Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wodniak jądra- temat specjalnie do tego przeznaczony

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 25, 26, 27  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fredek
Gość

PostWysłany: Wto Mar 07, 2006 3:42 pm    Temat postu: co to może być? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich. Mam pytanie. Od kilku lat (chyba od czasu, jak dostałem piłką) mam przy lewym jądrze dodatkowe "jajko" Wink
Właściwie to wcale mi nie do śmiechu, bo jakoś do tej pory się tym nie interesowałem, uznając że taką mam "urode" i już. Ale natknąłem się w internecie na jakiś opis wodniaków i nowotworów jąder, no i zaczynam się bać. Czy ten mój opis pasuje waszym zdaniem do wodniaka? kształt powiedzmy jak migdał, wielkość - 1/3 jądra, w dotyku sprężysty, niebolesny. Czytam tu wasze opisy wodniaków, używacie określenia "powiększone jądro", a ja raczej powiedziałbym że co jest jakby "trzecie jądro", przytwierdzone z boku do tego lewego. Czy to pasuje do wodniaka?
Powrót do góry
bzyczek85

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 07, 2006 4:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam dokładnie taki sam przypadek jak Ty FREADEK!(Też to olałem ale jak kilka dni temu wszedłem na tą stronke to sie niezle przestraszyłem dlaej jestem ładnie zje...bo jutro mam wizyte u urologa i czekam co to bedzie Sad(
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Fredek
Gość

PostWysłany: Sro Mar 08, 2006 9:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bzyczek85 daj znać co ci powiedział doktor!

orientujecie się może co to za cholerstwo?
Powrót do góry
Fredek
Gość

PostWysłany: Sro Mar 08, 2006 11:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

panowie, litości, podpowiedzcie czy ten mój opis (powyżej) pasuje wam do wodniaka, czy nie. Czekam na wizytę u urologa, ale to dopiero za 2 tygodnie.
Powrót do góry
kolezka
Gość

PostWysłany: Sro Mar 08, 2006 8:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

siema
no ladnie to opisujesz"trzecie jadro",nie wiem czy to tez wodniak szuwarek czy nie.u mnie to wygladalo inaczej,byla to taka blona wokol jadra,jak sie dotknelo to czulo sie ze sie przebija przez cos wlasnie miekkiego az sie dochodzilo do jadra,jednak nie nawalbym tego 3 jajkiem
ps.dopiero teraz dostrzegam,ze tak naprawde z tym i owym wielu facetow ma problemy,dotychczas to nie slyszalem za wiele o tych sprawach,a tu nagle prosze.warto naprawde isc do urologa ,polecam i radze kazdemu a jak ma sie watpliwosci a trzeba czekac,bo wiadomo jaka jest sytuacja w sluzbie zdrowia to lepiej isc i wylozyc te 50 zlotych i miec spokoj przynajmniej psychiczny.
pzdr
Powrót do góry
frank

PostWysłany: Sro Mar 08, 2006 10:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jak kolezka napisał. Wodniak to raczej jest powiększone jądro.

Kolezka - no to niezle jak już Ci szwy zaczeły wychodzić. Mnie już wszystkie wyszły kilka dni temu. W piątek mam wizytę kontrolną. Napisze czego się dowiem
Powrót do góry
bzyczek85

PostWysłany: Czw Mar 09, 2006 9:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Freadek byłęm wczoraj i jest to torbiel spowodowany uderzeniem (takie jakby 3 jąderko) zrobił mi usg i stwierdził że jak mi to przeszkadza to moge to usunąć bo kiedys moze sie to powiekszyć a to prowadzi do kłopotów z pładnoscia!Jestem umówiony na zabieg 24marca ma trwać ok.30 min zniezulenie miejscowe..Mam teraz pytanie bo chciałbym takiego znieczulenia (bo jest to podobno przebicie jądra do samego środka) powiedzcie mi czy to prawda i czy da sie załatwić zniaczólenie pod narkozą(uspanie) wolałbym takie rozwiązanie!!Z góry dzieki za odp. pozdro..!!
Powrót do góry
Fredek
Gość

PostWysłany: Czw Mar 09, 2006 9:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bzyczek85 dzięki za odpowiedź! No to kamień z serca, co? Mnie też to pociesza, bo szanse na to że to tylko wodniak - wzrastają! oby! Tu nad tobą Frank i koleżka trochę mnie przestraszyli, bo ich opis nijak nie pasował mi do tego, co zaobserwowałem u siebie. Bzyczek powiedz mi, czy ten twój wodniak jest twardy, taki powiedzmy sprężysty w dotyku? czy miękki? To moje jest twarde dosyć. No a znalazłem w necie taki opis wodniaka:

Inaczej przedstawia się problem w wieku dojrzałym. Wodniaki nabyte powstają często z przyczyn nieznanych, niekiedy wskutek urazu lub stanu zapalnego najądrza. Zwykle objawiają się w postaci różnej wielkości guza w mosznie, kształtu owalnego, obok którego wyczuwa się jądro.
Radykalnym leczeniem jest operacja, a ryzyko zabiegu jest niewielkie, dlatego radzimy przemyśleć jeszcze raz problem i po porozumieniu z lekarzem zdecydować się na zabieg operacyjny.
Powrót do góry
Fredek
Gość

PostWysłany: Czw Mar 09, 2006 9:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Znaczy się... torbiel a wodniak to nie to samo?
Powrót do góry
frank

PostWysłany: Pią Mar 10, 2006 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziś miałem wizytę kontrolną i usg jąder.
Niestety wokół prawego jądra mam sporą ilość płynu. Dalej utrzymuje się powiększona moszna mimo iż wielkości obu jąder są identyczne. Lekarz powiedział, że w ciągu najbliższych 2 miesięcy może to się wchłonąć(jestem dopiero 2 miechy po operacji).

Głównie chciałbym się dowiedzieć co tym sądzisz Kolezka??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 25, 26, 27  Następny
Strona 4 z 27