Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 10:55 am Temat postu: |
|
|
Notak by bylo najlepiej, bo wiesz jak to z lekarzami bywa, iestety wola dobierac metodami prob i bledow. ja mialam szczescie ale np moja siostra juz nie i tak spuchla ze z normalnie szczupłej laski zrobił się czołg... :/ (Miała problemy z jajnikami stad hormony). Lekarze stwierdzili ze to od hormonów i aby wróciła do poprzedniego stanu rzeczy (diety nic nie dawaly), musi sobie "zafundować" drugą rewolucję hormonalną = ciąża. W efekcie jest w 6 miesiacu ciazy, i widac ze ogolnie schudła (no nie licząc brzucha:)).
Jak widać, należy być bardzo ostrożnym ... bo tabletki to nie cukierki, to tak w ramach przestrogi dla innych _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
damngirl89
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 4:16 pm Temat postu: skutki tabletek czy ciąża??? |
|
|
hej ! powiedzcie mi czy sluz-raz rzadki raz gesty mleczny moze byc skutkiem brania tabletek?? albo powiekszony brzuch.. ? czy to moze byc ciaza.. bo po stosunku dostalam normalnego okresu, w nastepnym miesiacu takze i zaczelam przyjmowac tabletki..
bo nudnosci ktore mialam i bole piersi ktore nadal mam to wiem, ze na pewno przez tabletki..
ale normalnie rzecz biorac okres wyklucza przeciez ciaze:))
a stosunek byl dzien po okresie, bez wytrysku z prezerwatywa(wiem ze takie zajscie w ciaze jest niemozliwe,ale wiadomo, stres robi swoje;)))
co o tym myslicie?
Przeniosłam do odpowiedniego tematu / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 4:53 pm Temat postu: |
|
|
nie ma szans na ciaze.
brzuch powiekszył Ci sie (a moze tak sie tylko wydaje) od tabletek, przeciez to hormony wiec nie zdziw sie jak pojdzie Ci w całe ciało... ;/ niestety zle dobrane tabletki moga spowodowac to ze zacznie sie odkładac to tu, to tu. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
damngirl89
|
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 12:51 pm Temat postu: |
|
|
jak myslicie, czy cena tabletek jest taka sama jak ich skutecznosc? im drozsze tym lepsze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 12:56 pm Temat postu: |
|
|
Nie sadza... tabletki to tabletki... stutecznosc jest taka sama... nie slyszalam zeby tansze tabletki byly mniej skuteczne... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
damngirl89
|
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 9:07 pm Temat postu: |
|
|
no i nastepne pytanie.;p powiedzcie mi, czy jesli pierwszy dzien miesiaczki to niedziela i wezme tabletke oznaczona jako poniedzialek to bedzie mialo jakas roznice? bo powiem szczerze, ze jak zaczelam z tabletkami to za bardzo sie rozpedzilam i dokladnie nie przeczytalam ulotki.. a co wiecej tez bym chciala wiedziec, czy teraz po 7 dniowej przerwie(akurat wypadnie pierwsza tabletka nowego blistra w niedziele) to bede mogla wziac ta oznaczona jaako niedziela? czy brac tak jak bralam, poniedzialek? a tabletki mam jednofazowe...
Dodano po 54 sekundach:
no i ogolnie chodzi mi o to, ze skutecznosc jest zachowana w 100%... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 11:01 pm Temat postu: |
|
|
Skoro masz tabletki jednofazowe to obojetnie ktora tabletke wezmiesz... wszystkie maja taki sam sklad, a oznaczenia sa tylko dla "ulatwienia" korzystania. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 12:28 am Temat postu: |
|
|
a co do ceny to jest zazwyczaj tak, ze jak nowe tabletki wchodza na rynek to sa drogie, te co sa w sprzedazy juz od dawna to wiadomo ze z czasem sie robia coraz tansze, chociazby takie yasminelle za 40-50 zł i cilest 10-13 zł..(nowe i stare). Takze cena nie ma nic do skutecznosci. Tak samo tabletki z importu rownoleglego tez sa o takim samym skladzie i tak samo dzialaja, a sa tansze tylko dlatego ze pudelka maja w obcym jezyku _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
damngirl89
|
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 10:36 am Temat postu: |
|
|
wlasnie. jestem wlasnie w trakcie 7-dniowej przerwy.. i czy w jej czasie moga mi sie powiekszyc sutki z racji tego, ze zbliza sie krwawienie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
novynette
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 12:47 am Temat postu: |
|
|
Pewnie że mogą
A ja mam pytanie, czy jak biorę hormony mogę oddawać krew?
Może w złym temacie wkleiłam, ale nie wiedziałam gdzie.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|