Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Trądzik - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 29, 30, 31  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Acidic

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lip 18, 2009 10:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ponownie mam jeszcze jedno pytanie mianowicie czy złe odżywianie może spowodować trudność w leczeniu trądziku. Nie chodzi mi tutaj np o słodycze (czekolada, cukierki) tylko o to czy jak mało jem zup to czy może to być powód ; >? szczerze mówiąc jadam tylko 2 zupy: pomidorową, ogórkową. a co do innych potraw to np też nie ruszę żadnej ryby i jeszcze jeszcze kilka potraw ktorych takze nie jadam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Lip 19, 2009 4:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

generalnie nie stwierdzono, żeby odżywianie miało wpływ na trądzik zwyczajny. jednak jeżeli zaobserwujesz, że objawy się nasilają po zjedzeniu jakiś konkretnych potraw, to najlepiej je wyeliminować z jadłospisu.
jeżeli Twoja obecna kuracja nie poskutkuje, to spytaj się lekarza o izotretinoinę (np. aknenormin). lekarz zna Ciebie, Twoją historię choroby itd, więc będzie mógł zdecydować czy warto czy nie Smile
katiuchna

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 3:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej wszystkim! szukam pomocy! natychmiastowej! chodzi o to, że szukam pracy i wiecie jak to jest na każdej pracy trzeba być wiecie kurcze pewnym siebie, a jak ja ma być pewna siebie jak mam krosty na twarzy takie jakbym miała 16 lat (a mam 22)! Sad po prostu wchodzę na te rozmowy kwalifikacyjne i mimo, że odstawiona na maksa jestem szpileczki, garsonki te sprawy to wiem, że każdy mi ma twarz patrzy. oczywiście walę na twarz tapetę, ale przecież przy takich pryszczolach to co mi da podklad i puder? niewiele…Sad i oczywiście żadnej pracy jeszcze nie dostałam bo bardziej się skupiam na tym co o moich pryszach rekruter myśli niż o tym co powiedzieć Sad. naprawdę potrzebuje waszej pomocy, co mam zastosować na ten trądzik? całą twarz mam usianą pryszczami? błagam, help! :/
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jedyne wyjście, to dermatolog.
miałaś robione hormony? co stosowałaś już na trądzik? jaki typ trądziku masz? czy w rodzinie trądzik występował? czy jest bardzo nasilony? czy występuje łojotok? czy masz bardzo rozszerzone pory? od ilu lat masz tradzik?
od tego wszystkiego zależy dobór odpowiedniej kuracji. czy wystarczy maść antybiotykowa, czy doustne antybiotyki, wspomagane maścią, czy może izotretinoina miejscowo lub nawet doustnie...
nevermore6

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 10:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja ci mogę powiedzieć czego nie polecam. Otóż wyciskania nie polecam, bo to nie leczy a może blizny pozostawić i potem całe życie twarz będzie wyglądała jakby rolnik po niej bronami przejechał.
Powrót do góry
gargulinka

PostWysłany: Czw Lip 23, 2009 2:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gdy trądzik jest dużym problemem to mam dwie rady. Oczywiście dermatolog – to pierwsza. Jeżeli jednak nie ma się czasu na stanie w kolejkach to polecam Benzacne – to moja druga rada. Żel stosuje się bezpośrednio na pryszcze, z tego co mi wiadomo są dwa rodzaje 5% i 10% to na początek polecam ten pierwszy. Znajoma stosowała i jej brat też stosował (trądzikowe rodzeństwo) i pomogło im. Powodzenia.
Powrót do góry
narni25

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

uważajcie czym myjecie twarz? mydłem? Jak tak to stop it right now! ja myłem i błędem to było. trzeba myć tonikami bo, mydła są tłuste i nie bardzo to na trądzik dobre.
Powrót do góry
mudiwola

PostWysłany: Sro Lip 29, 2009 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tylko chciałabym wrzucić swój kamyczek do ogródka i powiedzieć słówko na temat makijażu. Katiuchno wspomniałaś o tym, że robisz sobie makijaż z użyciem dużej ilości pudru oraz podkładu. Nie jest to zdrowe dla skóry. Po za tym ważne jest również to jak usuwasz makijaż z twarzy. Jeżeli robisz to mleczkiem to radzę Ci zmienić go na płyn do demakijażu ponieważ mleczka są na bazie olejów a płyny na bazie wody. Jak wspomniał, któryś z moich przedmówców tłuste produkty nie są dobre dla cery z trądzikiem. Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu pracy
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Lip 29, 2009 2:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

narni nie tonikami!!!To że występuje trądzik, nie oznacza że od razu tonik potrzebny. Są specjalne żele do cery trądzikowej i tym należy myć twarz. Tonik bardzo wysusza skórę, co powoduje nasilenie jego objawów. Każdy dermatolog Ci to powie...
lukaszduda9595

PostWysłany: Pią Lip 31, 2009 9:09 pm    Temat postu: Moja twarz ;/ Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam trądzik i nic mi nie pomaga co mam robic , moze mam go przesto ze cos zjem a to temu szkodzi ?
prosze o pomoc was

temat przenosze w odpowiednie miejsce
mala_mi
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 29, 30, 31  Następny
Strona 16 z 31