Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zapomniana pigułka....

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 36, 37, 38  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
photoframe

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Cze 28, 2008 6:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wczoraj zauwazyłam lekki krwawy śluz ale tylko troszke... jak ja sie boje...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Anicia

PostWysłany: Sob Lip 05, 2008 11:57 am    Temat postu: ach te tabletki.. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć... mam duży problem.. od 2 lat biore tabletki antykoncepcyjne Cilest. Ostatnio miałam bardzo napiety tydzien i zapomnialam wziąć dwóch tabletek.. po czym na 3 dzien dostałam okres..Shocked (normalnie powinnam dostac jakies 2 tygodnie pozniej)kwawienie nie jest bardzo obfite i bardziej przypomina jakas brudną wydzieliną niż krew.. Mimo to tabletki dalej biorę regularnie a tamte poprzednie przyjelam w odstepach co 12h.Dziś zaczyna sie juz 6 dzień tego krwawienia.. Pozatym boli mnie podbrzusze i mam mdłości;/ Confused czy ktoś mi pomoże i powie co dalej robić??.. PROSZE
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Lip 05, 2008 2:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lekarz powinien powiedzieć Ci, co robić.

czyli zapomniane tabletki były z pierwszego tygodnia?
krwawienie jest skutkiem spadku hormonów w organizmie. wg mnie bierz dalej normalnie tabletki, ale zabezpieczaj się tydzień dodatkowo. a jak miałaś jakieś stosunki wcześniej (7 dni przed zapomnieniem), to powinnaś skonsultować się z lekarzem.
Anicia

PostWysłany: Sob Lip 05, 2008 2:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje za odpowiedz... jesli chodzi i moje życie seksualne to regularnie kocham sie z chłopakiem... kochałam sie z nim i przed tym jak zapomniałam tabletek i po.. to były 8 i 9 tabletka... Czy to mozliwe ze jestem w ciazy?? Question czy brac normalnie dalej pigułki??
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Lip 05, 2008 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja bym dalej brała tabletki ale zrobiła za 2-3 tygodnie test...
tosia_samosia

PostWysłany: Pią Lip 18, 2008 12:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam problem...

Zapomniałam przez 3 dni wziątek tabletek anty ona są na wywołanie okresu (cyprest), i dopiero po tych 3 dniach zaczęłam brać od 1 zaczynając i nie dostałam okresu mialam dostać we wtorek a jest juz piątek...

Co moze byc przyczyną ???

z góry dziekuje i pozdrawiam
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lip 18, 2008 1:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wybacz, ale nic nie zrozumiałam z Twojej wypowiedzi :/
te tabletki nie są na wywołanie okresu a jeżeli zaczęłaś je brać nie w dniu krwawienia, to prawdopodobnie krwawienie dostaniesz dopiero w przerwie 7miodniowej
rezo

PostWysłany: Czw Sie 07, 2008 9:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,
moja dziewczyna spóźniła się 13 godzin z jedną z tabletek z 3 tygodnia. Bierze novynette od ponad 2 lat. Nie robiła normalnej 7 dniowej przerwy między opakowaniami (czyli brała 2 opakowania pod rząd) i nie miała wtedy krwawienia. Teraz skończyła to drugie opakowanie i krwawienie się nie pojawiło (tzn jak na razie spóźnia się 2 dni). Zrobiliśmy test i wyszedł wynik negatywny.
Czy słusznie rozumujemy, że brak krwawienia jest spowodowane tym, że jej organizm nie jest przyzwyczajony do tego, że brała 2 opakowania pod rząd? co się powinno teraz stac?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sie 08, 2008 12:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na pojawienie się krwawienia jest całe 7 dni, więc poczekajcie spokojnie. powinno się pojawić. jeżeli się nie pojawi, to niech zacznie kolejne opakowanie 8 dnia normalnie. ale ja bym jeszcze się skonsultowała z lekarzem w takiej sytuacji

ps. bo rozumiem, że to nie są Jej pierwsze opakowania (3)?
rudziątko

PostWysłany: Wto Sie 19, 2008 11:34 am    Temat postu: zapomniana pigułka... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam!

przedstawię moją sytuację, która po przeczytaniu kilku for i tak nie daje mi spokoju..
biorę Yasminelle, zazwyczaj o 15.
zapomniałam pigułki w 2 tygodniu, wzięłam ją następnego dnia o 15 razem z drugą (minęło więc ponad 12 godzin)
zdarzyło mi się również z tego samego blistra zapomnieć tabletki 18 z trzeciego tygodnia (czwartek), którą wzięłam w piątek o stałej porze i dokończyłam opakowanie.
w poniedziałek rozpoczynający tydzień przerwy kochaliśmy się z chłopakiem bez zabezpieczenia.
czy mam się o co martwić ?
czytałam na ulotce, żeby normalnie brać kolejne opakowanie, ginekolog powiedziała to samo ..
jak myślicie, może być jakieś zagrożenie ?

pozdrawiam Was serdecznie !
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 36, 37, 38  Następny
Strona 10 z 38