Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mikmik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 11:21 pm Temat postu: |
|
|
Polska to jest kraj w którym jest wszystko dostępne;) czasem trudniej czasem łatwiej ale zawsze;P
co wwnosisz do dyskusji tym postem >? Helloween |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Caroline
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2007 11:39 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli komuś zależy na zdrowiu nie będzie tego świństwa brał. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kama83
|
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 7:00 pm Temat postu: |
|
|
Pewnie,zdrowe odchudzanie jest najlepsze tylko nie każdemu się tak udaje schudnąć.A poz tym na pewno kiedyś brałaś antybiotyki,poczytaj ile jest działań ubocznych.Również wszędzie dostępne i tak reklamowane niesterydowe leki przeciwzapalne t.j. ibuprom,apap itd. są szkodliwe i m.in.mogą prowadzić do uszkodzenia nerek,nie mówiąc o tym że są przypuszczenia że niektóre nich mogą uzależniać.Najlepiej więc nic nie brać tylko nie zawsze tak można... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Caroline
|
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Lekarz decydując się na przepisanie leków dla pacjenta wybiera mniejsze zło. Adipex na pewno tym nie jest jeśli osoba chcąc schudnąć będzie się decydować na jego branie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
s jak s
|
Wysłany: Czw Paź 25, 2007 12:31 pm Temat postu: adipex |
|
|
adipex rzeczywiście nie jest dostępny w Polsce, ale lekarze mogą przypisać go na receptę międzynarodową. Są oczywiście lekarze, którzy nie chcą tego robić z różnych wzgledów - stan zdrowia pacjentki, bądź własne przekonania czy niewiedza bądź po prostu zwykłe lenistwo! Zgadzam sie całkowicie ,że jest to lek i jak każdy specyfik (nawet witaminy) ma opisane skutki uboczne. Zgadzam się również z tym ,że należy skonsultować sie z lekarzem i robić sobie badania. Irytuje mnie natomiast, jak lekarz kategorycznie neguje ten lek. W moim przypadku, lekarka wzięła po prostu encyklopedię leków, która JEST W KAŻDYM GABINECIE LEKARSKIM i powiadomiła mnie o ewentualnych skutkach tego leku. Pod kuratelą lekarki brałam adipex przez trzy miesiące, robiąc regularne badania. Fakt, czasami trzęsły mi sie trochę dłonie i byłam bardziej nerwowa, ale za to schudłam 10 kilo i czuję się z tym o niebo lepiej.
Dla tych, którzy twierdzą,iż my osoby z dodatkowym bagażem kilogramów, mamy się"nie obżerać i ruszać" dodam,że trzeba być debilem, żeby tak twierdzić bez poznania przyczyny otyłości.
Wyjaśnię tylko,ze w moim przypadku -niedoczynność tarczycy i nadmiar prolaktyny- regularny aerobik 2 x w tygodniu uprawiany przeze mnie do lat, nie dawał żadnych efektów. W tej chwili poziom moich rozszalałych hormonów sie wyrównał i mam nadzieje,że uda mi się nie przytyć.
Tym, które chcą zacząć terapię adim, radzę jednocześnie zażywać troszkę ruchu (adipex ma tez tą właściwość,że dodaje poweru i ruszać się po prostu po nim chce!) i brać go pod lekarską kontrolą, a wszystko będzie ok! Pozdrawiam i życzę super efektów! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Caroline
|
Wysłany: Czw Paź 25, 2007 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Przepraszam, jeśli uraziłam Ciebie czymś. Ale ja na prawde nie jestem zdania takiego, żeby osoba mająca problemy z waga nie obzerala sie i zaczela sie ruszac. Są różne przyczyny zaburzeń wagi u pacjenta. Niektórzy mają właśnie taki problem jak Ty a inni mają zaburzone wchłanianie węglowodanów , więc muszą przejść na dietę niskowęglowodanową. Znam osobę która ważyła 145 kg i udało jej się schudnąć bez adiipexu przez rok 45 kg dzieki diecie niskowęglowodanowej. Terapię należy dopasować do danej przyxczyny tycia. Nigdy nie próbować na ślepo. Najlepiej wybrać się do lekarza specjalisty i zrobić odpowiednie badania, wykryć przyczynę tycia i nadmiernej wagi oraz zaczac walczyc z tym problemem znajac przyczyny. Niektorzy po prostu nieprawidlowo sie odzywiaja- dieta jest niekompletna, za duzo sie dostarcza pustych kalorii, jada sie jedzenie z fast foodow. Je sie dwa albo jeden obfity posilek dziennie nie rozkladajac na 5 posilkow dziennie w mniejszej ilosci. Zanim zaczniemy zastanawiać się jak schudnąć spróbujmy sobie odpowiedzieć na pytanie "Czy ja prawidłowo się odżywiam?". A niektórzy potrafia jesc na potege w fast foodach, jedza niemilosiernie sporo czekolad i wygladaja jak sucharki i o kosci mozna sie poobijać. Czasami przyczyna nie leży w nieprawidłowym odżywianiu się.
Ostatnio znaleziono gen odpowiedzialny za tycie u pacjentów którzy staraja sie prawidlowo odzywiac. Moze w koncu lekarze wynajda bezpieczny sposob leczenia nadwagi i otylosci jesli diety nie pomagaja.
Zrzucenie nadmiaru kilogramow tez wymaga duzo zaparcia. Ja bym nie bbyla zdolna stosowac jakichkolwiek diet. Za bardzo lobie od czzasu do czasu pojesc czekolade, lubie jedzenie typu ziemniaki, schabowe, uwielbiam ryż basmati który zawiera ogrom weglowodanow. Nie potrafie sobie odmawiac. Po prostu nie jem po to by żyć tylko żyję by jeśđć. Jak narazie moje BMI mieści się jeszcze w normie, ale muszę zacząć się ruszać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Paź 26, 2007 5:04 pm Temat postu: |
|
|
oczywiscie ze niskie wegle sa najlepsze !! mozna nawet bez niskich ww mozna wejsc na samo bialko-tluszcze jednak ciezka dieta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
s jak s
|
Wysłany: Pią Paź 26, 2007 8:58 pm Temat postu: adi |
|
|
nie uraziłaś mnie Caroline. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Madziusss
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 9:10 pm Temat postu: ADIPEX |
|
|
Mam do was wszystkich tutaj pytanie. Byłam dzisiaj u lekarza... by poprosić go o przepisanie mi leku ADIPEX, lecz ten mi odmówił ponieważ powiedział że jestem jeszcze za młoda [mam 17 lat] i jestem w kwiecie wieku. I że mi tego nieprzepisze bo ten lek nie jest dostępny w Polsce i on jako lekarz nie może przepisać takiego leku ! To nie zgodne z przepisami. To bzdury ! Moja koleżanka jest w moim wieku i lekarz normalnie jej to przepisał. Tak samo moja znajoma [starsza] też to brała i bardzo to poleca ! W Czechach jest ten lek dostępny po okazaniu Polskiej recepty. Więc?
Doradźcie mi co mam zrobić ! Bardzo potrzebny jest mi ten lek ! Jak go dostać? Jak dostać recepte na niego ? U Jakiego lekarza? Gdzie sie skierować?
----edited by emilka----
przyłączyłam temat do poświęconego adipexowi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 3:08 pm Temat postu: |
|
|
Lekarz dba o Twoje zdrowie i nie przepisuje Ci tego swinstwa
A to co robie inne osoby moim zdaniem nie powinno Cie interesowac - jak ktos skoczy w przepasc to tez skoczysz bo on tak doradza :/ bo to jedyne wyjscie zeby sie nie meczyc z zyciem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|