Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wczesne objawy ciąży (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Lip 19, 2007 7:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dopoki sie krwawi to sa dni nieplodne bo wtedy zluszcza sie blona sluzowa macicy... przy krotkich cyklach odrazu po ustaniu krwawienia moga wystapic dni plodne wiec warto uwazac jezeli ktos ma krotkie cykle Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
chrapek77

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lip 27, 2007 10:46 am    Temat postu: ciaza czy nie ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie kochałam sie po okresie przez cały miesiac zrobiłam 2 tygodnie test i wyszedł negatywny czy to mozliwe ze nie jestem w ciazy ? Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Lip 27, 2007 3:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zalezy w jakim odstepie czasowym go zrobiłas..jesli po ok. 10dniach to wynik jest jak najbardziej pozytywny,jesli wczesniej to radziłabym powtorzyc test Wink a najlepszym sposobme bedzie zbadanie krwi- wynik w 100% pewny Very Happy

Powrót do góry
pixia

PostWysłany: Pią Sie 17, 2007 9:54 am    Temat postu: Po Jakim Czasie..........?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po jakim czasie są odczuwalne pierwsze objawy ciąży ??

Proszę o odpowiedź.

----edit by emilka----
przyłączam temat do już istniejącego tematu o takiej samej problematyce
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Sie 17, 2007 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pixia 6-8 tyg...czasami nawet i w 4tym.. Wink

Powrót do góry
lalkaa22

PostWysłany: Czw Lut 05, 2009 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich jestes ma tym forum 1 raz.
Mam straszny problem-od pół roku planujemy z mężem dzidziusia i nic za każdy razem, gdy robiłam test wychodził tylko 1 kreska. Totalna załamka i płacz. 19 stycznia dostałam okres i po okresie kochalismy się prawie co dzień. Od kilku dni odczuwam dziwne niewielkie bóle brzucha tak jak bym miała dostać okres a od kolejnych dwóch dni ostre bóle prawego jajnika. Wyczytałam na jakimś forum ze to mogą być objawy ciąży.co to może oznaczać. Zaniepokoiło mnie to, ponieważ nigdy wcześniej naprawdę nigdy nie miałam takich objawów. Strasznie się nakręciłam, że to może być ciąża i jednocześnie zaczynam się załamywać, że to może być znów fałszywy alarm. W czasie trwania buli zrobiłam 2 testy dzień po dniu i wyszły negatywneLminęło już kilka dni i nagle bóle ustąpiły. Tak bardzo bym chciała żeby to była ta wspaniała wiadomośćJ
Bardzo proszę o szczerą odpowiedź.
Serdecznie pozdrawiam Jola

Dodano po 2 minutach:

Crying or Very sad
Powrót do góry
weroniczka

PostWysłany: Czw Lut 05, 2009 3:07 pm    Temat postu: czy zwykla morfologia da odp na temat ciazy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie czy ze zwyklej morfologii krwi mozna sie dowiedziec czy pacjentka jest w ciazy?? nie chodzi o wyniki hcg tylko zwyklej morfologii widac zwiekszenie czy obnizenie ktorys z parametrow??
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Lut 05, 2009 4:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej nie
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Lut 05, 2009 5:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma takiej opcji

Powrót do góry
jolik

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Lut 05, 2009 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raczej tak, można się dowiedzieć, w ciąży szybko wzrasta poziom leukocytów (w pierwszych tygodniach ciąży) maleje zaś poziom hematokrytu i może spaść poziom hemoglobiny ale to już w wyższej ciąży.

Leukocyty oznaczone są symbolem WBC a norma u dorosłej wynosi do 8,00
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 5 z 41