Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Eva Gość
|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 5:28 pm Temat postu: |
|
|
hm.. to ja teraz nie wiem czy przypadkiem ja nie zyję w tej błogiej nieświadomości;/ test wyszedł mi negatywnie a jak byłam u ginekologa to mi powiedział że "nic nie widzi". Mam taką obawę bo nie wiem jak lekarz moze ot tak widzieć?? Chyba niedouczona jestem...więc bardzo proszę żeby ktoś mi wyjaśnił czy ten ginekolog przypadkiem czegoś nie "przeoczył" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Beata23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Cze 24, 2006 2:30 pm Temat postu: |
|
|
Poprzedni okres dostałam 8.05, to jest 1 dzień cyklu. Okres trwał 7 dni. Kochałam się z prezerwatywa, która nie pękła i się nie zsunęła w 10 dniu cyklu, 3 dni po okresie. To był mój 1 raz. Odczekałam kolejnych 9 dni, tj. 11-19 dzień cyklu na ew zapłodnienie i pierwszy Bobo Test zrobiłam w 33 dniu cyklu. To już było po terminie spodziewanego okresu, bo on powinien być ok. 8.06(tego dnia mialam egzamin,wiec stres).Wynik był negatywny. Kolejny test zrobiłam w 43 dniu cyklu, wynik tez negatywny. Testy robiłam po dacie spodziewanego okresu, z porannego moczu, zgodnie z ulotką i nie było śladów 2 linii. Bobo test wykrywa już 6 dniowa ciąże, ale wiem, ze to teoria. U mnie w dniu robienia 1 testu ciąża by była 14 dniowa a w dniu 2 testu już 24 dniowa. Czy te 2 testy są wiarygodne? Bardzo dziękuje
PS. Teraz się stresuje i mam problemy ze snem, jak o tym mysle to mnie mdli, czasem mnie kłuje w okolicach jajników. Piersi mne nie bolą, nie mam zachcianek. Prosze o opinię |
|
Powrót do góry |
|
|
|
B Gość
|
Wysłany: Czw Cze 29, 2006 5:58 pm Temat postu: odpowiedz |
|
|
CZesc Beatko
Chcicalam ci cos poradzic moze pomozemy sobie nawzajem. Ja tez mam podobny problemik i czekam na okresik. Kiedys tez tak mialam ale raczej dostalam okres w 33 dniu bo sie stresowalam troche . A teraz znow czekam. Wiesz mi sie wydaje zeby podejsc do lekarza to ci wyjasni sytuacje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Beata23
|
Wysłany: Czw Cze 29, 2006 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Droga B! U lekarza byłam teraz 27.06 a dzień wczesniej zrobiłam trzeci BOBO TEST i wynik byl negatywny.Ten 3 test jest zrobiony 18 dni od daty spodziewanej miesiaczki,4 tygodnie i 2 dni od ewentualnego zapłodnienia.Lekarz powiedział,ze mam lekką nadzerkę, macica nie jest powiększona i nie stwierdza tam zmian.Powiedział,ze po takim czase cos by wykryl i ze nie powinno byc źle,bo juz by macica byla powiekszona..Zapisał mi luteine,ktora mam brac przez 7 dni,rozpuszczac pod jezykiem i okres powinien byc do 2 tyg a jak nie to przyjść na usg, ale on to wyklucza.Ja nie mam zadnych objawow, nawet stres troszke mniejszy.Dzis biore 2 dzien ta luteine i pojawil mi sie jakis bialy,gesty sluz.Cos sie wiec dzieje
ps.prezerwatywa nie pękła i sie nie zsunela, a moj partner powiedział,ze wytrysk nie nastąpił we mnie.Moze to faktycznie ten stres,sesja i wszystko razem wzięte.Co ty o tym wszystkim sądzisz i co u ciebie? Pozdrawiam i dzięki za odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hivision
|
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 10:13 am Temat postu: test ciazowy |
|
|
Czy zrobiony w szostym dniu od ewentualnego zaplodnienia i wskazujacy wynik negatywny, wciaz jednak moze byc falszywym wynikiem? Czy te wymagane szesc dni moze byc czasem za wczesnie, zeby test byl w stanie wykryc ciaze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nasia
|
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 10:39 am Temat postu: |
|
|
taki test może wykryć ciążę dzień po zapłodnieniu tylko nie zawsze wynik jest dokładny...Jednak 6 dni to wystarczający odstep czasu.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
avo8
|
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 12:09 pm Temat postu: Test |
|
|
Mam pytanie, czy jeżeli jest się w ciąż to te kreski dwie zawsze są bardzo wyraźne?
Bo ja robiłam sobie test i później jak się przyjżała, to tą pierwszą kreskę było widać ale tak minimalnie. Czy jak jest negatywny test to widać tylko tą jedną kreskę? Jakie macie doświadczenia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 1:19 pm Temat postu: |
|
|
kochana j tez tak miałam ze jedna kreseczka była blada mało widoczna. w ciazy nie byłam.a jak masz watpliwosci to radze skoczyc do apteki i kupic drugi tescik. lepiej byc pewną.pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Nie zawsze te kreseczki są wyraźne. Więc jeśli naprawdę nie jesteś pewna, zrób test ponownie.
Wyniki opisane są na pudełeczku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|