Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zapomniana pigułka....

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 36, 37, 38  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Sie 19, 2008 2:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie tak. powinnaś nie robić przerwy lub zabezpieczać się dodatkowo 7 dni po zapomnianej tabletce z 3ego tygodnia. czytałaś ulotkę?
askucha

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 5:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Mam mały problem i liczę, że mi pomożecie.

Od pół roku przyjmuję Diane35. W środę zaczęłam przyjmować szóste opakowanie. Zazwyczaj biorę pigułki o 11, niestety sobotnią tabletkę przyjęłam dopiero o 1 w nocy (czyli 14h spóźnienia). W czwartek kochałam się z moim chłopakiem.

Byłam już u mojej ginekolog powiedziała ze są małe szanse (ok 30%)
a co wy o tym myślicie? Odchodzę od zmysłów powoli... Sad

z góry dziękuje za pomoc.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 8:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no cóż... chyba nic Ci więcej nie jesteśmy w stanie powiedzieć niż lekarz. musisz spokojnie czekać. pamiętaj aby się dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni od zapomnienia tabletki i jeżeli krwawienie z odstawienia się nie pojawi, to zrób test.
askucha

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem wiem. Teraz nie to mi w głowie.

Ale chciałam też zasięgnąc waszej opinii.
Widziałam, że jedna z dziewczyn miała podobną sytuację i nic na szczęście się nie stało
Powrót do góry
agawka

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja mam odwrotny problem.
wiec 3 opakowanie tabletek mialam zaczac w niedziele...a zaczelm w sobote Neutral przez wakacje pomieszaly m isie dni i normlanie w sobote zazylam tabletke..tak jkaby wczesniej.potem w sobote po okolo 3 godzinach kochalam sie z chlopakiem...

moje pyt brzmi : czy moge byc w ciazy?logika wskazuje ze nie bo bylam zabezpieczona poprzednimi tabletkami (w sobote byl przciez ostatni dzien przerwy) a do tego wzielam dodtkowo tabletke...
no ale moja wrazliwa natura akze mi panikowac.

do tego juz skonczylam to opakowanie od soboty teraz robie tygodniowa przerwe i moje pytanie brzmi : jak zaczac brac nast opakowanie w sobote czy niedziele?
chyba w sobote ale nie jestem pewna.

z gory dziekuje za odpowiedz!
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 11:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przerwę można dowolnie skracać, ale nie wydłużać. tak więc to, ze zrobiłaś krótszą przerwę zupełnie nie ma wpływu na skuteczność tabletek i zabezpieczenie jest zachowane. teraz robisz 7 dni przerwy i 8dmego dnia bierzesz tabletkę czyli w sobote :)
agawka

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2008 6:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo Ci dziekuje Smile))
Powrót do góry
askucha

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 11:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ehhh dostałam Smile

Może to będą otuchy dla dziewczyn, które róznież w I tygodniu spóźniły się z przyjęciem tabletki. Ja się spóźniłam 14 godzin a w poprzednim tyogdniu kochałam się ze swoim chłopakiem. Jednak w ciąży nie jestem:) Więc nie łamcie się, spokojnie czekajcie i zabezpieczajcie się przez następny tydzień, a wszystko będzie dobrze Very Happy

Pozdrawiam:)
Powrót do góry
Ariena

PostWysłany: Wto Wrz 23, 2008 8:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proszę o pomoc!
Dziś zorientowałam się o 20 w porze przyjmowania tabletek Rigevidon , że w blistrze mam 5 i 6 tabletkę. Powinnam wziąść wczoraj 5tą o 20stej, a teraz o 20 już ją pominęłam i wzięłam tylko 6 tabletkę.
W zeszłą niedzielę zaczął mi się okres z odstawienia, a w czwartek skończył. W piątek po południu i w sobotę rano był seks-czyli w szósty i siódmy dzień cyklu. Od czwartku (1 tabletka) do niedzieli brałam tabletki, zapomniałam tą 5 wczorajszą w poniedziałek, czy mogę być w ciąży??
Dodam że tabletki biorę od roku, wcześniej 3 miesiące przerwy po ponad pół rocznym braniu Cilestu.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 23, 2008 10:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jaki dzień cyklu? przy tabletkach nie ma czegoś takiego...

czytałaś ulotkę? powinnaś połknąć 5tą razem z 6tą. teraz musisz się dodatkowo zabezpieczać przez tydzień a stosunki z przerwy mogły być niebezpieczne. ale małe szanse na ciąze wg mnie
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 36, 37, 38  Następny
Strona 11 z 38