczek84
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 1:09 pm Temat postu: Prawdziwość testów |
|
|
Witajcie jestem pierwszy raz na forum Chciałam się podzielić z Wami moją sytuacją. Ostatni okres miałam 27 stycznia, dni płodne przypadały na ok 9 luty. Do zbliżeń doszło od ok 5 lutego do 10 prawie codziennie bez zabezpieczenia, ponieważ zaczęliśmy starać się o dzidziusia Smile Dzisiaj czyli 16 lutego zrobiłam test ciążowy Bobo test i wyszedł negatywnie, wiem że jest za wcześnie na test ale idę do ginekologa ze względu na zapalenie i chciałam się upewnić czy coś wyjdzie czy nie w razie jakiegoś antybiotyku Smile Oczywiście czekam na @ która powinna być w przyszły poniedziałek Smile Zobaczymy czy test okazał się dobry czy się pomylił jeszcze tydzień i się okaże trzymajcie kciuki Pozdrawiam
--- przenosze do tematu pokrewnego --- Pituszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 1:09 pm Temat postu: |
|
|
powiedz ginowi, że się staraliście o dziecko, żeby przepisał odpowiednie leki, które można stosować w pierwszych tygodniach ciąży jakby co _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosiaczek84
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 4:19 pm Temat postu: |
|
|
Tak właśnie zrobiłam A co do testu powiedziała mi, że najlepiej robić ok 7 dni po spodziewanym okresie bo wtedy jest już prawie pewność, że wyjdzie prawidłowy wynik. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kobieta1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 22, 2009 10:23 am Temat postu: czy mogę być w ciąży?? |
|
|
spóźnił mi sie okres dwa tygodnie, wcześniej miałam takie coś beż krwi a teraz jest krew(tak jak powinno być), robiłam test i wyszedł negatywny, czy to możliwe żebym była w ciąży?? robiliśmy to bardzo krótko i chłopak twierdzi że nic nie było. jaka jest wiarygodność testu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Nie Lut 22, 2009 11:12 am Temat postu: |
|
|
ale kiedy miałaś takie coś bez krwi? bo nie rozumiem.
jesli robiłaś test ok 14 dni po stosunku, to powinien być prawidłowy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kajko
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 3:11 am Temat postu: pomocy |
|
|
prosze niech mi ktos powie na ile testy ciazowe sa skuteczne bo tydzien temu zrobilam test i byl pozytywny no to zrobilam drugi tez okazal sie pozytywny a tu nagle dostalam dzis okres nie jakies male plamienie tylko normalny okres no i czuje sie jak przy normalnym okresie,i wlasnie nie wiem o co chodzi a i miesiaczka nie spuzniala mi sie porostu tak z ciekawosci zrobilam ten test.pomocy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 11:29 am Temat postu: |
|
|
na 99% są wiarygodne jeśli zrobione w odpowiednim momencie. na Twoim miejscu leciałabym do ginekologa, bo możliwe, że to poronienie _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|