Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 3:42 pm Temat postu: |
|
|
Ból podbrzusza nie jest objawem jednoznacznie sugerującym ciaże.
Podbrzusze pobolewa czasami przed okresem, w trakcie. Przed lub w trakcie owulacji. Jest róznie i tym sie nie należy sugerować jeśli chodzi o podejrzenie ciąży. U mnie zawsze przed zbliżającą sie miesiaczką bolało podbrzusze. W połowie cyklu strasznie rwały jajniki ( choć i tak owulacji nie było - ale to juz inny temat) . W cyklu kiedy zaszłam w ciąże przy terminie spodziewanej miesiaczki tez podbrzusze rwało jak na okres a jednak była juz ciąża. Jak widać nie ma co sugerować się bólami podbrzusza _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 8:51 pm Temat postu: |
|
|
klaudiii19 tak jak Tosia pisze... nie mozna jednoznacznie stwierdzic bo przyczyn moze byc wiele, jedyna rada to udac sie do lekarza wtedy lekarz zbada zobaczy i byc moze bedzie w stanie okreslic powod bolu. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kotek161
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 3:46 pm Temat postu: ciaza? |
|
|
Witajcie dziewczyny, chcialam sie was zapytac czy w 3tyg ciazy moga wystepowac pierwsze objawy? Po pierwsze okres mi sie spoznia (narazie tylko 4 dni) ale miesiaczuje regularnie. Stracilam apetyt na jedzenie, czesto mam mdlosci, boli mnie brzuch, raz podbrzsze a raz troszke wyzej, brzuch w okolicy pepka stal sie twardy i jak nagniatam to boli a piersi od jakiegos czasu bola....
Narazie nie mam mozliwosci pojscia do lekarza poneiwaz jestem zagranica, nistety niedlugo czeka mnie dwu-dniowa podroz...
Prosze odpiszcie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 5:56 pm Temat postu: |
|
|
kotek 3 tyg to zdecydowanie za wczesnie.
pierwsze objawy pojawiaja sie ok 6-8 tygodnia.
a była sytuacja w ktorej doszlo do wytrysku w srodku, w dni płodne? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kotek161
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 4:06 pm Temat postu: |
|
|
Tak, w dni plodne doszlo do wytrysku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 5:23 pm Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | nowicjuszka owszem ale stężenie hormonu jest niskie tylko na początku, później gwałtownie przyrasta więc testy mogą nie wykazać ciąży ale nie w 3 miesiącu....to nie możliwe chyba ,że ciąża nie rozwija się prawidłowo i hcg nie przyrasta wtedy i owszem. W innym wypadku nie ma szans aby test np w 10 tyg nie wykazał ciąży. |
Ale trzeba pamiętać, że testy apteczne nie mają aż tak wysokiej czułości, często są wykonywanie niezbyt dokładnie a stężenie w moczu może być mio wszytsko zbyt niskie biorąc pod uwage te wszytskie czynniki.
A wiem co mówie, bo nie raz widziałam zdziwienie w oczach kobiet w 4-5 miesiącu ciąży... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 5:26 pm Temat postu: |
|
|
no faktem jest ,że możliwość jakaś jednak jest bo są kobiety które mają mega długie cykle a więc i owulacje późno. Wtedy wszystko sie opóźnia i licząc od daty ostatniej miesiączki to będzie sporo tygodni zanim testy wykażą. No jednak co przypadek to może byc rożnie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie Dlatego moim zdaniem, jeśli nie mamy pewności co do testu, to lepiej wykonać ten z krwi...Bo on zawsze wykaże po odpowiednim czasie... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Natalia867
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 9:04 am Temat postu: |
|
|
15 listopada kochałam się z chłopakiem. Zabezpieczyliśmy się prezerwatywą, jednak chłopak stwierdził, że nasienia było znacznie mniej niż zawsze. Gumka ani nie pękła podczas stosunku, ani nie zsunęła się, jednak po wytrysku chłopak jeszcze przez dłuższą chwilę został we mnie. Czy jest możliwe, że część nasienia wydostała się na zewnątrz? 24 listopada miałam dostać okres. Miesiąc temu odstawiłam tabletki Cilest, a tydzień temu byłam chora i brałam antybiotyk. W międzyczasie stosowałam także Gynalgin, który zapisał mi ginekolog. Okres spóźnia mi się już 6 dzień. Czuję się fatalnie tzn. mam nudności, zawroty głowy, bolą mnie jajniki i "krzyż". Czy to możliwe, że jestem w ciąży i czy po 2 tygodniach mogą już być takie objawy? Pomóżcie bo zwariuję
---zadajesz po raz kolejny to pytanie---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 10:24 am Temat postu: |
|
|
natalia antybiotyk, odstawienie tabletek spowodowało "burze" w Twoim organizmie. musisz cierpliwie czekac na okres. jesli gumka nie pekła to nie ma mowy ze cos wydostało sie do srodka...
mozesz byc spokojna.
Twoj organizm dostawał duza dawke hormonow podczas zazywania Cilestu, teraz je odstawiłas i trzeba troche poczekac az przestawi sie na nowo.
wszystko bedzie dobrze. mozesz kupic test ciazowy ,ale zrob go najwczesniej po 16 dniach od stosunku.
te mdłosci, bole głowy to wg mnie rezultat odstawienia tabsow i zazywania antybiotyku.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|