Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Natalia867
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Hehe no niestety, taka już jestem... martwię się na zapas Ale i tak się chyba wybiorę do ginekologa bo strasznie mnie kują jajniki. A i tak pewnie to za wczesne objawy jeśli chodzi o ewentualną ciążę więc pewnie podłoże jest inne i wolę to sprawdzić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
whisk
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 8:00 pm Temat postu: Zapomniana tabetka i przerwa. |
|
|
Hej! Dziewczyny mam taki problem. Przyjmowałam opakowanie tabletek Yasmin i bez robienia przerwy na krwawienie rozpoczęłam kolejne opakowanie. Zażyłam 5 tabletek, następnego dnia miałam przyjąć kolejną lecz o niej zapomniałam i kochałam się z chłopakiem. Więc postanowiłam, że zrobię teraz 7-dniową przerwę na krwawienie. Czy takie coś jest dopuszczalne? Czy teraz, podczas tej przerwy muszę stsować dodatkowe metody antykoncepcji? I istnieje jakieś prawdopodbieństwo tego, że będę w ciąży? Pozdrawiam serdeczenie i czekam na odpowiedź!
-----edited by emilka----
podczepiłam do zbiorczego, dotyczącego pominięcia pigułki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 10:08 pm Temat postu: |
|
|
whisk, tak się nie powinno robić i nie wiem, czemu miało służyć. zwłaszcza, że zagrożenie byłoby niewielkie, bo wychodziłoby zapomnienie tabletki jakby w środku a nie na początku czy na końcu opakowania przez to, że nie robiłaś przerwy. ale skoro zrobiłaś już tą przerwę, to mi się wydaje, że powinnaś postępować, tak jak w przypadku skrócenia opakowania i w takim wypadku w czasie tej przerwy nie musisz się zabezpieczać dodatkowo. a szanse na ciąże to raczej nie bardzo. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bastxp
|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 9:07 pm Temat postu: |
|
|
witam, mam nastepujacy problem. biore tabletki o godzinie 21, lecz bylam z chlpakiem na wycieczce i zapomnialam wziasc ze soba tych tabletke i okolo godziny 21 kochalismy sie i on skonczyl we mnie. i niestety zapomniana tabletke wzielam dopiero na drugi dzien o godzinie 17. I teraz sie strasznie boje ze moge byc w ciazy. Prosze o odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 11:43 pm Temat postu: |
|
|
która to była tabletka z opakowania? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bastxp
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 12:11 pm Temat postu: |
|
|
5;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 12:58 pm Temat postu: |
|
|
nie jest tak źle moim zdaniem ciąży to z tego nie będzie. stosunek był jeszcze zabezpieczony, bo dopuszczalne jest 12stogodzinne opóźnienie, więc powiedzmy, że do ok. 9 rano byłaś zabezpieczona a śluz jeszcze na pewno nie zdążył się zrobić na plodny jakby co, żeby plemniki mogły w nim przeżyć tak długo. poza tym juz trochę w organizmie hormonów było, bo to nie była pierwsza tylko 5ta tabsa. podsumowując uważam, że nie masz co się martwić _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bastxp
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Jejku dziekuje Ci, ale mi ulzylo,bo teraz mamy z chlopakiem inne plany niz dziecko. A mam jeszcze jedno pytanie, w sobote mamy rocznice, i chcialabym zeby to byl wyjatkowy wieczor i musimy sie zabezpieczac dodatkowo? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 2:35 pm Temat postu: |
|
|
przez 7 dni od momentu zapomnienia tabletki powinnaś się zabezpieczać dodatkowo. nie wiem, kiedy to się wydarzylo, więc nie wiem, czy akurat któryś z tych 7iu dni wypadnie w sobotę, ale jeżeli tak, to radzę dodatkowe zabezpieczenie.
aha, i na wszelki wypadek zrób test. ale nie wcześniej niż 12 dni od tego stosunku _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bastxp
|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 6:42 pm Temat postu: |
|
|
przepraszam, ze jeszcze raz zawracam Ci glowe. Wiec jezeli do stosunku doszlo w niedziele to w sobote jeszcze sie powinnismy zabezpieczyc tak? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|