Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 8:42 pm Temat postu: |
|
|
to będzie jeszcze ten 7 dzień, w którym powinnaś się zabezpieczać dodatkowo.. no nie wiem.. jak bardzo Ci zależy i nie boisz się zaryzykować, to niby mogłabyś się już nie zabezpieczać, bo szanse na ciążę są male, ale jednak ulotka - rzecz święta mówi, że przez 7 dni od dnia zapomnienia, czyli w sobotę jeszcze też :/ _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bastxp
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 1:14 pm Temat postu: |
|
|
ok, dzieki za wszystko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dragonow
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 4:13 pm Temat postu: Zapomniana pigułka po tygodniowej przerwie pomiędzy listkami |
|
|
Witam serdecznie (wiem dziwne że facet pisze a nie dziewczyna - ale moja Luba w pracy i muszę jej pomóc).
Moja kochana dziewczyna zażywa tabletki Microgynon-21. Zażywa je już od blisko roku, poprzednie opakowanie skończyła tydzień temu. Wczoraj wieczorem miała łyknąć pierwszą tabletkę nowego listku (łyka je w godzinach 23-24) jednak zasneła i nie zrobiła tego. Dziś rano wstała o 6 iłykneła wczorajszą i dzisiejszą jednocześnie (czyli jedną opóznioną o 6 godzin drugą za wcześnie o 18h ). Dodam jeszcze że wczoraj w dzień się (około 12-13) się kochaliśmy ..
I co teraz zrobić ? czy dziś w normalnej porze przyjąć "jutrzejszą" ? łyknąć jutro o normalnej porze czy wcześniej?
I jak z szansą zajścia w ciąże ? Czy lecieć po Postinor Duo? Bo ciążą dla dwójki studentów to jednak nie jest tym czego można marzyć
Uprzejmie i szczerze proszę o SZYBKĄ pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 6:40 pm Temat postu: |
|
|
bez sensu to zrobiła! w ogóle czytała ulotkę?! M21 ma jedną z najlepiej napisanych ulotek tabsów i powinna wiedzieć, że spóźnienie z tabletką może być do 12 godzin a było 6. powinna normalnie wziąć tą zapomnianą o 6 rano a drugą z opakowania o 23-24 i nie byłoby problemu. a teraz to chyba najlepiej jak weźmie 3cią o 23-24 i po prostu zrobi wcześniej przerwę o jeden dzień, czyli po 20 tabletkach a nie po 21 _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Morsik
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 7:09 pm Temat postu: No i nie wiem |
|
|
ja też mam mały problem....
Biorę Yasmin i wczoraj zamiast czwartkowej pigółki wzięłam piątkową. No i nie bardzo wiem co mam zrobić, a mój ginekolog na wakacje wyjechał. Mam wziąść dzisiaj czwartkową? Czy ostatnią z opakowania?
Współżycia nie było, ale jest w planach, bo ta czwartkowa to 3 z opakowania tabletka była... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 10:12 pm Temat postu: |
|
|
przecież to nie ma znaczenia. te oznaczenia są tylko dla wygody a tabletki yasmin są dwuskładnikowe ale jednofazowe, więc nic sie nie stało. proponuję przeczytać ulotkę zanim się zacznie cokolwiek stosować _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
photoframe
|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 12:48 pm Temat postu: zapomniania 15 tabletka... |
|
|
powiedzcie mi jak to jest zapomniałam 15 tabletki ( i odbyłam wtedy pełny stosunek z chłopakiem) czyli jest to juz 3 tydzien przypomniałam sobie o niej przy braniu 16 tabletki wiec wziełam dwie... czy teraz przy tych pozostałych 5 jestem nadal zabezpieczona? i czy moge zrobic te 7 dniowa przerwę oczywiście będziemy stosowali jak co w tych 7 dniach prezerwatywe... ale czy wtedy po tych 7 dniach przerwy natepne opakowanie bedzie dzialało normalnie już od 1 tabletki? pytam bo chce zrobic te 7 dniowa przerwe bo to moje pierwsze tabletki nie chce tak rozregulowywac organizmu i zrobic te przerwe
prosze o odp.
M.
------edited by emilka------
przyłączylam temat do przyklejonego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 1:59 pm Temat postu: |
|
|
to tak. jeżeli nie chcesz stosować dodatkowego zabezpieczenia, to wtedy nie rób przerwy a jeżeli chcesz koniecznie ją zrobić, to najlepiej będzie jak będziesz się zabezpieczać dodatkowo od momentu pominięcia tabletki i w czasie przerwy. teoretycznie tylko 2-3 dni przerwy powinnaś, ale może na wszelki wypadek te 7 dni pełne? ale chyba wymagane nie jest. a kolejne opakowanie już normalnie będziesz zabezpieczona _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
photoframe
|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 11:14 pm Temat postu: |
|
|
a czy prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest duze ? w moim wypadku ... =/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 12:16 am Temat postu: |
|
|
nieduże, ale jakieś tam jest. dobrze, że to była tabletka na samym początku 3ciego tygodnia, więc wydaje mi się, że powinno byc dobrze. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|