Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 7:09 pm Temat postu: |
|
|
Progesteron jak najbardziej w normie!
Wind, ja myślę, że wszystkie laseczki na tym wątku zostawiają sobie w umyśle taką maleńką "furtkę", czyli dozę dystansu. Jak się nie uda, to próbujemy dalej w następnym cyklu! A w końcu przecież się uda! Żadna z dziewczynek nie ma tu postawionej jednoznacznej diagnozy "Całkowicie bezpłodna", prawda? A to oznacza, że każda doczeka się 2 kreseczek, Fasolki, rosnącego brzuszka i w końcu swojego upragnionego małego dzieła sztuki na swoich ręcach... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 8:46 pm Temat postu: |
|
|
nadzieja83 napisał: | jak to jest że rano mam tempke 37,0 a wieczorem 37,4... ??? |
nooooo...
ja bym Ci powiedziała jak to jest, ale poczekam do poniedziałku, albo do wtorku może? i wtedy Ci to wszystko wytłumaczę jak chłop krowie na rowie, obiecuję
a narazie kochana wcale się nie przejmuj tym, że masz gorączkę wieczorem :* bo tak się czasem zdaża
a w jakich jednostkach jest PRG nie wiem w sumie to chyba nie jest istotne, skoro normy są dla poszczególnych faz cyklu i ta akurat była dla lutealnej?
Dodano po 1 minutach:
Łobuz, tak właśnie myślę, że to jest oki i że dupek wcale nie jest na razie potrzebny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 8:52 pm Temat postu: |
|
|
Korniczku wiem, że nie jest to to o czym Ty myślisz ale ok poczekam do poniedziałku jeśli trzeba
kochana nie masz tam napisane obok wyniku jednostki??? pytam bo to ważne dla mnie bardzo i tez Ci powiem czemu jak mi napiszesz jednostke _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 9:00 pm Temat postu: |
|
|
ok, sprawdzam ze starego wyniku z tego samego labu (bo dzisiejszy odbierała mi mama, więc go jeszcze na oczy nie widziałam)
ng/ml
no to Słońce, jak się chcesz dowiedzieć o tej temperaturze, to spoko, do wtorku zaczekaj ze mną nie ma tak jak z testem, że wymusisz na mnie wcześniej uchylenie rąbka tajemnicy _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 9:00 pm Temat postu: |
|
|
Łobuz napisał: | A to oznacza, że każda doczeka się 2 kreseczek, Fasolki, rosnącego brzuszka i w końcu swojego upragnionego małego dzieła sztuki na swoich ręcach... |
Łobuz teraz to ja sie wzruszylam _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 9:20 pm Temat postu: |
|
|
dobra Kornik pamietaj, że to co bede pisać nie ma na celu zdołowania Cię... piszę to ponieważ tez bardzo czekam na Twoją dzidzię!!! być może to co napiszę nie jest prawda ale bede pisac o tym o czym mówiła mi moja doktor...
nie będę zwlekac do wtorku bo u Ciebie każdy dzień się liczy o ile mam rację...
a więc: ja robiłam badanie w 22 dc i wyszło mi 17.80 ng/ml i patrzyalm sobie najpierw do netu czy to ok. wszedzie pisali, że to jak najbardziej ok. poszłam do swojej ginki a ona powiedzieała, że nie jest dobrze..., że dla kobiet które chca mieć dzidzię musi być conajmniej 30 ng/mL... i wtedy przepisała mi Duphaston... i powiedziała, że to jedyny sposób na zagnieżdzenie maluszka...
powtarzam że nie wiem czy ona ma rację... jeśli możesz to skonsultuj się ze swoim ginem w tej sprawie co???
nie jesteś jak test??? to dobrze!!! bo to znaczy, że Ty jesteś pozytywna czekam do poniedziałku co z ta tempką.
buźka. _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 9:29 pm Temat postu: |
|
|
a to zdaje się z dnia na dzień przyrasta, co?
i właściwą produkcję rozpoczyna dopiero po zagnieżdżeniu?
sprawdziłam sobie na szybko na zaprzyjaźnionym forum:
dzieczyna, która robiła PRG w 23dfl (40dc, beta ponad 3tys.) miała 28,6
inna dziewczyna w 24dfl (też 40dc, beta 3,5tys) miała 96,5
obie ciąże rozwijają się prawidłowo _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 9:36 pm Temat postu: |
|
|
Korniczku nie o to mi chodzi. oczywiście, że w ciazy progesteron rośnie z dnia na dzień ale chodzi o to jaki jest przed zagniezdzeniem czyli czy jest na tyle wysoki aby pomóc zarodeczkowi się zagnieździć... wg mojej gin dobrze by było aby był bliski 30 ng/ml.
sama nie wiem co o tym myśleć. ale skoro ja miałam prawie 18 a ona zapisała mi dupka... to myślisz ze nie potrzebnie i że u mnie z prg jest ok?
Dodano po 2 minutach:
no bo wiesz ja swoje badanie robiłam rok temu... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 9:37 pm Temat postu: |
|
|
wiesz, no ja się w szczegółach na tym wszystkim nie znam...
ALE
jeśli fl trwa powyżej 10 dni (najlepiej 12-14)
jeśli obserwujemy podwyższoną temp.ciała w II fazie
jeśli wysoka temp. utrzymuje się praktycznie do końca fazy lut.
to moim zdaniem nie ma potrzeby przyjmowania progesteronu w jakiejkolwiek pomocniczej postaci
ale mogę się mylić. _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 9:41 pm Temat postu: |
|
|
oki kochana w takim razie niczym sie nie przejmuj :* przepraszam jeśli Cię zaniepokoiłam...
kurcze no... to ja nie muszę brać luteiny?? było by fantastycznie.
jak pojde do swojej ginki nastepnym razem zapytam sie jej jak to jest. _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|