Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Trądzik - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 29, 30, 31  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WamPia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sie 13, 2007 1:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja radzę udać się do dermatologa.

Próbowałam walczyć z trądzikiem sama - miliony kosmetyków, domowe sposoby itp. Ale nic to nie dało. Dopiero, gdy dostałam peeling chemiczny to pomogło. Czasem niestety trzeba stosować drastyczne metody.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
kadia553

PostWysłany: Czw Sie 16, 2007 6:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Ja tez jestem wśród tych którzy męczą się z problemem trądziku Crying or Very sad
Od 8 lat Crying or Very sad Obecnie jestem na etapie nielicznych pryszczy lecz mnóstwa blizn Crying or Very sad Ostatnio słyszałam coś na tematy pilingu migdałowego. Chcę zapytać czy może ktoś z was miał z tym styczność i jakie były tego efekty. Prosiłabym również o polecenie czegoś innego o ile było skuteczne. Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
Ulcia :)

PostWysłany: Sob Sie 18, 2007 5:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem tu nowa.ale tez mialam problemy z tradzikiem .dziewczyny trzymajcie sie bedzie dobrze:)Pozdrawiam:) Very Happy Very Happy

Polecam piling Ziaji ogorkowy i piling lirene groboziarnisty.

----edit by emilka----
witamy witamy, ale na przyszłość pamiętaj, żeby nie pisać dwóch postów pod sobą. jeżeli chcesz coś dodać lub zmienić, to jest opcja "zmień" (patrz: prawy górny róg każdego Twojego posta) Smile
Powrót do góry
Olax

PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 9:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poszlam do dermatologa.Wczesniej zapisywał mi beznadziejnie leki co tylko pogarszało mi cere... ostatnio byłam i zapisał mi żel Lubexyl i Aknemycin + do tego Capivit AE, REWELACJA! dziewczyny! borykałam sie z trądzikiem praktycznie rok i tuuuu?! ustepuje! i zadnych blizn!

spróbujcie PHYSOGEL do cery trądzikowej a kazdej aptece !
i EFACLAR a firmy Roshe Pose. ok 40 zł .

polecam także z domowych sposobów cebule! Very Happy
wystarczy potrzec cebulą w miejscach trądziku ok 1 min-2.
ZApachu nie ma ! a daje skutki! juz po 3 tyg takiej kuracji jest znacznie lepiej ! zalezy od Was co wybierzecie. Smile
pozdrawiam
Powrót do góry
Zibi
Przyjaciel forum

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Wrz 27, 2007 3:51 pm    Temat postu: Zaczynam :) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od wczoraj zacząłem walke z tym świnstwem do konca Smile Zacząłem brac Izotek. Kuracja strasznie kosztowna, ale bardzo skuteczna. Wszystko jest na dobrej drodze. Smile Więcej nie pisze bo mnie oskarżą o reklamowanie, a tak nie jest. Wink Pzd
Powrót do góry
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Czw Wrz 27, 2007 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ludzie toniki to jest bzdura piling wpadku trądziku rółnież nie jest zalecany ewentualnie enzymatyczny sporadycznie.,
tonik nie leczy tonik zalecza objawy trądziku nalezy udać sie do dermatologa który najprwopodobniej przepisze wam maść lub jak jest naprawde hardcore to ejszcze tabletki trądzik sie leczy ANTYBIOTYKAMI bo to są bakterie siedzące głęboko w skórze wiec zapraszamy do dermatologa

2 czy 3 pryszcze to nie tradzik oczywisćie takieocś można sobie tymi tonikami potraktować
Powrót do góry
sharashek

PostWysłany: Pią Wrz 28, 2007 12:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam

Wiem co to problem "trądziku" sama przez to przechodze.
Myśle jednak ze najwazniejsze to sie nie załamywac i nie stresowac sytuacja( np podczas gdy patrzymy w lusterko a nasza twarz wyglada jak pobojowisko). Używałam różnych środków , drogich kosmetyków, autoszczepionek, hormonów ( Diana 35 - pomagała), lecz nie było widac po tym wszystkim znacznych rezultatów i przeniosłam się na naturalne "kosmetyki", które z pewnościa mogą zdziałać więcej niz nie jeden krem za 200 zł.

Przede wszystkim polecam:

picie fiołka trójbarwnego po kazdym posiłku.
picie rozpuszczonych drozdzy z mlekiem
pocieranie surowa cebulą przez kilka- kilkadziesiat sekund - do minuty
przemywanie twarzy nagietkiem
maseczki drozdzowe

Wiadome jest, ze walka z trądzikiem nie minie po kilku dniach lecz mysle ze lepiej zainwestowac w rzeczy, które mamy na wyciagniecie reki i mozna być prawie pewnym ze nie mozna sobie zaszkodzić jak w przypadku rożnych specyfików reklamowanych przez dziewczęta z idealna cera ( na marginesie to mnie dobija najabrdziej) ;p

Pozdrawiam
Powrót do góry
madziut&

PostWysłany: Nie Paź 07, 2007 7:54 pm    Temat postu: oczyszczanie skóry Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy oczyszczanie pomaga w leczeniu trądziku? ile razy trzeba powtórzyć zabieg? zna ktoś może takie miejsce w Krakowie ? jakiś dobry gabinet. Smile
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Paź 07, 2007 10:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczyszczanie pomaga doraźnie to niejest tak że raz to zrobisz i bedziesz mieć cacy cere na zawsze. Powtarza sie to raz w miesiącu przeważnie, wsumie zależy od potrzeby i stanu skóry. A dlamnie pisanie mi pomogły te preparaty a mi te wszystkim polecam! jest śmieszne każdy ma inną cere niewolno sie sugerować tym co pomaga innym. Ewentualnie można korzystać z tych naturalnych specyfików. A najlepszą metodą na trądzik jest pójść do dermatologa! A i jeszcze jedno peelingi pomagaja na trądzik ale tylko te odpowiednio dobrane. A nie zwykłe jakieś pierwsze lepsze z półki
Zibi
Przyjaciel forum

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pon Lis 05, 2007 11:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

2,5 miesiąca leczenia- wyniki i spostrzeżenia

Wtam

Podzielę się tutaj moimi wnioskami jakie mogę juz wysnuć po terapi antybiotykiem.
Tak jak wspominalem zażywam tabletki Izoteku w dawkach 20 i 10 mg. W zalezności od normy takową ilość zażywam ( teraz razn 20 na dobę a raz 30 ).
Teraz wyniki:
Na mojej twarzy miałem naprawdę silny trądzik. Dokuczał mi szczgólnie na skroni i całym pasku wzdłuz żuchwy ku ustom. Na nosie miałem dośc zaskórniaków, które były oblesne.
Dziś zniknęły mi całkowicie zaskórniaki, nie mam trądziku ani na czole ani na żuchwie i skroni. Jestem bardzo zadowolony Smile

Skóra sie złuszcza i to strasznie. Usta popękane na wszystkie sposoby Smile Ale o to chodzi. Nie odczywam żadnych skutków ubocznych Smile

Jakby co pytać następnych pacjentów Wink Pzd
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 29, 30, 31  Następny
Strona 7 z 31