Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
elwirka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 6:02 pm Temat postu: |
|
|
depeche89 napisał: | Jaki krem polecicie na zmarszczki dla młodej osoby? Ja mam 20 lat i już zmarszczki na czole. ;( |
Mam koleżankę w twoim wieku i też ma ten sam problem. Zaproponowałam jej, żeby użyła jakiegoś dermokosmetyku (taki, który jest dostępny tylko w aptece), bo wydają mi się o wiele bezpieczniejsze niż te sprzedawane w drogeriach. No i w aptece dostała jakąś nowość- krem z serii Siquens Prevention. Dzięki temu, że tak dobrze nawilża uwalniając swoje składniki powoli- nie na raz od razu- skóra nie traci tak szybko na jędrności i elastyczności. W imieniu Kasi- polecam. A jak ONA jest zadowolona, to kosmetyk musi naprawdę dobrze działać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marija333
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Znam Siquens. Używam kremu na naczynka. I fakt faktem, krem rzeczywiście uwalnia swoje składniki stopniowo- dlatego czuję, że skóra jest nawilżona przez cały dzień. też mogę polecieć |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jamalwi
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 5:56 pm Temat postu: |
|
|
moja zmora jest lwia zmarszczka pomiedzy brwiami:/ nie moge sie powstrzymac zeby sie nie marszczyc... a w ogole od jakiego wieku powinno sie uzywac kremow przeciwzmarszczkowych? zastanawiam sie czy mozna np zaczac za wczesnie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marija333
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 2:00 pm Temat postu: |
|
|
jamalwi napisał: | moja zmora jest lwia zmarszczka pomiedzy brwiami:/ nie moge sie powstrzymac zeby sie nie marszczyc... a w ogole od jakiego wieku powinno sie uzywac kremow przeciwzmarszczkowych? zastanawiam sie czy mozna np zaczac za wczesnie? |
Zmarszczki mogą się już zacząć tworzyć nawet w wieku 20 lat. Jednak 5 lat później proces ten już najlepiej zadbać o to, aby cera była jak najdłużej elastyczna i jędrna. Ja używam Siquensna naczynka (do mojej cery naczynkowej), ale widziałam, że jest też linia Prevention (mająca zapobiegać procesowi powstawania zmarszczek). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
h.a.b.e.r.
|
Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 11:24 pm Temat postu: Serum liftingujące |
|
|
Czy na zmarszczki lepsze jest serum liftingujące czy typowy krem wygładzający zmarszczki? czy może najlepszym rozwiązaniem jest stosowanie obu produktów na przemian? Mam ponad 40 lat i moja cera jest już trochę pomarszczona, ale nie chcę się decydować na żadną interwencję kosmetyczki typu wypełniełnia botoxem. Dlatego wybrałam się do apteki, obejrzałam ofertę różnych firm i najbardziej mi w oko wpadły produkty Siquens. Ale nie wiem jakie rozwiązanie jest najlepsze.
----Regulamin! Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne.---toasia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marija333
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 8:01 pm Temat postu: |
|
|
Serum liftingujące na moje oko ma walczć z powstałymi już zmarszczkami i wygładzać cerę ogólnie całą. A krem chyba tylko wypełnia te już powstałe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
irena333
|
Wysłany: Pią Lis 16, 2012 4:52 pm Temat postu: |
|
|
Powstałe zmarszczki zlikwiduje tylko botoks, kremy mogą jedynie opóźniać powstanie nowych!
------kolejne złamanie Regulaminu i będę zmuszona kasować posty---- |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamilla1 Spamer
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 12:04 pm Temat postu: |
|
|
Kremy przeciwzmarszczkowe działają, ale należy je używać jako dodatek do innych zabiegów pielęgnacyjnych. Ja polecam lifting twarzy, który zapewni twarzy świeży wygląd. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pchlina
|
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 12:26 am Temat postu: |
|
|
Uważam, że lifting to duża ingerencja, tak samo jak botox, ja stawiam na maxymalne nawilżenie i używam kremów z iwostinu z apteki a do tego od wewnątrz działam na zmarszczki łykając relastan activ i pijąc dużo wody mineralnej, smarowanie twarzy kremami i tonikami to jedno, a ujędrnianie od wewnątrz to drugie. Tym sposobem jestem dobrze po trzydziestce i wyglądam młodo -) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
finka08
|
Wysłany: Pon Cze 03, 2013 2:06 pm Temat postu: |
|
|
dla mnie botoks odpada, ale od prawie 3 lat chodzę regularnie na zabiegi mezoterapii igłowej w centrum medycznym w Warszawie i jestem bardzo zadowolona z wyglądu skóry mojej twarzy. skóra jest ładna, nawilżona, a zmarszczek brak, więc polecam regularne dbanie o siebi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|