Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 11:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Shocked nadzieja, nie chciałam Cię do łez doprowadzać!.. Sad

Ja to wszystko napisałam, bo - choć nie znamy się osobiście, jedynie wirtualnie - to wydaje mi się, że jesteś mimo wszystko silną kobietą. I mimo, że piszesz, że masz skłonności depresyjne, że brak Ci sił, to i tak mnie nie przekonasz...

Każda kobieta ma czasem taki czas, że chce odpocząć, bo już nie daje rady. Każda z nas czasem sobie popłakuje cichutko, a czasem beczy, jak dziecko. Czasem sobie pokrzyczymy przez łzy, powyklinamy na zły los. Ale dzięki temu mamy właśnie naszą kobiecą siłę! Wyrzucimy z siebie pokłady złej, dołującej energii i "WRACAMY do żywych" nadal robiąc, co do nas należy. I Ty też taka jesteś. Wink Udowodniłaś już to.

PS. Teściki przyszły?.. Wink

Kornik napisał:
temperaturowo stoję w miejscu +0,4C

Kornik, ale +0,4 to nie jest stanie w miejscu... To aż 4 kreseczki do góry! Czy może coś źle zrozumiałam?.. Ja też czekam na progesteron!!!!!!!

Pychotka, podoba mi się Twoje podejście.

Pychotka28 napisał:
Ja sie NIGDY nie poddam ! Bede walczyc do konca!

No dokładnie, bo przecież każda z nas zostanie mamusią. Ja za 3 miesiące, nadzieja za 8, Kornik, Pychotka i lizelotka za 8,5. Very Happy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

haaaaaa za 8,5 m-ca - już sobie policzyłam co do dnia od IUI, jako że na pękniętym pęcherzyku była - moja dzidzia przyjdzie na świat 16 grudnia Laughing

no ja tak w skrócie myślowym napisałam o temperaturze Wink
pisząc +0,4C miałam na myśli że tyle w stosunku do linii podstawowej Wink dziś znowu spadła troszkę i mam tylko +0,35C, a ciąże oznaczają takie +0,5C, a nawet wyższe temperatury - no ale jestem jeszcze dobrej myśli - w końcu to dopiero pierwszy tydzień lutealnej! i mam nadzieję, ze przszły będzie już jak przystało na wczesną ciążę elegancko "podgorączkowy" :]]]]]
Powrót do góry
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 1:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz wybacz, ale ja nie mam zamiaru czekac 8,5 miesiaca Wink

Ja najpózniej za 4 tyg wklejam wam tutaj pozytywny tescik Wink
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 1:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale Wy laski jestescie pozytywnie nastawione.. na codzien tez tak myslicie? ze nie moze byc 1 krechy i koniec!? czy tylko na forum dopada Was taka siła? Smile
pychotko a co jak sie rozczarujesz? tak bardzo pragniesz i czekasz na ta fasolke a tu głupia natura znow spłata figla...moze lepiej tak sie nie nastawiac?

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 2:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko, Łobuzowi chodziło o to, że za 8,5 m-ca przyjdzie na świat Twoja dzidzia Razz i by się zgadzałoo +/- z terminem pozytywnego testu Wink

Wind, ja teraz oczywiście dokładnie tak myślę - UDAŁO SIĘ I JUŻ
przynajmniej dopóki moja wyrocznia -temperatura- nie mówi mi czego innego i nie odbiera nadzieii
jeśli (tfu tfu) znowu by się nie udało, będę się dopiero martwić wtedy, jak się to okaże (czyli jak przyjdzie @, albo temp.mocno spadnie) - póki co jestem w ciąży i tego się trzymam.
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 2:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka, ale ja napisałam, że za 8,5 miesiąca zostaniesz już mamusią, czyli że Twoje bobo przyjdzie na Wink świat! A na teścik z 2 krechami czekam - oby jak najprędzej.

Kornik, rozumiem, o co cho z tą tempką wyższą o 0,4 stopnia. I to wcale nie tak, że ciążę oznaczają temperatury wyższe od średniej o 0,5 stopnia. Moje najwyższe temperatury w stosunku do linii podstawowej to były jedynie jakieś 0,25 - 0,3 powyżej. Rozumiesz, czy za bardzo zakręciłam?..

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 3:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rozumiem, rozumiem Smile dla mnie to jest jasne jak słońce Wink
ja wiem, ze +0,3C też może być w ciązy, jednak na większości wykresów widzę że dziewczyny mają jednak takie śliczne, spektakularne wzrosty... no i się doczekać nie umiem już aż u siebie coś takiego zobaczę! Smile
choć jak pozostanie tak jak jest, a dzidzia BĘDZIE, to nic przeciwko nie będę miała, bo temperatura to indywidualna sprawa - byle się maleństwo prawidłowo rozwijało Smile
Powrót do góry
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 4:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No tak laski Wink to ja zle zrozumialam, a teraz juz wszystko wiem hehe
Ja sobie policzylam,ze na nowy rok bedzie juz z nami malenstwo hehe Smile

Wind po tych prawie 8 latach juz mnie nic nie moze zaskoczyc i zdolowac na maksa. Ja juz prtzeszlam przez wszystko. Nawet mialam depresje i leczylam sie u psychologa. Co mi teraz kochana pozostaje? Tylko nastawic sie na to ze jak najpredzej dzidzia bedzie w moim brzuszku i wierzyc w to z calych sil. Trzeba przyciagac dobre mysli jak w ksiazce 'the secret" polecam wszystkim bardzo madra ksiazka. Ja juz stosuje sie wedlug jej zasad:)
A jak sie nie uda? No cóz, bede nadal walczyc i na pewno sie nie zalamie o nie! nie! Wink
Kornik

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 5:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

progesteron 11,5 (norma 1,5 - 20)
zważywszy na to, że mam dziś 6 dfl - to chyba ok, co?
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 7:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Korniczku a w jakich jednostkach??

Dodano po 24 minutach:

Łobuz nie przejmuj się, że beczałam Wink ja poporstu łatwo się teraz wzruszam Sad byle bzdet potrafi doprowadzić mnie do płaczu Sad a to co napisałas było po prostu takie, że łzy poleciały mu już w trakcie czytania... nie zdązyłam jeszcze doczytac do końca tego co naskrobałas i już zalana byłam łzami Wink

testy nie przyszły Sad i myśle sobie, że nawet głupia poczta polska nie chciala robić mi nadziei... pewnie paczka gdzies zagineła Sad

postanowilam sobie, że już NIGDY nie bede sie nastawiac na dziecko tak bardzo jak w tym cyklu... bo wtedy jest to najabrdziej bolesne jak nie wychodzi... a jak sie nastawiam na nie i widze jedna kreche to jest to do zniesienia.

dziewczyny jak to jest że rano mam tempke 37,0 a wieczorem 37,4... ??? przeciez to stan podgorączkowy juz normalnie nie? a temperatura mojego ciala norma 36,6. moze to glupie pytanie ale ja tego nie rozumiem dlaczego tam jest wyższa Sad

no i widzicie??? miałam was opuscic na pare dni a jakoś życ bez was juz nie umiem...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Strona 38 z 41