Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zmarszczki - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
elwirka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lut 20, 2011 6:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

depeche89 napisał:
Jaki krem polecicie na zmarszczki dla młodej osoby? Ja mam 20 lat i już zmarszczki na czole. Embarassed ;(

Mam koleżankę w twoim wieku i też ma ten sam problem. Zaproponowałam jej, żeby użyła jakiegoś dermokosmetyku (taki, który jest dostępny tylko w aptece), bo wydają mi się o wiele bezpieczniejsze niż te sprzedawane w drogeriach. No i w aptece dostała jakąś nowość- krem z serii Siquens Prevention. Dzięki temu, że tak dobrze nawilża uwalniając swoje składniki powoli- nie na raz od razu- skóra nie traci tak szybko na jędrności i elastyczności. W imieniu Kasi- polecam. A jak ONA jest zadowolona, to kosmetyk musi naprawdę dobrze działać Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
marija333

PostWysłany: Sob Mar 12, 2011 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Znam Siquens. Używam kremu na naczynka. I fakt faktem, krem rzeczywiście uwalnia swoje składniki stopniowo- dlatego czuję, że skóra jest nawilżona przez cały dzień. też mogę polecieć Smile
Powrót do góry
jamalwi

PostWysłany: Pon Mar 14, 2011 5:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moja zmora jest lwia zmarszczka pomiedzy brwiami:/ nie moge sie powstrzymac zeby sie nie marszczyc... a w ogole od jakiego wieku powinno sie uzywac kremow przeciwzmarszczkowych? zastanawiam sie czy mozna np zaczac za wczesnie?
Powrót do góry
marija333

PostWysłany: Wto Mar 22, 2011 2:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jamalwi napisał:
moja zmora jest lwia zmarszczka pomiedzy brwiami:/ nie moge sie powstrzymac zeby sie nie marszczyc... a w ogole od jakiego wieku powinno sie uzywac kremow przeciwzmarszczkowych? zastanawiam sie czy mozna np zaczac za wczesnie?

Zmarszczki mogą się już zacząć tworzyć nawet w wieku 20 lat. Jednak 5 lat później proces ten już najlepiej zadbać o to, aby cera była jak najdłużej elastyczna i jędrna. Ja używam Siquensna naczynka (do mojej cery naczynkowej), ale widziałam, że jest też linia Prevention (mająca zapobiegać procesowi powstawania zmarszczek).
Powrót do góry
h.a.b.e.r.

PostWysłany: Sob Kwi 16, 2011 11:24 pm    Temat postu: Serum liftingujące Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy na zmarszczki lepsze jest serum liftingujące czy typowy krem wygładzający zmarszczki? czy może najlepszym rozwiązaniem jest stosowanie obu produktów na przemian? Mam ponad 40 lat i moja cera jest już trochę pomarszczona, ale nie chcę się decydować na żadną interwencję kosmetyczki typu wypełniełnia botoxem. Dlatego wybrałam się do apteki, obejrzałam ofertę różnych firm i najbardziej mi w oko wpadły produkty Siquens. Ale nie wiem jakie rozwiązanie jest najlepsze.

----Regulamin! Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne.---toasia81
Powrót do góry
marija333

PostWysłany: Nie Maj 29, 2011 8:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Serum liftingujące na moje oko ma walczć z powstałymi już zmarszczkami i wygładzać cerę ogólnie całą. A krem chyba tylko wypełnia te już powstałe.
Powrót do góry
irena333

PostWysłany: Pią Lis 16, 2012 4:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powstałe zmarszczki zlikwiduje tylko botoks, kremy mogą jedynie opóźniać powstanie nowych!
------kolejne złamanie Regulaminu i będę zmuszona kasować posty----
Powrót do góry
kamilla1
Spamer

PostWysłany: Pią Lut 22, 2013 12:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kremy przeciwzmarszczkowe działają, ale należy je używać jako dodatek do innych zabiegów pielęgnacyjnych. Ja polecam lifting twarzy, który zapewni twarzy świeży wygląd.
Powrót do góry
pchlina

PostWysłany: Nie Mar 17, 2013 12:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uważam, że lifting to duża ingerencja, tak samo jak botox, ja stawiam na maxymalne nawilżenie i używam kremów z iwostinu z apteki a do tego od wewnątrz działam na zmarszczki łykając relastan activ i pijąc dużo wody mineralnej, smarowanie twarzy kremami i tonikami to jedno, a ujędrnianie od wewnątrz to drugie. Tym sposobem jestem dobrze po trzydziestce i wyglądam młodo -)
Powrót do góry
finka08

PostWysłany: Pon Cze 03, 2013 2:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dla mnie botoks odpada, ale od prawie 3 lat chodzę regularnie na zabiegi mezoterapii igłowej w centrum medycznym w Warszawie i jestem bardzo zadowolona z wyglądu skóry mojej twarzy. skóra jest ładna, nawilżona, a zmarszczek brak, więc polecam regularne dbanie o siebi Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 3 z 6