Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 6:04 pm Temat postu: |
|
|
Przyczyny wypadania włosów są różne. Najczęściej jest to brak witamin ale nie tylko. Mojej mamie zaczęły wychodzić garściami jak zaczęła codziennie używać lakieru do włosów ).
Miałam taki problem dłuższy czas i żadne kapsułki, szampony,odżywki nie pomagały. Dopiero jak zaczęłam łykać kwas foliowy to włosy wzmocniły się i widać bardzo dużą poprawę. Do tego dołożyłam magnez i jest wszystko ok i z włosami i z paznokciami. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaga1980
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 8:07 pm Temat postu: WLOSY |
|
|
A ile tego kwasu foliowego dziennie łykać i jak długo?
REGULAMIN Zapoznaj sie z nim, skoro go zaakceptowałaś.
Wielkość liter zmieniłam / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 11:16 am Temat postu: |
|
|
jaga ja łykam jedną tabletkę dziennie. Najpierw stosowałam przed zajściem w ciąże przez 6 miesiecy , później przerzuciłam sie na inne witaminy które w składzie mają też kwas foliowy w odpowiedniej ilości i łykam do dziś czyli już ładnych parę miesięcy. Stosować można cały czas bo to dobry specyfik dla kobiet które w przyszłości planują zajście w ciąże ale nie tylko. Folik jest tani kosztuje około 3,5 zł. Pomaga w niedoborach witamin, cudne paznokcie są po nim no i włosy. Polecam. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mazowszanka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 2:22 pm Temat postu: |
|
|
No widzicie jak wiele jest przyczyn, tak czy owak likwidować problem trzeba jak się da i jak można ja używam od 2 m-cy Prolab-serii kosmetyków leczniczych-ampułki z szamponem i z lotionem. Już po tym czasie widzę efekty a myślę, że jeszcze trochę i się pozbędę problemu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mirror_bal
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 7:11 pm Temat postu: |
|
|
tez znam ten problem, u wielu osob jest on spowodowany zlymi nawykami, ukladaniem codziennie wlosow, szarpaniem ich, zlym odzywianie i ogolnym przemeczeniem. mi pomogl szampon pharmaceris, odzywka wax i vitapil do lykania. kuracja troche trwala, ale do tej pory problem nie wrocil. zmienilam tez swoje nawyki:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ciocco
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 3:33 pm Temat postu: wypadanie włosów |
|
|
Przyczyn wypadania włosów jest wiele.
Każdy organizm jest inny i różne czynniki mogą powodować nadmierne wypadanie włosów.
Moja ciotka podczas okresu menopauzalnego miała problemy z hormonami i wtedy jej garściami włosy wypadały.Lekarz uregulował poziom hormonów.Brała również suplement diety na włosy(vitapil).Jej pomógł.
Nie pytałam jej jak długo musiała brać by zauważyć poprawę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 3:37 pm Temat postu: |
|
|
A mi po porodzie włosy zaczęły wypadać garściami. Lekarz mówił,że to przez znieczulenie zewnatrzoponowe....hmmm . No cóż leczę się teraz jakimiś płukankami aptecznymi i łykam skrzyp. Jak narazie bez rezultatów _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mirror_bal
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 7:43 pm Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | A mi po porodzie włosy zaczęły wypadać garściami. Lekarz mówił,że to przez znieczulenie zewnatrzoponowe....hmmm . No cóż leczę się teraz jakimiś płukankami aptecznymi i łykam skrzyp. Jak narazie bez rezultatów |
slyszalam juz od kilku osob o wypadaniu wlosow po porodzie, ale u nicg tlumaczono to hormonami. u mnie skrzyp tez nie zadzialal na wlosy, tylko na paznokcie;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agent_Bakuś_007
|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Włosy moga wypadać, ponieważ masz w sobie za mało dwutenku węgla. Radziłabym Ci powdychać wodę wapienną, dzięki temu włosy staną się trwalsze, gęstsze i przestaną wypadać. Wodę wapienną można zrobić samodzielnie poprzez wsypanie do zimnej wody rozkruszonej białej kredy.
Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mira89
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 5:17 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Wam!
Niestety mnie też dopadł ten problem...na szczotce z dnia na dzień pozostaje więcej włosów. Brałam cynk oraz żelazo ale trochę na nic się to zdało, gdyż włosy stały się lekko sztywniejsze ale wypadały dalej...jakieś pomysły? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|