Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Trochę prawdy na temat zażywania tabletek antykoncepcyjnych

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16, 17  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Lis 15, 2009 10:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Notak by bylo najlepiej, bo wiesz jak to z lekarzami bywa, iestety wola dobierac metodami prob i bledow. ja mialam szczescie ale np moja siostra juz nie i tak spuchla ze z normalnie szczupłej laski zrobił się czołg... :/ (Miała problemy z jajnikami stad hormony). Lekarze stwierdzili ze to od hormonów i aby wróciła do poprzedniego stanu rzeczy (diety nic nie dawaly), musi sobie "zafundować" drugą rewolucję hormonalną = ciąża. W efekcie jest w 6 miesiacu ciazy, i widac ze ogolnie schudła (no nie licząc brzucha:)).

Jak widać, należy być bardzo ostrożnym ... bo tabletki to nie cukierki, to tak w ramach przestrogi dla innych Wink

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 4:16 pm    Temat postu: skutki tabletek czy ciąża??? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej ! powiedzcie mi czy sluz-raz rzadki raz gesty mleczny moze byc skutkiem brania tabletek?? albo powiekszony brzuch.. ? czy to moze byc ciaza.. bo po stosunku dostalam normalnego okresu, w nastepnym miesiacu takze i zaczelam przyjmowac tabletki..

bo nudnosci ktore mialam i bole piersi ktore nadal mam to wiem, ze na pewno przez tabletki..

ale normalnie rzecz biorac okres wyklucza przeciez ciaze:))

a stosunek byl dzien po okresie, bez wytrysku z prezerwatywa(wiem ze takie zajscie w ciaze jest niemozliwe,ale wiadomo, stres robi swoje;)))

co o tym myslicie?

Przeniosłam do odpowiedniego tematu / nowicjuszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma szans na ciaze.
brzuch powiekszył Ci sie (a moze tak sie tylko wydaje) od tabletek, przeciez to hormony wiec nie zdziw sie jak pojdzie Ci w całe ciało... ;/ niestety zle dobrane tabletki moga spowodowac to ze zacznie sie odkładac to tu, to tu.

Powrót do góry
damngirl89

PostWysłany: Wto Gru 08, 2009 12:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak myslicie, czy cena tabletek jest taka sama jak ich skutecznosc? im drozsze tym lepsze?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Gru 08, 2009 12:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie sadza... tabletki to tabletki... stutecznosc jest taka sama... nie slyszalam zeby tansze tabletki byly mniej skuteczne...

PostWysłany: Wto Gru 08, 2009 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i nastepne pytanie.;p powiedzcie mi, czy jesli pierwszy dzien miesiaczki to niedziela i wezme tabletke oznaczona jako poniedzialek to bedzie mialo jakas roznice? bo powiem szczerze, ze jak zaczelam z tabletkami to za bardzo sie rozpedzilam i dokladnie nie przeczytalam ulotki..Sad a co wiecej tez bym chciala wiedziec, czy teraz po 7 dniowej przerwie(akurat wypadnie pierwsza tabletka nowego blistra w niedziele) to bede mogla wziac ta oznaczona jaako niedziela? czy brac tak jak bralam, poniedzialek? a tabletki mam jednofazowe...

Dodano po 54 sekundach:

no i ogolnie chodzi mi o to, ze skutecznosc jest zachowana w 100%...
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Gru 08, 2009 11:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro masz tabletki jednofazowe to obojetnie ktora tabletke wezmiesz... wszystkie maja taki sam sklad, a oznaczenia sa tylko dla "ulatwienia" korzystania.
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Sro Gru 09, 2009 12:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a co do ceny to jest zazwyczaj tak, ze jak nowe tabletki wchodza na rynek to sa drogie, te co sa w sprzedazy juz od dawna to wiadomo ze z czasem sie robia coraz tansze, chociazby takie yasminelle za 40-50 zł i cilest 10-13 zł..(nowe i stare). Takze cena nie ma nic do skutecznosci. Tak samo tabletki z importu rownoleglego tez sa o takim samym skladzie i tak samo dzialaja, a sa tansze tylko dlatego ze pudelka maja w obcym jezyku
damngirl89

PostWysłany: Sro Gru 09, 2009 10:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wlasnie. jestem wlasnie w trakcie 7-dniowej przerwy.. i czy w jej czasie moga mi sie powiekszyc sutki z racji tego, ze zbliza sie krwawienie?
Powrót do góry
novynette

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Nie Gru 20, 2009 12:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pewnie że mogąWink
A ja mam pytanie, czy jak biorę hormony mogę oddawać krew?

Może w złym temacie wkleiłam, ale nie wiedziałam gdzie..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16, 17  Następny
Strona 14 z 17