Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mewa81
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 3:03 pm Temat postu: |
|
|
Nie pamietam jaka firma, ale napre\awde sa bardzo dobre. Moje wlosy po miesiacu stosowania (wcieralam 2-3 razy w tygodniu we wlosy) zrobily sie blyszczace i nie wypadaly. Polecam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kcoco
|
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 8:06 pm Temat postu: odp |
|
|
Witam
Jest jeden prosty sposob na wypadajace wlosy, sprawdzilam tez inne metody: drogie tabletki, szampony itd, i nic innego poza tym nie dzialalo, a mianowicie NAFTA Z OLEJKIEM RYCYNOWYM dostepny np w aptece za ok 5zl, 10min przed myciem trzeba wetrzec a potem umyc wlosy (ze 2 razy poniewaz nafta jest tlusta). Sposob za 5zl a wlosy prawie wogole mi juz nie wypadaja!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mewa81
|
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 8:51 pm Temat postu: |
|
|
A ja polecam na wypadajace wlosy ampulki radical do wcierania. Stosuje sie je po umyciu i co najwazniejsze nie trzeba splukiwac. Ja stosowalam okolo m-c i wlosy nabraly blasku i nie wypadaja. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aneta11
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 10:31 pm Temat postu: |
|
|
Mi zawsze wypadają na zimę, chyba mam wtedy osłabiony organizm. Kupiłam witaminy w aptece i czekam na efekty. Chyba potęguje to częstsze suszenie włosów zimą niż latem, bo ja nie farbuje ich więc, nie powinny mi wypadać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
radgamu
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 7:31 pm Temat postu: |
|
|
To bardzo możliwe ze przez okres jesienny wypadanie wlosow sie zwiekszylo. O olejku lyszalam i czytalam sporo. Podobno pomaga na wlosy. Wzmacnia, wygladza i dodaje blasku napewno. ponadto przyciemnia wlosy. Osobiscie stosuje maseczke od niedawna: 2 żółtka, kilka kropel olejku rycynowego i to na wlosy na 20min owinac je folia i recznikiem cieplym. i pozniej splukac i umyc wlosy. mozna dodac do tego drozdze i cytryne podobno pomaga. osobiscie u mnie widzialam poprawe i to szlo tak wraz z uzywaniem: pierwszy raz praktycznie zero poprawy tylko na wlosach pojawil mi sie jakis nieprzyjemny osad, po drugim uzycie bylo lepije, po 3 to juz w ogole tego dziwnego w dodtyku nalotu na wlosach zero. i zaprzestalo stosowania na 3tyg od dzisiaj wznawiam:) raz na tydzien:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mloda-mama
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 1:18 am Temat postu: |
|
|
emilka napisał: | dercos, seboradin, rzepa, shiseido też ma ampułki... |
rzepa bardzo pomaga na cienkie włosy. Odżywka Inner Effect Repower także jest ok
---Edited by mala_mi---
Link usuwam gdyż linki sa u nas na forum zabronione |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Olaaa_111
|
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 4:42 pm Temat postu: Włosy |
|
|
Odchudzac sie zaczelam 2 lata temu [165 cm, 58-9 kg], gdy po raz pierwszy uslyszalam od ojca, ze jestem 'za gruba'.
Byly wzloty i upadki, raz sie wazylo mniej, potem przerwa w diecie i tak to jakos lecialo. W desperacji, w pazdzierniku poprzedniego roku postanowilam podejsc do tego 'powaznie'.
Wpierw o 5.00 nad ranem wstawalam i biegalam, dolozylam do tego diete, ktora biorac pod uwage moje wczesniejsze doswiadczenia, byla zdrowa. Skonczylo sie jednak na tym, ze do stycznia praktycznie zaczelam ograniczac wszystko, co tylko uwazalam za 'zatrute i niedozwolone'.
Potem stwierdzono u mnie anoreksje, czulam sie okropnie, przechodzilam zalamania psychiczne i do dzis biore leki antydepresyjne. Obecnie moja waga wynosi 48 kg przy wzroscie 169 cm. Do niedawna jadlam tylko rzeczy suche. Wpierw nie odczuwalam jakichs powazniejszych dolegliwosci [choc miesiaczki nie mam juz 7 miesiecy], procz oczywiscie apatii, sennosci i braku energii.
Ostatnio jednak strasznie sie zaniepokoilam o wypadajace wlosy, ktore wychodza mi garsciami. Jestem naprawde zalamana.. nie mam mozliwosci udac sie do lekarza, a w miejscu gdzie obecnie przebywam, wszystkie moje prosby odnosnie zrobienia jakichs badan sa ignorowane i bagatelizowane. Od tygodnia staram sie przywracac do mojej diety wszystkie produkty [procz slodyczy i fastfoodow], choc bardzo ciezko mi sobie z tym radzic samej. Pytanie moje brzmi wiec:
-co moze byc naprawde powodem wypadania wlosow [brak jakichs witamin? jak tak to jakie o tym decyduja?],
-gdy powracam juz do normalnego zywienia, czy dlugo jeszcze bedzie to trwalo?
-jak moge temu zapobiec??
Dodam, ze mam 16 lat, aktualnie przebywam za granica, wiec nie mam jakiejkolwiek mozliwosci udania sie do lekarza [procz wizyt prywatnych, ktore, niestety, troche kosztuja]. Do Polski wracam za miesiac, wiec postanowilam poszukac pomocy tutaj.
Dziekuje z gory za wszystkie pomocne odpowiedzi,
Ola
Temat przeniesiony do odpowiedniego dzialu.
Mala_mi
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaga1980
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 8:49 pm Temat postu: wlosy |
|
|
czesc wypadaja mi wlosy okrotnie nie daje rady mialam juz maseczke waxx tabletki h-pantoten stosuje odrzywke od dwoch lat pantin pro-v megal hertz tez bralam nic zadnego rezultatu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 9:59 pm Temat postu: |
|
|
pantine pro v jest beznadziejna. kup sobie syoss (z pomaranczowym paskiem) ja do tego jeszcze uzywam szamponu elseve przeciw lamaniu sie wlosow (ten zolty) i z tej samej serii odzywke bez splukiwania do rozpylania. Jem witaminki plusszz z magnezem i przestaly mi wypadac wlosy. ale kup sobie elseve, pantine jest do niczego, mam po tym suche, oklapniete wlosy i ciezko sie splukuje, tak samo mam po szmaponie pantine...
jesli od dwoch lat nie pomagaja Ci odzywki udaj sie do endokrynologa bo moze zaczyna Cie sie cos dziac z tarczyca.. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaga1980
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 6:29 pm Temat postu: |
|
|
wierz co juz jedna osoba mi tak powiedziala i chyba sie przejde zbadac te tarczyce do tego dochodzi jeszcze sennosc i zle samo poczucie dzieki za rade pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|