Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
natalia399
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2017 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Ja zaczełam stosować kosmetyki przeciwzmarszczkowe jeszcze przed ukończeniem 30 roku życia. Wiele osob pukało się w czoło,ze za wczesnie. Ale prawda jest taka,ze to kiedy stosować kosmetyki tego typu powinno być uwarunkowane stanem naszej skóry. A nie wiekiem. Sama mam suchą skkore to potrzebowałam tego wczęśniej aby zachować ja w dobrej kondycji. I nie żałuje absolutnie To co powinno sie w takich kosmetykach znaleźć to na pewno:
retinol
kwas hialuronowy
hydroksykwasy
i koenzym Q10
https://rodzinazdrowia.pl/walka-z-czasem-kiedy-zaczac-stosowac-kremy-na-zmarszczki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
biologiczna
|
Wysłany: Sro Sty 17, 2018 7:41 pm Temat postu: |
|
|
nikt nie lubi mieć zmarszczek, czy tych innych problemów z cerą i skórą twarzy. Mama kiedyś mi powiedziała i zapamiętałam, ze na własnym wyglądzie nie można oszczędzać, dlatego warto używać najlepszych kremów i kosmetyków. I jak zauważyłam pod moimi oczami worki to od razu poszłam do apteki po ten nowy krem Remescar |
|
Powrót do góry |
|
|
|
clour
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2018 2:04 pm Temat postu: |
|
|
Kosmetyki owszem mogą mieć działanie. Jednak pamiętajmy,że całkowicie nimi zmarszczek wyleczyć sie nie da. Jeśli zmarszczki się już pojawiły to kremy nie są w stanie odbudowac kolagenu w skórze ponieważ zawierają zbyt grube cząsteczki, aby byly w stanie w skóre wniknąć. I nie ma tutaj znaczenia czy kupujemy krem za 10 zł. Czy może kupujemy sobie coś droższego w cenie 300 zł.
Jesli miałbym polecić dwa dobre zabiegi na zmarszczki to byłyby to
osocze bogatopłytkowe
oraz botoks ( szczególnie na lwią zmarszczkę) http://www.mttestetica.pl/botoks-krakow/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Janessie
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2018 12:57 am Temat postu: |
|
|
Jest wg mnie dokładnie tak jak piszą dziewczyny... Kosmetyki owszem są bardzo wazne w codziennej pielegnacji - no ale umówmy sie z casem nie wygrają. Fakt - my też nie, ale ewentualnie takim zabiegiem http://www.wbienkowski.pl/medycyna-estetyczna/toksyna-botulinowa/ mozemy to starzenie opoznic. Sama zdecydwałam sie na zabieg w ubieglym roku - ja mialam wypelniane zmarszczki botoksem, ale z tego co mowil mi lekarz metod teraz nie brakuje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasieńka28
|
Wysłany: Czw Cze 14, 2018 8:24 pm Temat postu: |
|
|
A próbowałaś dobrać dobrze nawilżający krem w pierwszej kolejności? U mnie to sprawdziło się lepiej. Najpierw zaczęłam używać dobrze nawilżającego kremu cetaphil da ultra, kiedy moja twarz była już gładka, nawilżona-już wtedy zmarszczki były mniej widoczne. Dopiero włączyłam pielęgnację przeciwzmarszczkową. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rozan
|
Wysłany: Czw Paź 10, 2019 12:40 pm Temat postu: Re: Zmarszczki - Temat zbiorczy |
|
|
Piotrowa napisał: | Szukam dobrego kremu na może już nie pierwsze zmarszczki
Czy warto zainwestować w kosmetyki vichy? Są bardzo rozreklamowane. Brałam pare próbek z apteki, ale żeby zobaczyc efekty musze kupić opakowanie pełnowymiarowe.
Macie jakies doświadczenia. | Witam spróbować warto. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|