Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zapomniana pigułka....

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 36, 37, 38  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kysia1501

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 1:04 pm    Temat postu: 4 dni niebralam tabletek ciaza? pomocy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam problem.biore tabletki antykoncepcyjne. w srode 20 maja powinnam wziasc 1 tabletke po 7 dniowej przerwie na krwawienie. w ta srode wziolam tabletke a potem przez 4 dni niebralam tabletek. w sobote 23maja czyli w 3 dniu bez tabletki kochalam sie bez zabezpieczenia. czy moge byc w ciazy???? Po jakim czasie moge zrobic beta hcg???
po pierwsze zły dział, po drugie nie zakładaj nowych tematów, jeśli podobne juz istnieją
temat przenosze do odpowiedniego dzialu i przylaczal do temat pokrewnego -- eyesonfire
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 2:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego co piszesz po 7 dniowej przerwie wzięłaś pierwszą tabletkę z nowego blistra i na tym skończyłaś.

Więc ciąża jak najbardziej możliwa...Przerwałaś ciągłość antykoncepcyjną...

Jakikolwiek test ciążowy można zrobić najwcześniej 14-16 dni po stosunku.
vanessa1986

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,mam pytanie.otóż w piątek powinnam przyjąć pierwszą tabletke po przerwie siedmiodniowej,ale nie wiem dlaczego pomyliły mi sie dni i zaczełam opakowanie w sobote(czyli wydłużyłam przerwę),w niedziele wprawiałam seks z wytryskiem do środka a do tego wyjechałam i nie wziełam tabletki(wzięłam ją dopiero w poniedziałek czyli spóznienie bylo dłuższe niż 12 godz).i w związku z tym moje pytanie jest takie:jak duże jest ryzyko ciąży??i kiedy mogłabym sie spodziewać ewentualnych pierwszych objawów.i czy mam przyjmować do końca to opakowanie??(bo jeżeli bede w ciąży nie zaszkodzi to fasolce?)z góry dzieki za odp.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 8:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ryzyko ciąży jest, ale przyjmuj dalej, nie powinny zaszkodzić ciąży. test zrób wstępnie po 14 dniach od stosunku
vanessa1986

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki wielkie,a czy fakt ze zaczelam opakowanie dzien pozniej ma wpyw na caly miesiac??(tzn caly miesiac musze sie zabezpieczać),i jak to jest z ta owulacja jezeli zapomni sie tabletki.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 12:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dodatkowo zabezpieczać się masz przez tydzień (patrz ulotka). owulacja mogła nastąpic. najwięcej wpadek przy tabletkach jest wlaśnie z zapomnienia pierwszej z opakowania
vanessa1986

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 9:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,pisze w sprawie poprzedniego postu.otoż od kilku dni bola mnie jajniki,niby na okres ale troszke lzej,i sutki mnie bola przy ucisku i czesto mnie mdli i dodam jeszcze ze mam dużą ilosc białego sluzu .czy moga to byc objawy ciąży?? jest 10 dni od stosunku nie wiem czy nie zawczesnie na objawy.robilam dzis test ale wyszedl negatywny.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 9:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest za wcześnie i na objawy i na test.

Test robi się minimum 14-16 dni po stosunku.
xasajyc

PostWysłany: Sro Lip 01, 2009 11:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

Mam pytanie. Na wyjeździe po wzięciu tabletki wystąpiły u mnie wymioty. Nie pamiętałam co należy zrobić (czyli że dobrać tabletkę po ustąpieniu wymiotów) i potem następną tabletkę wzięłam normalnie. I następną.
wróciłam z wyjazdu i przeczytałam że powinnam była najszybciej jak to możliwe wziąć tabletkę po tych wymiotach. Tymczasem to już było kilka dni temu.
Było to w 2gim tygodniu brania tabletek z blistra.
Co powinnam teraz zrobić?
Przyjmować dalej tabletki normalnie. Czy przerwać przyjmowanie i zacząć od początku. Czy co? Nigdzie tego nie piszą. Piszą tylko że należy szybko zażyć brakującą tabletkę. Ale to już szybko nie będzie. Bo minęły 4 dni. Kolejne tabletki przyjmuję normalnie. No ale nie wiem jak mam teraz postępować.
Byłabym wdzięczna za pomoc
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lip 01, 2009 8:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przyjmuj normalnie. na szczęście to był 2gi tydzień brania tabletek, więc nic sie stać nie powinno
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 36, 37, 38  Następny
Strona 26 z 38