Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marshell
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 1:03 pm Temat postu: Ząb- leczenie kanałowe, ból zęba itp- zbiorczy |
|
|
Witam
W listopadzie wyladowalem u dentysty z bolem zeba. Wywiercil on dziurke i wsadzil do niego lekarstwo. Na wyjecie umowilem sie na grudzień, jednak z powodu wyjazdu za granice nie moglem sie zglosic. W wyniku tego wszystkiego zapomnialem o tym ze mam lekarstwo w zebie, do czasu kiedy zab znowu zaczal dawac znac o sobie. Czy jest szansa ze nie bede musial miec leczenie kanalowego? ze lekarstwo poprostu zostanie wyjete i wsadzona pląba? strasznie boje sie kanałowego... uspokojcie mnie
PS. Czy kanałowe jest mozliwe gdy ząb boli sporadycznie, najczesciej wieczorami? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 12:00 am Temat postu: |
|
|
a to lekarstwo jeszcze siedzi w zębie?
szczerze mówiąc nie mi to oceniać, czy jest szansa uniknięcia leczenia kanałowego, bo o tym decyduje lekarz na podstawie wywiadu, badania, czasem analizy zdjęcia rentgenowskiego, ale to fakt, że zazwyczaj leczy sie kanałowo zęby, które bolą cały czas, nerwy są na wierzchu i jest to bardzo uciążliwe. jednak nie zawsze, bo często leczy sie tak też zęby zanim zaczną boleć np. przy bardzo głębokich ubytkach (zanim rozwinie się zapalenie miazgi), przy martwicy miazgi (czyli stan poprzedzający zgorzel) itp.
ale jedno jest pewne. z zebami nie ma żartów i jak choć trochę boli, to trzeba jak najszybciej iśc do dentysty. im szybciej tym lepiej. gdyby się dało, to poszłabym za Ciebie z tym zębem, bo bardzo lubie do dentysty chodzic _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
comet
|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 2:53 pm Temat postu: stomatolog |
|
|
Cytat: | Czy jest szansa ze nie bede musial miec leczenie kanalowego? ze lekarstwo poprostu zostanie wyjete i wsadzona pląba? strasznie boje sie kanałowego... uspokojcie mnie
|
Nie lepiej jest iść do stomatologa na miejscu?
Sprawa jak na tę chwilę może okazać się całkiem błaha.
Nie zbankrutujesz.
Bo później możesz stracić ząb. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sanderejszyn
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 1:16 pm Temat postu: Ząb rośnie mi na podniebieniu |
|
|
:( Proszę pomóżcie mi.Dzisiaj zauważyłam że na podniebieniu mam górkę(spuchnięte) okazało się że to ząb mi rośnie.W dzieciństwie nie urosła mi 3 i zawsze miałam z tym problemy,i wydaje mi się że teraz za 2 rośnie ta 3 (SKRZYWIONA) :( co robić???? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lemonnka
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Odpowiedź jest chyba oczywista: iść do dentysty. On zdecyduje co zrobić. Możliwe ze Ci wyrwie ten ząb gdy wyrośnie.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 1:27 pm Temat postu: |
|
|
na podniebieniu ? radze jak najszybciej pedzic do lekarza!napewno Ci usunie tak jak napisano wyzej.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 9:56 pm Temat postu: |
|
|
ja znam osobe której tak ząb urósł niewygląda to dobrze i ta osoba ma zamiar go usunąć ty też to zrób jak najszybciej bo póżniej mogą być kłopoty podrażnienia itp. _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sylwiaxxx
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 12:16 am Temat postu: Boli mnie ząb, nie jest zepsuty.Mój dentysta wyjechał... |
|
|
Od dwuch dni boli mnie bardzo ząb(jedynka) niejest zepsyty.Ból pochodzi jakgdyby z wewnątrz zęba,a właściwie od jego nerwa.Mój dentysta wyjechał niewiem co mi jest i co mam robić?! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
trinitrotoluen Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 1:23 am Temat postu: |
|
|
Coś przeciwbólowego+zimny okład i do dentysty innego, bo po co się męczyć i czekać? _________________ Fide, sed cui, vide! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 7:12 am Temat postu: |
|
|
Coś Ci nerw szwankuje, czyżby leczenie kanałowe? Udaj się do innego lekarza |