Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
a_V Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 10, 2006 3:54 pm Temat postu: |
|
|
zmartwiły mnie troche Wasze wypowiedzi na temat bobo-testu, jednak wszystko przebiegało zgodnie z tym co zostało umieszczone na ulotce, wynik negatywny, jednka wyraźna kreska , która się szybko pokazała. mam nadzieję ze nie będzie niespodzianek. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiulaaa Gość
|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 10:46 pm Temat postu: |
|
|
nie tylko ciebie zmartwiły... ja robiłam ten sam bobo test wczoraj...a nadal. wynik wyszedl negatywny, pojawiła sie tylko jedna gruba kreska...ale ja nadal nie mam okresu:((((((( i tez nie wiem co o tym myslec... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ANNA19
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 20, 2006 5:37 pm Temat postu: Moje odczucia czy stan faktyczny? |
|
|
Chodzi o to ze juz sama nie wiem, spałam z moim chlopakiem w dzien plodny-jajeczkowanie i zrobilam test ciazowy po 5 dniach i teraz zastanawiam sie czy wynik mogl byc prawdziwy, bo test wyszedl negatywnie. Mianowicie jest ju 8 dzien a ja zauwazylam u siebie czerwone pekniete zylki na piersiach oraz wydaja mi sie one wieksze i takie pelne, od trzech dni mam skurcze jajnikow nie sa to duze bole ale odczuwalne, oraz czesto chodze do toalety. Jesli chcialabym wciagnac brzuch to raczej odpada bo odczuwam maly bol jakby skurczy na dole w okolicach jajnikow i wydaje mi sie ze jesc mi sie chce caly czas. Wiec sama juz nie wiem czy test pokazal prawde czy tez sa to jakies objawy i powinnam ponownie zrobic test
---- edit by PAweł:
temat zmieniony na adekwatny do treści postu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Maj 20, 2006 5:54 pm Temat postu: |
|
|
Po pierwsze to sie uspokoić, z tego co piszesz to nie mineło nawet 10 dni, na objawy trzeba troche poczekać zazwyczaj jakie kolwiek powstają po 2 tygodniach
Większość co piszesz to odczucia które ciężko jest określić gdy jest sie zdenerwowanym.
Najlepiej poprostu odprężyć sie, zająć czymś aby nie myśleć o tym i poczekać na miesiączke |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pytajaca Gość
|
Wysłany: Sob Maj 20, 2006 6:03 pm Temat postu: |
|
|
No niby tak, ale z tego co mowila mi kolezanka to ja bolaly piersi mozna powiedziec ze od poczatku. Cholera to powinno byc wiadome juz od samego poczatku, zeby kobieta nie musiala tyle czekac i sie zastanawiac. Ten stres wynika z tego ze ja nie mam nic przeciwko ciazy, poprostu nie wpadlabym w panike gdyby miala byc;)I poprostu zastanawiam sie czy jest taka mozliwosc czy musze ja wykluczyc-ciaze w moim przypadku.
Co prawda mam jakby napady zgagi ale czy to ma sie cos do siebie.
Te czekanie jest najgorsze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Maj 20, 2006 6:10 pm Temat postu: |
|
|
Każda kobieta odczówa to nieco inaczej. Te "objawy" to jest uśrednienie i uogulnienie, gdyby to było tak proste to nie było by żadnego stresu bo stwierdzało by sie to system 0/1, jest ciąża badz jej nie ma. Mam 5 objawów no to jestem, mam 4 objawy to niejestem.
tak sie poprostu nie da
Jeżeli niepewność Cie zrzera poprostu zrób test ciążowy. Ale nie podchodz do niego w sposób, a co jak co ... . Bo w takim razie nie uspokoisz sie, tak na dobrą sprawe to można podważać nawet ziemie na której sie stoi. Tak nie maozna
Raz a porzadnie przekonać sie jaki jest stan faktyczny.
Skoro nie ufasz testowi który zrobiłąś możesz wykonać test na poziom hormonu HCG, który mozna zrobić w każdym laboratorum kosz jest około 25 zł. Jest skuteczny oraz szybki.
Ja bym jednak radził naprawde odczekać 2 tygodnie, mimo że HCG można wykryć od 6 dnia po zapłodnieniu, ale wiedząc ze wykrywa sie jż od 6 dnia a mineło 12 dasz sobie sama większy konfort psychiczny i myśle że nie będize już jakiegoś niepokju związanego z pomyłką testu.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylwia
|
Wysłany: Sob Maj 20, 2006 10:46 pm Temat postu: |
|
|
według mnie to zbliża Ci się miesiączka. Podałas takie objawy jak przed miesiączką |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ala22
|
Wysłany: Sob Cze 10, 2006 8:44 pm Temat postu: Czy testy mogły sie mylić ? |
|
|
Hej.
Dzis zrobiłąm 2 testy i wyszly pozytywnie czyli potwierdzily ciaze, czy testy mogły sie mylić?
Otóż po jakim czasie ginekolog moze wykryc ciąze ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie Cze 11, 2006 12:09 am Temat postu: |
|
|
Witam. Testy teoretycznie są dość pewną metodą potwierdzenia ciąży (lub jej wykluczenia), jednak u mnie np. test ciążowy zawiódł. Pojawiła się jedna kreseczka i tak żyłam w błogiej nieświadomości, przyznam, że nieźle się zdziwiłam jak pani doktor oznajmiła mi, że jestem w ósmym tygodniu ciąży... Czytałam, że najpewniejszym sposobem jest badanie krwi, które kosztuje nie więcej jak test, a daje 100% pewności. No i badanie ginekologiczne - lekarz po upływie terminu spodziewanej miesiączki jest w stanie potwierdzić bądź wykluczyć ciążę. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama Julki Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Cze 11, 2006 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam sie ja test wykonywalam dwu krotnie wynik byl negatywny,jednak ja mialam inne przeczucia,poszlam do lekarza ktory oznajmil mi ze jestem w ciazy.tak wiec z tym testami to roznie bywa najlepiej udac sie do ginekologa.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|