FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 11:35 am Temat postu: |
|
|
Nadziejko, co do nasionek, to posłuchaj lekarza - M ma na pewno dużo plemników, dlatego androlog orzekł, ze 5% prawidłowych z takiej ilości wystarczy!
dla porównania napiszę Ci, że mój M ma 9% prawidłowych na 29mln - i zarówno gin, jak i prof powiedzieli to samo: do IUI wyniki ok, do naturalnego poczęcia trochę słabe, ale nie wykluczają, że się uda. Podobnie ma koleżanka, czy raczej jej mąż - 4% prawidłowych, ale w ilości coś koło 100mln, gin im powiedział, że to są dobre wyniki, nawet do naturalsa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
moniuraa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 11:14 pm Temat postu: inseminacja- to działa!!!! |
|
|
witam wszystkie kobietki starające się o dzieciątko,postanowiłam napisać,gdyż jeszcze dwa miesiące temu ,to ja czytałam o IUI na waszym forum i czerpałam wiedzę i nadzieję.Od dwóch lat staraliśmy się z M o baby, ale ja mam policystyczne jajniki i problemy z owulacją.Więc dostałam siofor 500 3* 1tabl.i clostil na stymulacje. Dlatego podeszliśmy do IUI .Miałam tylko jeden pęcherzyk i bardzo wolno rósł (cykl mam 31-32 dniowy ), ale 18dc pęcherzyk urósł w końcu do wymagalnego 21mm i dostałam pregnyl o 9:00 rano. Następnego dnia ( 19dc ) o godz. 18 nastej miałam IUI, po podaniu nasienia do macicy leżałam jeszcze trzy minutki i do domu.Byłam w szoku,myślałam,że chociaż z 10 minut trzeba poleżec,ale Pani doktor już miała kolejnych pacjentów.Więc pojechaliśmy z mężem do knajpy na kolację ,a potem do domku.Około 22;30 poczułam,że jajnik już nie ciągnie i pękł pęcherzyk...
Dzisiaj jest 37dc, test ciążowy pozytywny i beta też ))))))
Napisałam,bo chcę,żebyście wierzyły, że IUI pomaga, a nieraz nawet za pierwszym razem )))) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 11:27 am Temat postu: |
|
|
Witaj Moniuraa
Cudowne wieści nam przynosisz
Nawet nie wiesz ile nadziei mi dałaś swoim postem
Tez mam PCO i od marca zaczynam kuracje Clo i Pregnylem. Nie bede brala tylko sioforu. No i oczywiscie nie bede miec IUI tylko narazie naturals
Echhh... Może i nam się uda za 1 razem
GRATULUJĘ CI KOCHANA Z CAŁEGO SERDUCHA!!! _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 12:49 pm Temat postu: |
|
|
moniuraa, jesteś już kolejną kobietką, o której wiem, która po pierwszym IUI zaszła w ciążę! Cudownie. Po raz kolejny przekonuję się, że to możliwe! Na pewno jesteś najszczęśliwszą przyszłą mamą na świecie! Zapraszam Cię do wątku "pogaduchy o ciąży", pobazgrolimy sobie razem. Gratuluję!!
Dziewczyny, bardzo miło zaczyna się ten rok na tym wątku. Mam ogromną nadzieję, że moniuraa "pozaraża" Was wszystkie tutaj i gdy 2011 będzie dobiegał końcowi, wątek będzie pusty! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 10:32 pm Temat postu: |
|
|
moniuraa gratki super , że wam się udało
no dobra to co nam pozostaje???? te co chca bardzo dzidziusia natychmiast do dzieła te co straciły wiarę i chęci też do dzieła aaaa no i te co przestały chcieć wogóle (pisze tu chyba do siebie...) też i to natychmiast do dzieła a kto wie co się może wydarzyć co prawda u mnie to już parę dni przed @ ale.... trochę przyjemności przecież nie zaszkodzi _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 11:31 pm Temat postu: |
|
|
nadzieja, święta racja!
my właśnie w ten week byliśmy na nartkach, a że wypadła owulacja ( potwierdzona tempką i testem owu, to wzięliśmy się ostro do dzieła
zobaczymy, czy to będzie ten szczęśliwy cykl...
moniuraa to wspaniała wiadomość! mam nadzieję, że już niedługo spotkamy się wszystkie z Tobą i Łobuzem w dziale ciąża
nadzieja ( bo to chyba Ty o to pytałaś ), ja nie miałam jeszcze IUI, tylko Kornik, być może będę miała w niedługim czasie, ale jako że zmieniamy lekarza, to trzeba będzie pewnie na to poczekać.
Pychotka podeślij i mi tego linka o Twoim lekarzu. _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 09, 2011 12:09 am Temat postu: |
|
|
Lizoletko wyslalam Ci na PW link _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Sro Lut 09, 2011 12:27 pm Temat postu: |
|
|
Pychotka, dzięki Poczytam wieczorkiem.
Nadzieja, Ty mnie chyba jeszcze pytałaś czy mój M pójdzie na usg...
Rozmawialiśmy o tym i zgodził się iść do androloga i później ewentualnie na usg jak będzie trzeba.
Myślę sobie, że on na początku sądził, że to się szybko załatwi, znajdziemy przyczynę, wyeliminujemy i będzie ok, a teraz jak zobaczył, że to nie tak prosto i łatwo, że czasami człowiek, po prostu nie wie DLACZEGO się nie udaje, dlaczego tak słabe wyniki, że czasami nie tak prosto znaleźć przyczynę, to chyba mocniej się tym przejął.
No i teraz widzę, że zrobi i poświęci dużo z siebie, byle tylko już znaleźć przyczynę, usunąć ją, i żeby nam się w końcu udało. _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Lut 09, 2011 8:45 pm Temat postu: |
|
|
hello
Lizelotko o usg pytalam ja ale o IUI nie ja
no widzisz jak fantastycznie wam wypadła owulka na wyjeżdzie 3mam kciuki aby udało się tym razem
mu też wyjeżdzamy w piatek i zostajemy do poniedziałku w górkach ale nie wiem tego na 100% bo mam w tej chwili 38 stopni gorączki bardzo marnie się czuję. dziś nawet do pracy nie poszłam dodatkowo dziś dostałam @ a miała przyjśc za 3 dni
M idzie na badania za jakiś dwa tygodnie więc akurat jak ja bede miala owulkę bedziemy musieli się wstrzymać złośliwość losu
Lizelotko bardzo się ciesze, że M ma takie podejście jakie ma ehhhh ja i mój M tez myśleliśmy, że porobimy badania poprawimy to co nie tak i hop siup i ciąża... no niestety to nie takie proste
jejuuu ale ja marnie się czuje no |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Sro Lut 09, 2011 9:30 pm Temat postu: |
|
|
nadzieja, do piątku jeszcze trzy dni! Na pewno Ci się poprawi, tylko łykaj sobie jakieś leki.
Jejciu, przepraszam, ja już nie pamiętam czasami kto, co napisł i o co pytał a nie zawsze mam czas, żeby jeszcze raz przejrzeć nasze tutaj pisania, a potem chcę szybko odpowiedzieć i mieszam wszystko
Jeszcze niejedna owulka przed Tobą, nadzieja , ale rozumiem Cię, ja też zawsze przeklinam każdy stracony cykl.
Pisałyście dziewczyny ( chyba Pychotka rozpoczęła ten temat - przepraszm, jeśli znów mieszam ) o nasionkach Waszych M.
No i jak zobaczyłam te liczby to się załamałam.
100 mln plemników, z tego 4% prawidłowych, albo 29 mln i 9% prawidłowych!
A mój M ma tylko 1% prawidłowych w ilości ok 4 mln
Skoro u Was lekarze mówią, że wyniki Waszych M na naturalne staranie mogą być zbyt słabe, ale na IUI powinny wystarczyć, to co w naszym przypadku?? _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
|