Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Lip 12, 2010 8:22 pm Temat postu: |
|
|
Koniec tematu....zrobił się offik _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Tosiaaa przeczytaj moja wiadomosc na pw!!!!
przepraszam ze pisze tutaj ale nie mam innego wyjscia _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
patrycja17155
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 11:20 am Temat postu: czy moge byc w ciazy |
|
|
czy bez wytrysku we mnie podczas ostatniego dnia miesiaczki moge byc w ciazy??? miesiaczki mam nieregularne...
----Kolejny raz zadajesz podobne pytanie i w nieodpowiednim temacie. Przeczytaj dokładnie regulamin i to co napisali inni użytkownicy. Ponowne tego typu pytanie zostanie skasowane a Ty dostaniesz ostrzeżenie ---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 11:46 am Temat postu: |
|
|
A wytrysk nastapil zaraz po wyjsciu z Ciebie czy po jakims czasie dopiero?
No powiem tak - biorac pod uwage nieregularne miesiaczki, jest ryzyko ze cykl sie mocno skrocil co za tym idzie - pod koniec miesiaczki mogly zaczac sie dni plodne.
Dlatego nalezy rozpatrzyc dwa rozwiazania w tej sytuacji:
- jesli wytrysk nastapil zaraz po wyjsciu z ciebie - i przy zalozeniu ze cykl ci sie skrocil - ryzyko ciazy istnieje
- jesli wytrysk nastapil po jakims czasie po wyjsciu z Ciebie - nawet przy zalozeniu ze cykl sie skrocil - nie istnieje mozliwosc ciazy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadziejaa
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 2:30 pm Temat postu: |
|
|
hej mam taki dylemat. zastanawiam się czy nie jestem w ciąży. biorę tabletki antykoncepcyjne marvelon jednak miesiąc temu pod koniec opakowania przed okresem coś mi niepasowało z tabletkami. jestem przekonana że coś mi się pomyliło i w jakiś dzień nie wzięłam. co za tym idzie istnieje duże prawdopodobieństwo że nie miałam ochrony antykoncepcyjnej zaraz przed okresem i w jego trakcie aż do wzięcia tabletki z nowego opakowania a współżyłam wtedy z moim chłopakiem. wcześniej o tym nie myślałam ale przez ostatnie kilka dni jestem strasznie nerwowa, czasami aż wredna, mam huśtawkę nastrojów, bardzo łatwo doprrowadzić mnie do płaczu, śpię dużo, codziennie popołudniu muszę się zdrzemnąć, miałam poranne nudności, dzisiaj jak wstałam to miałam wrażenie jakby mi się z żołądka cofało do przełyku, mam dziwne zachcianki, raz na czekolade, raz n sok pomarańczowy i raz na herbatę. jak byłam na imprezie i troszkę dłużej potańczyłam to zrobiło mi się strasznie słabo, nigdy tak nie miałam. często jest mi duszno co chwilę otwieram okno. Gdybym była w ciąży to w jakimś 4-5 tygodniu, czy te inne objawy(bo nie ma sensu wymieniać wszystkich) mogą mieć coś z nią wspólnego? Przed chwilą sprawdziłam że prawdopodobny brak ochrony wypadał w dni płodne dlatego to jest dla mnie już bardzo podejrzane. podkreślam że zaczęłam o tym myśleć dopiero 2 dni temu a prawie wszystko co tu napisałam dzieje się od jakiegoś tygodnia więc nie sadze aby była to autosugestia. jedyne co to boję się zrobić test... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 2:43 pm Temat postu: |
|
|
jak moga byc płodne dni jak sie zazywa tabletki anty:? ? ?
nie ma ani płodnych ani owulacji. wszystko zostaje zarzymane _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadziejaa
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 2:46 pm Temat postu: |
|
|
ale przecież w ulotkach jest napisane że jeśli zapomni się tabletki to trzeba się dodatkowo zabezpieczać, to po co?
to ja już nic nie rozumiem z tymi tabletkami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 3:22 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma dni płodnych i nie płodnych bo cykl jest zatrzymany.
Nie ma okresu tylko jest krwawienie z odstawienia.
Nie dochodzi do owulacji, bo jest ona zahamowana.
Zrób test z krwi bHCG to bedziesz mieć 100% odpowiedź...
Przy pominięciu tabletki istnieje możliwość odblokowania owulacji, stąd na wszelki wypadek należy zabezpieczać się dodatkowo ok 7 dni od zapomnianej pigułki. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
no_future
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 10:16 am Temat postu: |
|
|
Hej witam
Mam pytanie, czy możliwe jest,że jeśli dziewczyna miała okres (z powodu podróży przesunięty o 2, 3 dni) w terminie, a po 5 tygodniach od stosunku ma mdłości, raz wymiotowała, mówi,że nie może nic jesć (i chyba nie je, albo je mało) i do tego pali papierosy. Czy możliwe ,że jest w ciąży?? czy to po prostu przez stres, i to,że nie je.?? Dodam,że okres miała normalny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 10:38 am Temat postu: |
|
|
Jesli okres byl normalny to nie sadze zeby byla to ciaza.
Moze to byc objaw stresu jak najbardziej.
Jednak jesli was to meczy, zrobcie test - najleipej z krwi da 100% pewnosc. ale wg mnie to nie ciaza. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|