FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 11:53 pm Temat postu: |
|
|
Kornik napisał: | no właśnie nie, bo to jest odwrotnie
tak jak przesłona w fotografii: im większa dziurka, tym mniejsza wartość przesłony
i tu to samo:
im wyższy wskaźnik, tym mniej mamy hormonu - jeśli norma jest 0,5 - 5,0 to poniżej 0,5 jest nadczynność tarczycy (czyli mamy za dużo hormonów), a jeśli jest powyżej 5 to mamy niedoczynność (więc za mało)
|
człowiek się jednak uczy całe życie... nie wpadłabym na to...
Pychotko super, że masz możliwośc skorzystać ze znajomego lekarza bądz co bądz znajomi inaczej traktują całą sprawę...
A co do tego że raz myślisz ze sie udało a zaraz że nie... hmmm chyba nie zdziwię Cię ponownym stwierdzeniem, że to normalne no nie ??
musze Cię tu trochę zganić... pamietasz jak pisałaś mi, żeby być cierpliwym i nie wykonywac testu za wczesnie... a Ty co??? na bete sie wybierasz??? ajaj... poczkaj spokojnie do świat być może ( a bardzo wierze, że tak) sprawisz sobie najwspanialszy prezent na te święta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 5:49 am Temat postu: |
|
|
Do swiat to raczej nie wytrzymam, ale poczekm do wielkiego poiatku
... albo czwartku hmmm... hehe
Z jednej strony cudowny bylby to prezent, ale jesli sie nie udalo???? To bede miala cale swieta do bani, wiec chyba lepiej zrobic w czwartek lub piatek zeby w razie czego ochlonac i w miare normalnie przezyc te swieta... _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 8:32 am Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | beta wyjdze na pewno już w 9-10 dniu |
Tosiu, Pychotce beta to na pewno wyjdzie i dziś po sobotnim zastrzyku z 10tys j.m.hcg
Pychotko - ja właśnie dlatego nie lubię fl - raz jest człowiek w euforii że NA PEWNO się udało, po to żeby za moment popaść w czarną rozpacz, że jeszcze nie tym razem...
kochana do piątku po prostu MUSISZ wytrzymać, żeby nie wiem co - jak pójdziesz za wcześnie na badanie to może pokazać błędnie wyższą wartość bety, a po kilku dniach już o połowę mniej - chyba jednak lepiej od razu zobaczyć niską, niż nastawić się pozytywnie po wysokiej, a potem przepłakać kolejnych kilka dni kiedy pojawi się @? - to jest taki najgorszy z możliwych scenariuszy, no ale dla własnego spokoju lepiej go także brać pod uwagę...
ale TFU TFU TFU - u Ciebie będzie na pewno od razu wysoko i będzie tylko rosło! no! w końcu kwiecień należy do Ciebie! do Was! _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 8:35 am Temat postu: |
|
|
widzisz i nie pomyślałam o tym ) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 9:09 am Temat postu: |
|
|
Tosiu, masz oczywiście rację, jeśli chodzi o "normalny" cykl i każda z dziewczynek, które tu do nas zajrzą może się tym sugerować
a ja jeszcze tylko dodam, że w 12 dni po zastrzyku z 5 tys. miałam betę 1,66, więc myślę, że po 10 tys. może wyjść jeszcze błędnie powyżej 5... dlatego naprawdę nie warto się spieszyć... _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 12:56 pm Temat postu: |
|
|
Masz racje Korniczku. Poczekam z testem do piatku
Ale sie denerwuje... echhh
Dodano po 2 godzinach 2 minutach:
Cos Lizoletka dawno do nas nie zagladala... _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 8:54 pm Temat postu: |
|
|
a co tu taka cisza nastała???
pewnie korzystałyście z przepięknej pogody w wolny dzionek i po zażyciu takiej dawki świeżego powietrza teraz śpicie jak zabite
Tosiu napisałam Ci coś na gadu ale nie wiem czy dotarło bo coś ostatnio wspominałaś że Ci szwankuje. aj tylko znac czy doszło. _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adzia17
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Cześć. Dziewczyny piszę już kolejny raz. Od czerwca staramy się o dzidziusia, ale do tej pory nic. Trzy miesiące temu byłam u ginekologa, który zrobił podstawowe badanie gin. oraz USG do pochwowe i powiedział, że wszystko ok. Dostałam tylko tabletki na upławy i to, że dalej mam brać kwas foliowy. Kazał umówić się na wizytę w czerwcu. W poprzednim miesiącu miałam 3 dniowy okres ( pierwszego dnia plamienie, drugiego krwawienie, trzeciego plamienie). Minęło 28 dni i nadszedł czas kolejnej miesiączki, wczoraj było plamienie, dziś krwawienie, które pod wieczór przekształciło się w plamienie. Każdą miesiączkę pomijając te dwie miałam po 5 dni - dość obfite. Zaznaczę, że testu ciążowego nie robiłam od 7 miesięcy, bo od tylu mój cykl jest jak w zegarku co 28 dni. Tak pragnę dzidzi, ale to może już jakaś paranoja... Jeszcze taki fakcik, że przez ostatnie 2 miesiące przytyłam, no i biust większy, a niby jem jak zwykle. Co to może być?! Może już teraz iść do lekarza ?! Czekam na dobrą rade Wink Z góry dzięki :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 11:19 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Adzia17 widzisz lekarz kazał przyjść w czerwcu bo o kłopotach z zajściem w ciążę mówi sie o nieudanych staraniach przy przynajmniej rocznych próbach..
Lekarz zrobił CI podstawowe badania. ale jakie? USG w jakiej fazie cyklu było? robiliście badania męża??
z tego co rozumiem, chciałabyś abyśmy powiedziały CI czy to możliwe, że jesteś w ciąży przy takich dziwnych @... tak??
no widzisz nie sądze aby ktoras z nas znała odpowiedź na to pytanie. może być tak, że jesteś bo wiele kobiet normalnie miesiączkuje będąc w ciązy a może być tez inaczej tzn że w ciąży nie jesteś a coś Ci się z cyklami rozregulowało, może coś z hormonami nie tak... zrób test dla świętego spokoju a jeśli wyjdzie negatywny to idź do lekarza w sumie czerwiec to już niedługo więc jak pójdziesz w maju lekarz nie powinien robic problemów jesli będziesz mu mówić ze ty juz chcesz coś z tym robić... ale od razu mówię Ci, że lekarz będzie chciał znac wyniki Twojego Mka. więc najpierw zróbcie jemu badanka. _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adzia17
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 9:21 am Temat postu: |
|
|
Tak więc po prostu zbadał mi brzuch. cytologi nie robił, bo robi się co rok. Natomiast USG do pochwowe było wykonane około 22 dnia cyklu - mój cykl 28 dniowy. A gdzie mam iść, żeby mój partner zrobił badanie, to fakt, że miał takie choroby w dzieciństwie, które mogły wpłynąć na jego płodność. A test zrobię jak przestanę plamić, czyli jutro. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|