Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WamPia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 1:55 pm Temat postu: |
|
|
Ja radzę udać się do dermatologa.
Próbowałam walczyć z trądzikiem sama - miliony kosmetyków, domowe sposoby itp. Ale nic to nie dało. Dopiero, gdy dostałam peeling chemiczny to pomogło. Czasem niestety trzeba stosować drastyczne metody. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kadia553
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 6:19 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Ja tez jestem wśród tych którzy męczą się z problemem trądziku
Od 8 lat Obecnie jestem na etapie nielicznych pryszczy lecz mnóstwa blizn Ostatnio słyszałam coś na tematy pilingu migdałowego. Chcę zapytać czy może ktoś z was miał z tym styczność i jakie były tego efekty. Prosiłabym również o polecenie czegoś innego o ile było skuteczne. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ulcia :)
|
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 5:18 pm Temat postu: |
|
|
jestem tu nowa.ale tez mialam problemy z tradzikiem .dziewczyny trzymajcie sie bedzie dobrze:)Pozdrawiam:)
Polecam piling Ziaji ogorkowy i piling lirene groboziarnisty.
----edit by emilka----
witamy witamy, ale na przyszłość pamiętaj, żeby nie pisać dwóch postów pod sobą. jeżeli chcesz coś dodać lub zmienić, to jest opcja "zmień" (patrz: prawy górny róg każdego Twojego posta) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Olax
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 9:41 am Temat postu: |
|
|
poszlam do dermatologa.Wczesniej zapisywał mi beznadziejnie leki co tylko pogarszało mi cere... ostatnio byłam i zapisał mi żel Lubexyl i Aknemycin + do tego Capivit AE, REWELACJA! dziewczyny! borykałam sie z trądzikiem praktycznie rok i tuuuu?! ustepuje! i zadnych blizn!
spróbujcie PHYSOGEL do cery trądzikowej a kazdej aptece !
i EFACLAR a firmy Roshe Pose. ok 40 zł .
polecam także z domowych sposobów cebule!
wystarczy potrzec cebulą w miejscach trądziku ok 1 min-2.
ZApachu nie ma ! a daje skutki! juz po 3 tyg takiej kuracji jest znacznie lepiej ! zalezy od Was co wybierzecie.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 3:51 pm Temat postu: Zaczynam :) |
|
|
Od wczoraj zacząłem walke z tym świnstwem do konca Zacząłem brac Izotek. Kuracja strasznie kosztowna, ale bardzo skuteczna. Wszystko jest na dobrej drodze. Więcej nie pisze bo mnie oskarżą o reklamowanie, a tak nie jest. Pzd |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 6:54 pm Temat postu: |
|
|
ludzie toniki to jest bzdura piling wpadku trądziku rółnież nie jest zalecany ewentualnie enzymatyczny sporadycznie.,
tonik nie leczy tonik zalecza objawy trądziku nalezy udać sie do dermatologa który najprwopodobniej przepisze wam maść lub jak jest naprawde hardcore to ejszcze tabletki trądzik sie leczy ANTYBIOTYKAMI bo to są bakterie siedzące głęboko w skórze wiec zapraszamy do dermatologa
2 czy 3 pryszcze to nie tradzik oczywisćie takieocś można sobie tymi tonikami potraktować |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sharashek
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 12:35 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Wiem co to problem "trądziku" sama przez to przechodze.
Myśle jednak ze najwazniejsze to sie nie załamywac i nie stresowac sytuacja( np podczas gdy patrzymy w lusterko a nasza twarz wyglada jak pobojowisko). Używałam różnych środków , drogich kosmetyków, autoszczepionek, hormonów ( Diana 35 - pomagała), lecz nie było widac po tym wszystkim znacznych rezultatów i przeniosłam się na naturalne "kosmetyki", które z pewnościa mogą zdziałać więcej niz nie jeden krem za 200 zł.
Przede wszystkim polecam:
picie fiołka trójbarwnego po kazdym posiłku.
picie rozpuszczonych drozdzy z mlekiem
pocieranie surowa cebulą przez kilka- kilkadziesiat sekund - do minuty
przemywanie twarzy nagietkiem
maseczki drozdzowe
Wiadome jest, ze walka z trądzikiem nie minie po kilku dniach lecz mysle ze lepiej zainwestowac w rzeczy, które mamy na wyciagniecie reki i mozna być prawie pewnym ze nie mozna sobie zaszkodzić jak w przypadku rożnych specyfików reklamowanych przez dziewczęta z idealna cera ( na marginesie to mnie dobija najabrdziej) ;p
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziut&
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 7:54 pm Temat postu: oczyszczanie skóry |
|
|
czy oczyszczanie pomaga w leczeniu trądziku? ile razy trzeba powtórzyć zabieg? zna ktoś może takie miejsce w Krakowie ? jakiś dobry gabinet. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 10:43 pm Temat postu: |
|
|
Oczyszczanie pomaga doraźnie to niejest tak że raz to zrobisz i bedziesz mieć cacy cere na zawsze. Powtarza sie to raz w miesiącu przeważnie, wsumie zależy od potrzeby i stanu skóry. A dlamnie pisanie mi pomogły te preparaty a mi te wszystkim polecam! jest śmieszne każdy ma inną cere niewolno sie sugerować tym co pomaga innym. Ewentualnie można korzystać z tych naturalnych specyfików. A najlepszą metodą na trądzik jest pójść do dermatologa! A i jeszcze jedno peelingi pomagaja na trądzik ale tylko te odpowiednio dobrane. A nie zwykłe jakieś pierwsze lepsze z półki _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 11:21 pm Temat postu: |
|
|
2,5 miesiąca leczenia- wyniki i spostrzeżenia
Wtam
Podzielę się tutaj moimi wnioskami jakie mogę juz wysnuć po terapi antybiotykiem.
Tak jak wspominalem zażywam tabletki Izoteku w dawkach 20 i 10 mg. W zalezności od normy takową ilość zażywam ( teraz razn 20 na dobę a raz 30 ).
Teraz wyniki:
Na mojej twarzy miałem naprawdę silny trądzik. Dokuczał mi szczgólnie na skroni i całym pasku wzdłuz żuchwy ku ustom. Na nosie miałem dośc zaskórniaków, które były oblesne.
Dziś zniknęły mi całkowicie zaskórniaki, nie mam trądziku ani na czole ani na żuchwie i skroni. Jestem bardzo zadowolony
Skóra sie złuszcza i to strasznie. Usta popękane na wszystkie sposoby Ale o to chodzi. Nie odczywam żadnych skutków ubocznych
Jakby co pytać następnych pacjentów Pzd |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|