Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 4:25 pm Temat postu: |
|
|
malibu Zgaga moze byc ale nie musi objawem ciaży.
Zgaga jest wynikiem cofania się soku żołądkowego z zołądka do przeyłyku. Zgagę może powodować alkohol, napoje zawierające kofeinę, czekolada, owoce cytusowe, pomidory, ostre i tłuste dania, orzeszki ziemne, mięta, no i ta feralna ciaża. Jak widać możliwości jest wiele.
Zrob test dla 100% pewnosci (przypominam minimum 14 dni od nazwijmy to zagrozonego stosunku chociaz w tym przypadku trudno to okreslic) aczkolwiek jesli bierzesz tabletki antykoncepcyjne, nie baralas antybiotykow, nei zapomnialas tabletki ani nie zrobilas nic co moglo by obnizyc dzialanie to ciaze mozna wykluczyc. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malibu
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 4:46 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie też tak myślałam, bo nic się nie wydarzyło co mogłoby wskazywać na ciążę dzięki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 7:19 pm Temat postu: |
|
|
malibu zgaga pojawia się raczej w późniejszych tygodniach ciąży. na początku są przeważnie mdłości:)
no chyba, że pomyliłaś te dwa pojęcia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DziewCzynkaa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 10:41 pm Temat postu: |
|
|
Hej .. Mam mały problem .. Boję się że mogłam zajść w ciąże, ale nie jestem pewna .. 29 stycznia miałam stosunek, nie trwał on długo .. Gdy doszło do wytrysku chłopak nie był już we mnie ale nie jestem pewna .. Oczywiście zabezpieczyliśmy się i prezerwatywa była najprawdopodobniej całą .. Na następny dzień strasznie bolał mnie brzuch, z początku nie martwiłam się bo zawsze tak miałam .. Dzień po tym byłam na imprezie gdzie troche wypiłam .. Na następny dzień również bolał mi brzuch ale myślałam, że to poprostu od spożytego alkoholu .. Jednak ból brzucha nie przechodził .. 3 dzień od stosunku zaczełam częściej chodził do łazienki, z pewnym odstępem czasu boli mi podbrzusze, ciąga mnie na wymioty i mam wrażenie że zwiększył mi się apetyt . Wiem że to nie możliwe żebym po tygodniu miała objawy ciąży ale boję się .. Okres mam dostać 21 .. Zapomniałam dodać że kilka dni przed stosunkiem skończyłam antybiotyk, więc myślałam że to jest powodem bólu brzucha .. Już nie wiem co mam myśleć. Proszę o jak najszybszą odpowiedz . Pozdrawiam
Dodano po 4 minutach:
Zapomniałąm dodać, że mam jeszcze zawroty głowyy .. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 10:51 pm Temat postu: |
|
|
Skoro byla prezerwatywa to nie ma powodow do obaw.
Bol brzucha byc moze spowodowany jest owulacja?
Musisz czekac. Jesli cie to tak martwi zrob test minimum 14 dni od stosunku. bo okres moze sie spoznic od antybiotykow.
Objawy prawdopodobnie wywoluje psychika. Bo objawy nie wystepuja tak wczesnie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
DziewCzynkaa
|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 10:56 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie wiem ... Poprostu sie boje, bo jestem jeszcze za młoda na dziecko .. Jeszcze mam pytanie .. od momentu tego stosunku pojawia mi się bezbarwny śluz na bieliznie .. czym może to być spowodowane ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 11:31 pm Temat postu: |
|
|
Hmm chyba jestes bardzo mloda....
sluz pojawia sie w zaleznosci od fazy cyklu - jest to kobieca fizjologia... rzecz naturalna. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
DziewCzynkaa
|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 11:40 pm Temat postu: |
|
|
Ahaa .. to teraz jestem spokojniejsza .. Młoda jestem ale już nie wnikajmy w to. ; )) dzięki za pomoc .. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 1:16 am Temat postu: |
|
|
No to zamiast się kochać najpierw zajrzyj do podrecznika od biologii. I nie mówię tego z przekąsem, czy żeby sprawić Ci przykrość, tylko po to, żebyś najpierw sie dowiedziała wszystkiego o podstawach kobiecej i meskiej fizjologii, oraz zapłodnieniu.
Pomoże Ci to raz się uspokoic, dwa, wystrzegać takich sytuacji _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hiddeninside
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 8:29 pm Temat postu: pomóżcie |
|
|
Hej,
Moja sytuacja wygląda tak: Spóźnia mi się okres około tydzień, czasem mam trochę nieregularnie.
Dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny, co prawda kreska ciąży była blada, ale czytałam, że nie ma znaczenia jaka ona będzie.
Dla pewności zrobiłam jeszcze jeden test (z innej firmy) i wyszło to samo.
Dodatkowe objawy to: od 5 dni bolą mnie piersi, mam twarde i nabrzmiałe, jestem trochę senna. Jestem w ciąży?
Byłam dzisiaj jeszcze na badaniu hcg krwi, jutro rano będą wyniki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|