Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 7:01 pm Temat postu: |
|
|
to że jesteś moderem nie oznacza że możesz być beszczelny i ośmieszać innych.
skoro nie znasz mentalności ludzkiej i podejścia do wielu spraw to po co komentujesz wogóle sprawy związane z antykoncepcją ??
dziwie sie ze osoby które mają zwykłe podstawy z tego tematu ( biologia w szkole ) tak mają dużo do powiedzenia.
a już najwięcej w sprawie etyki...
koniec tematu - szkoda czasu na taką dyskusje ( nie mam zresztą z kim dyskutować obecnie - może pojawi sie ktoś z odpowiednimi podstawami do tego)
żegnam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 2:46 pm Temat postu: |
|
|
spoznilam sie dzisiaj z wzieciem tabletki 2 godziny, czy mam sie dodatkowo zabezpieczac? czy jest ok? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 9:24 pm Temat postu: |
|
|
Jezeli spóźnienie jest do 12 godzin od prawidłowej godziny przyjęcia tabletki, tonic się nie dzieje. Więcdwie godzinki, to nic. Ale lepiej pamiętaj. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 9:39 pm Temat postu: |
|
|
zawsze pamietam, tylko dzisiaj rano zle sie czulam i nigdzie nie wychodzilam i sobie smacznie spalam do pozna, a pozniej zaczelam robic pranie i jakos tak wyszlo _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
longines53
|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 9:39 am Temat postu: |
|
|
zawsze sa dobre i zle strony. nalezy zdecydowac co jest wazniejsze spokoj ducha i niepotwierdzone zarzuty odnosnie szkodliwosci tabletek czy niechciana ciaza i skrobanka ja wole raczej spokoj i dobry seks wtedy kiedy chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 2:52 pm Temat postu: |
|
|
hmm... ja nie moge brac tabletek i nie chce nawet jakbym mogla a jestem spokojna, mam dobry sex wtedy kiedy chce i nawet jakbym byla w ciazy nie bylaby ona niechciana tylko bym sie cieszyla to zalezy tez od podejscia pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ssak
|
Wysłany: Nie Lip 15, 2007 11:13 pm Temat postu: czy tabletki szkodzą ? |
|
|
ostatnio zaczołem rozmawiać z moją dziewczyną o tym czy warto by poszła do ginekologa żeby przepisał jej tabletki.. ale czy te tabletki mogą jej jakoś zaszkodzić ? ma 17 lat i czy jeśli zaczeła by je brać to by musiała je brać długo czy mogła by przestać dajmy na to po 2 miesiącach . Chciał bym sie też dowiedzieć czy tabletki i prezerwatywa da mi pewność że partnerka nie zajdzie w ciąże ;>? i na ile starcza takie 1 opakowanie bo ponoć tanie to ono nie jest . I może wiecie jak przekonać partnerke do tabletek wkońcu lepiej wydać te 30 zł niż narobić sobie kłopotów ;/ pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 10:19 am Temat postu: |
|
|
to nie jest tak ze kupisz i ono nigdy sie nie skonczy. na tyle opakowania sa oznaczone dni podczas ktorych nalezy je brac. Bodajze 28 -tyle co cykl. Jest jeszcze tydzien przerwy. Takze 1 opakowanie na 1m-c. A cena? z tym to bywa roznie. Nie wiadomo czy partnerki organizm zaakceptuje te za 30 zł czy za 60 to juz dobierze ginekolog. Jesli zdecyduje sie na tabsy i bedzie je brala regularnie co do dnia to nie ma mowy o ciazy! a dodatkowo gumka to juz napewno(chociaz gumka nie potrzebna jest jesli zazywa sie tabsy)
Aha napisałes ze mogłaby je brac 2m-ce...wg mnie zaden lekarz nie przepisze tabsow anty tylko na 2m-ce. Kobiety biora je przez rok,dwa lata a nawet i dluzej pamietaj ze jesli zaprzestanie brac anty to moze rozlegulowac sie jej cykl bo to duza dawka hormonow. I nie zabawka ze mozna w kazdej chwili sie jej pozbyc radze sie zastanowic nad tym srodkiem antykoncepcji. Ja wogole nie uzywam tabsow wiec jesli gdzies sie pomyliłam to prosze o naniesienie poprawki pzdr. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ssak
|
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 1:08 pm Temat postu: |
|
|
ja używam gumek jak narazie ale dla mnie to za mało jestem jeszcze młody i nie chce zostać tatusiem to by był dla mnie poprostu pogrzeb dzisiaj powiedziałem mojej dziewczynie że jeśli czegoś nie wymyślimy innego to nie ma mowy o sexie przykre ale lepiej pomysleć a później robić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 4:00 pm Temat postu: |
|
|
masz ogromna rację i odpowiedzialnie myślisz o przyszłości. Twoja uwaga do dziewczyny była bardzo słuszna.. Lepiej szklankę wody zamiast... no albo dobre zabezpiecznie.. tabletki+gumki wtedy jest o te kilka % pewniej a jak jeszcze dni nieplodne to 7 niebo:))
nu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|