Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
photoframe
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 6:16 am Temat postu: |
|
|
wczoraj zauwazyłam lekki krwawy śluz ale tylko troszke... jak ja sie boje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anicia
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 11:57 am Temat postu: ach te tabletki.. |
|
|
Cześć... mam duży problem.. od 2 lat biore tabletki antykoncepcyjne Cilest. Ostatnio miałam bardzo napiety tydzien i zapomnialam wziąć dwóch tabletek.. po czym na 3 dzien dostałam okres.. (normalnie powinnam dostac jakies 2 tygodnie pozniej)kwawienie nie jest bardzo obfite i bardziej przypomina jakas brudną wydzieliną niż krew.. Mimo to tabletki dalej biorę regularnie a tamte poprzednie przyjelam w odstepach co 12h.Dziś zaczyna sie juz 6 dzień tego krwawienia.. Pozatym boli mnie podbrzusze i mam mdłości;/ czy ktoś mi pomoże i powie co dalej robić??.. PROSZE |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 2:06 pm Temat postu: |
|
|
lekarz powinien powiedzieć Ci, co robić.
czyli zapomniane tabletki były z pierwszego tygodnia?
krwawienie jest skutkiem spadku hormonów w organizmie. wg mnie bierz dalej normalnie tabletki, ale zabezpieczaj się tydzień dodatkowo. a jak miałaś jakieś stosunki wcześniej (7 dni przed zapomnieniem), to powinnaś skonsultować się z lekarzem. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anicia
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 2:34 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje za odpowiedz... jesli chodzi i moje życie seksualne to regularnie kocham sie z chłopakiem... kochałam sie z nim i przed tym jak zapomniałam tabletek i po.. to były 8 i 9 tabletka... Czy to mozliwe ze jestem w ciazy?? czy brac normalnie dalej pigułki?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 3:21 pm Temat postu: |
|
|
ja bym dalej brała tabletki ale zrobiła za 2-3 tygodnie test... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia_samosia
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 12:41 pm Temat postu: |
|
|
Witam mam problem...
Zapomniałam przez 3 dni wziątek tabletek anty ona są na wywołanie okresu (cyprest), i dopiero po tych 3 dniach zaczęłam brać od 1 zaczynając i nie dostałam okresu mialam dostać we wtorek a jest juz piątek...
Co moze byc przyczyną ???
z góry dziekuje i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 1:44 pm Temat postu: |
|
|
wybacz, ale nic nie zrozumiałam z Twojej wypowiedzi :/
te tabletki nie są na wywołanie okresu a jeżeli zaczęłaś je brać nie w dniu krwawienia, to prawdopodobnie krwawienie dostaniesz dopiero w przerwie 7miodniowej _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rezo
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 9:18 pm Temat postu: |
|
|
witam,
moja dziewczyna spóźniła się 13 godzin z jedną z tabletek z 3 tygodnia. Bierze novynette od ponad 2 lat. Nie robiła normalnej 7 dniowej przerwy między opakowaniami (czyli brała 2 opakowania pod rząd) i nie miała wtedy krwawienia. Teraz skończyła to drugie opakowanie i krwawienie się nie pojawiło (tzn jak na razie spóźnia się 2 dni). Zrobiliśmy test i wyszedł wynik negatywny.
Czy słusznie rozumujemy, że brak krwawienia jest spowodowane tym, że jej organizm nie jest przyzwyczajony do tego, że brała 2 opakowania pod rząd? co się powinno teraz stac? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 12:21 am Temat postu: |
|
|
na pojawienie się krwawienia jest całe 7 dni, więc poczekajcie spokojnie. powinno się pojawić. jeżeli się nie pojawi, to niech zacznie kolejne opakowanie 8 dnia normalnie. ale ja bym jeszcze się skonsultowała z lekarzem w takiej sytuacji
ps. bo rozumiem, że to nie są Jej pierwsze opakowania (3)? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rudziątko
|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 11:34 am Temat postu: zapomniana pigułka... |
|
|
witam!
przedstawię moją sytuację, która po przeczytaniu kilku for i tak nie daje mi spokoju..
biorę Yasminelle, zazwyczaj o 15.
zapomniałam pigułki w 2 tygodniu, wzięłam ją następnego dnia o 15 razem z drugą (minęło więc ponad 12 godzin)
zdarzyło mi się również z tego samego blistra zapomnieć tabletki 18 z trzeciego tygodnia (czwartek), którą wzięłam w piątek o stałej porze i dokończyłam opakowanie.
w poniedziałek rozpoczynający tydzień przerwy kochaliśmy się z chłopakiem bez zabezpieczenia.
czy mam się o co martwić ?
czytałam na ulotce, żeby normalnie brać kolejne opakowanie, ginekolog powiedziała to samo ..
jak myślicie, może być jakieś zagrożenie ?
pozdrawiam Was serdecznie ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|