Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 10:08 pm Temat postu: |
|
|
tak tak juz bylo reklamowane przez Pituszke i powiem ze sama skusilam sie wyprobowac te "cuda" i efekty widac jak sie wsmarowuje go po 2 razy dziennie
Aha co jest lepsze serum czy krem wyszczuplajacy? bo zawsze zastanawiam sie co mam wziac? a moze obydwa? heh _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Foka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 5:55 pm Temat postu: |
|
|
Serum jest lepsze, dlatego, że zawiera silnie skoncentrowane składniki, krem to namiastka serum _________________
PCO, starania 6 lat
laparo+elektro 15.10.2008
*+17.05.2009 Natalka 22tc pp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WamPia
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Na cellulit przede wszystkim dużo sportu - ćwiczenia spalające tłuszcz na uda i pupę.
Do tego zmiana diety, wyrzucić kilka składników i dodać odpowiednie.
A kremy ? Ja stosowałam Nivea oraz Garnier i skutki takie sobie. Jak skończę ten Garnier odczekam jakiś czas i spróbuję tego Eveline.
I masaże też fajna sprawa. Do tego jak robi Ci je chłopak to nie dość, że przyjemnie to jeszcze żadnych strat na koncie w banku ;D
Jestem szczupła. Ale taka już przypadłość kobiet, że się pojawia cellulit, gdy tylko zabraknie trochę ruchu i nie chce tak łatwo zejść. Ale damy radę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paolinka69
|
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 6:41 pm Temat postu: jak zgubić celulitis?? |
|
|
Ja także mam problem! i nie wiem jak mam sobie z tym poradzic!
ogolnie jestem szczypla, ale mam celulitis i nie wiem jak sie pozbyc
i troche nogi zagrobe!! prosze pomozcie mi sie tego pozbyc moze ktos ma dobry sposob na takie male problemiki???
----edited by emilka----
temat przeniosłam do działu kosmetycznego i przyłączyłam do tematu, dotyczącego cellulitu
aha, i proszę nie pisać tylu znaków przestankowych obok siebie (3 max!) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 6:57 pm Temat postu: |
|
|
chodzi Ci o cellulit czy cellulitis? bo jeżeli o tzw. "skórkę pomarańczową" to cellulit i jest to problem kosmetyczny.
natomiast:
Cytat: | Cellulitis oznacza zapalenie skóry właściwej i tkanki podskórnej. Nazwa pochodzi z łaciny, a końcówka -itis wskazuje na zapalenie. W około 80% przypadków jest ono spowodowane zakażeniem bakteryjnym: paciorkowcem lub gronkowcem. Cellulitis to problem dermatologiczny, który leczy się antybiotykami. |
_________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zielona Mila
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 3:24 pm Temat postu: Pomarańczowa skórka ! |
|
|
Mam 16 lat dosyć że jestem niskiego wzrostu to jeszcze mam celulit.
Moja skóra na łudach jest twarda i zaczyna mnie boleć!
A mimo to jestem szczupła !
Proszę o jakieś porady, jakieś diety co mozna jesc co nie, jakies cwieczenia sprawdzone kosmetyki prosze o pomoc ...
-----edited by emilka----
nie dam głowy, ze to lepszy dział, ale skoro o cellulicie jest tutaj, to o tym też;p |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nelly
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 5:20 pm Temat postu: |
|
|
jeśli chodzi o kremy to słyszałam że jeśli już się zacznie stosować to trzeba już cały czas, bo inaczej wszystko wróci stosowałam eveline ale bardziej mi chodziło o zmniejszenie się obwodu w udach co po dwóch tygodniach nie nastąpiło, a że jestem niecierpliwa to walnęłam to w bok i tak leży do dzisiaj na półce w łazience nie pasowało mi w tym kremie przede wszystkim to że daje efekt chłodu ale teraz skoro się zbliża lato to znowu myśle o pozbyciu się paru kilo i paru centymetrów a poza tym widziałam ostatnio w drogerii krem eveline z efektem ciepła więc może się skuszę
polecam bieganie dla wszystkich którzy chcą schudnąć lub pozbyć się celulitu przede wszystkim poprawia się samopoczucie jest tylko jeden problem u mnie że jak mam biegać choćby na w-fie to jestem chora więc oczywiście moje postanowienia że będę biegać spłynęły na marnym, tzn. aż tydzień biegania
a tak poza tym to polecam też yerbe mate, która sprawia że nie chce się zbytnio jeść |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya663
|
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 7:35 pm Temat postu: |
|
|
Ach być kobietą... Ja nie miałam wiekszych problemów z pomarańczową skórką mimo ze byłam okrąglutka, no cóż, jak się ma 13 lat jakoś nie myśli się że od ukochanej czekoladki brzyszek rośnie . Jak zjechałam z wagi na studiach to zaóważyłąm pierwsze niewielkie objawy, z tym że niebyło to specjalnie widczne, więc olałam sprawe, pogorszyło się jak zaczełam brac tabsy anty. Teraz myślę że może bym coś z tym zrobiła, nie jest sprcjalnie widoczne ale zaczyna mnie troche denerwować, wkacje się zbliżają, a ja mam zamiłowanie do spudniczek wszelkiego rodzaju, więc trzeba nad sobą nieco popracować. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nelly
|
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 2:17 pm Temat postu: |
|
|
kupiłam ostatnio ten krem co daje uczucie gorąca i nie polecam go osobą, które tego nie lubią, bo naprawdę grzeje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Polaaaa
|
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 5:53 pm Temat postu: |
|
|
ja też mam cellulit.. ;(
też jestem szczupła prawdopodobnie mam go dlatego,
że ostatnio dużo urosłam...
kiedyś czytałam, że taki prawdziwy cellulit
to boli przy uciskaniu skóry
i, że wtedy dobrze jest chodzić na masaże specjalne
(na początku to jest bolesne, ale po kilku zabiegach jest poprawa)
ja na razie zamierzam testować kosmetyki...
i wprowadzić więcej ruchu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|