Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 7

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Kwi 17, 2011 9:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jak wcześniej pisałam Twoje badania są zwykłymi rutynowymi badaniami które w żaden sposób nie mogły dać odpowiedzi czy macie z czymś problem czy nie. Przede wszystkim trzeba wykonać monitoring cyklu aby zobaczyć czy masz owulację, zrobić podstawowe badania hormonów a partnerowi badanie nasienia. To na początek.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Kwi 17, 2011 6:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adzia nie wiem skąd pochodzisz ale takie badania wykonuje się w klinikach niepłodności lub u androloga. ale to nie u każdego z tego co wiem i przed zapisaniem sie warto o to spytać...
Najlepiej choć najdrożej zrobić w klinice niepłodności bo oni mają najnowsze normy wg WHO i te badanie sa bardziej rozszerzone niż te na NFZ.

Co do Twoich badań to fakt co napisała Tosia. Te badanie nie mówią nic. po uciskaniu brzucha narawde nie wiele można stwierdzić... poza tym wynik cytologii nie ma nic do starania się o dziecko - to się robi kontrolnie co rok aby wykluczyć raka szyjki macicy.
Wiele jest badan które należałoby wykonać aby stwierdzisz czy są w Twoim organizmie jakieś przeszkody czy tez nie.
a to USG które miałas to co było w opisie? bo USG w 22 dc powinno wykazać czy była owulacja np.
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 8:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adziu dołączam do dziewczynek - najpierw zróbice M badanie w profilu rozszerzonym (np.w Luxmedzie - oni mają oddziały w całej Polsce, albo w klinice, jak pisze Nadzieja - trudno Ci tak z głowy strzelić "gdzie" w Waszej miejscowości możecie zrobić) i dopiero z wynikami zapisz się do gina.
no chyba żeby jednak test dziś wyszedł pozytywny Wink
ale z tego co słyszałam to @ w ciąży jest tylko plamieniem, więc nie sposób jej pomylić z właściwą miesiączką.
powiem Ci, że ja w ciąży nie jestem a też od jakiegoś czasu mam bardziej skąpe @ - np.3 dniowe, co kiedyś nigdy mi się nie zdażało. ale mz u mnie to dlatego, że teraz mniej się ruszam, bo wszędzie jeździmy autem, a wcześniej wszędzie trzeba było na piechotę się dostać.
adzia17

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 1:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak więc co do badania USG to lekarz był mało mówny i powiedział, że wszystko ok... Więc nawet nie wiem czy była owulacja czy nie. Dam znać. Jutro rano zrobię test, dziś nie miałam czasu.
Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adzia a nie dostałeaś opisu USG??? Shocked

dziewczyny przyszło mi do głowy, ze mój rezonans mógł by o kant d..y potłuc Sad
czemu??
bo ogniska endo rosną wraz ze zbliżającą się @... ja robiłam 4 dni po okresie... więc nawet jeśli ogniska są to rezonans ich nie wykryje prawda?? Sad ja wiem, że może szukam sobie problemów.. ale... skoro już poszłam na to badanie i dostałam się tak szybko bardzo bym chciała aby było wiarygodne...
poza tym coś jeszcze chciałam napisac ale wyleciało mi z głowy co Twisted Evil ale jak sobie przypomnę to skrobnę Smile

Dodano po 1 minutach:

aaa już wiem Smile

mi jutro zaczyna się 16 dc... choc wiem, że nic z tego w tym cyklu to cały czac myślę czy brac lutkę... no tak mnie zakręcili Ci lekarze ze hej Sad i nie wiem czy ja mam dobry prg czy w końcu nie? tak bardzo nie chcialabym brac jej jesli nie musze... nie liczyc tych dni... ze to juz 25 itp chce odpocząc...!!!
Kornik

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 7:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja83 napisał:
nie dostałeaś opisu USG???

Nadziejko, chyba tylko Ty dostajesz z usg opisy Laughing ja w żadnym gabinecie nie dostałam - zawsze opieram się tylko na tym co gin mówi (więc musze być zorientowana w sytuacji, żeby mieć jak najmniej do zapamiętywania) Twisted Evil

co do progesteronu to chyba żadna z nas Ci nie odpowie... wgm masz super wysoki, no ale w końcu nie ja jestem lekarzem, to co Ci po moim gadaniu(?)...
jak nie zapomnę, a będę następnym razem u mojego ginekologa (tu na miejscu) to go zapytam, bo to chłop z głową na karku, a nie z parciem na zabiegi wspomaganego rozrodu, więc mu ufam... no ale do tego czasu to Ty już na 150% będziesz miała fasolkę w brzuchu Smile

a z endometriozą to ja mam taką teorię, że Ty masz za dużo czasu na myślenie Razz Razz Razz
przecież gdyby w I fazie badanie nic nie wykazało, to chyba gin zlecający zaznaczyłby, żeby wybierać termin w okolicy II fazy, co nie?
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 8:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko po to właśnie jest rezonans aby wykryc ogniska nawet najmniejsze. Spokojnie wynik bedzie wiarygodny;)
Jesli chodzi o luteine to czemu ona Ci tak dokucza??Ja tam byłam zachwycona. Okres jak w zegarku. NIe meczyłam się ,że znowu jakieś opóźnienie itd. Progesteron może tylko pomóc.

Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 8:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hahahaha Smile chciałam napisac wcześniej ale ni emiałam czasu w pracy, że w sumie nie iwem po co pytam bo przecież doskonale znam Wasze odpowiedzi Wink

To że Kornik będzie na nie bo przecież "nie bądźmy lekomanami... Wink " a Tosia jak najbardziej na tak bo przecięz prog może tylko pomóc a nie zaszkodzić Wink
Kornik

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 8:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no więc widzisz: pomagamy jak umiemy Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 8:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale fajnie Smile znam już was jak własna kieszeń Wink
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 11 z 42