Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 7

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Kwi 19, 2011 8:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
ależ nie smuc się bo to nic przesądzonego. Jest za wcześnie i tyle.

dobrze gada Smile dać jej ... piwa Smile

Pychotko powinnas dostac ode mnie klapsa naprawdę Sad nie dość, że tak wcześnie zrobiłas to jeszcze o tej porze??? Shocked Kobieto pamiętaj!! póki nie ma @ nic nie wiadomo i nadzieję trzeba mieć!!! zrób test w piatek rano... dobrze???
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Kwi 19, 2011 9:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

echhh...
Zrobie w piatek. Mam jeszcze 2 testy wiec spoko.
A swoja droga troche dziwne ze nie wyszedl teraz pozytywny po pregnylu...
nadzieja83

PostWysłany: Wto Kwi 19, 2011 11:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka na razie trzymamy sie planu. tzn KWIECIEŃ NALEZY DO PYCHOTKI W KWIETNIU PYCHOTKA ZAFASOLKUJE, oraz UDAŁO SIĘ Smile oraz " DZIEWCZYNY 7 TO MOJA SZCZĘŚLIWA LICZBA I TEJ CZĘSCI DZIAŁU ZAJDĘ W CIĄŻĘ" Smile Kochana czy pamiętasz kto tak pisał??? więc nosek do góry Smile w piątek się wszystko wyjaśni Smile

no to lasencje moje kochane... dziś odebrałam wynik MR... i zapisze Wam tu wszystko co z niego odczytałam. Smile i liczę na Wasze szczegółowe interpretacje Twisted Evil

A o to i on:

" Badanie MR miednicy, sekwencje FSE, obrazy T1 i T2-zależne, T2STIR, T1FATSAT oraz badanie dynamiczne po dozylnym podaniu środka kontrastowego uwidoczniło:
- macica w przodozgięciu i przodopochyleniu osiaga łącznie długość 76mm;grubość endometrium (podwójna warstwa) wynosi do 75mm, co uwzględniając wiek i fazę cyklu mieści sie w granicach normy; strefa łącząca zachowana;budowa strefowa szyjki jest zachowana;
- jajnik prawy nie powiększony, zawiera małe pecherzyki
- jajnik lewy osiaga maksymalny wymiar liniowy 45 mm, w biegunie górnym zawiera ewoluujący pęcherzyk dominujący o średnicy 24mm oraz drugi częściowo przegordzony o średnicy 25mm, bez ewidentnych zmian krwotocznych, które mogłyby sugerować endometriozę;
- nie stwierdzam patologicznie powiększonych węzłów chłonnych
- pęcherz moczowy obkurczony - ocena ograniczona;

Wnioski:
- w badaniu MR nie stwierdzam jawnych morfologicznie cech endometriozy
- w lewym jajniku obok pęcherzyka dominującego obecna struktura torbielowata o średnicy 25 m, częsciowo przegrodzona odpowiadająca zapewne nie zresorbowanemu pęcherzykowi z poprzedniego cyklu lub równoległej ewolucji dwóch pęcherzyków"

KONIEC

więc wiem co wynika Wink że nie mam endo Smile ale...
na pęcherzu miał ograniczoną widoczność a ja własnie na pęcherzu miałam ogniska... co o tym myślicie???

po drugie to w takim razie zakładając ze ja miałam owu to powiedzcie mi kiedy co?? co to znaczy podwójna warstwa endometrium Shocked

Kornik odpowiadając Tobie na pytanie... no widzisz wzięłam dziś tą luteine... a niech tam.. skoro nie zaszkodzi... to nie chcę sobie później wyrzucać, że nie zrobiłam wszystkiego... a że wiem, że tym razem i tak nici z dzidzi to ja i tak jak głupia aplikuję sobie te prochy no!!! Evil or Very Mad to własnie robi ze mną nadzieja Sad bo ona ZAWSZE jest czy tego chcę czy nie... a w ogóle w tym cyklu troszke przeziębiona byłam... tak samo jak wtedy kiedy nam sie udało... ach nieważne. w każdym razie luteina 2 tabsy z rańca zaaplikowane a co mój organizm sobie z tego będzie chciał wziąć to niech bierze Wink

Dodano po 3 minutach:

aaa i wiecie co sobie myślę??? że ten rezonans to lepszy niż USG dowcipne Wink no nie?? wszystko widać!!! nawet pęcherzyki z poprzedniego cyklu Wink

Dodano po 1 minutach:

jutro ide do ginki na USG zobaczyć czy miałam owu... ale skoro 12 kwietnia miałam pęcherzyk 24 mm to pewnie 13 byla owu co nie??? więc czy 20 kwietnia będzie jeszcze płyn w zatoce douglasa gdyby co???
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Kwi 20, 2011 11:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzień dobry!

Podczytuję Was tu systematycznie, choć nie zawsze piszę.

nadziejka!!!!! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Widzisz babolku!!!! Wszystko jest DOBRZE! I przestań wreszcie główkować nad podwójnymi warstwami endometrium, czy pęcherzem. hihihihiii, zajdziesz w ciążę nawet nie będziesz się spodziewała - KIEDY! Ja też zaczynam uważać, jak Kornik - masz za dużo czasu na myślenie! Zaczynasz sama sobie wynajdować różne schorzenia. I dostajesz za to klapsa!

Pychotko, trochę współczuję Ci tych okropnych nerwów. Ale musisz czekać wytrwale do piątku, aby wykonać teścik w terminie! Kurcze, jaka szkoda, że od jutra nie będę miała dostępu do neta Sad Nie będę mogła przeczytać radosnej nowinki... Ale pocieszam się, że przeczytam ją w poniedziałek! Very Happy

Powrót do góry
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Kwi 20, 2011 1:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko kochana... my tu nie mówimy, że Ci test wykryje ciążę w 10dfl tylko że beta moze dać złudną nadzieję - a to co innego jednak, bo beta>5 już daje nadzieję, a sikańce z reguły wykrywają dopiero stężenie hcg>25
i zdaża się, że nawet w terminie @ robione RANO wychodzą bladziochy.

strasznie mi przykro, że ta druga - choćby nawet cień cienia - kreseczka nie wyszła, ale zgadzam się z dziewczynkami - poczekajmy do piątku... MOŻE AKURAT...?

Nadziejko, moje szczegółowe spostrzeżenia Twisted Evil
nadzieja83 napisał:
macica w przodozgięciu

- czyli dobrze Ci zrobi leżenie z nogami do góry po przytulanku Smile
- nigdy w życiu nie słyszałam o endometrium 75mm Very Happy a tym bardziej o dwóch warstwach - to sprawa dla gina Very Happy
- usg też pokaże pęcherzyk z poprzedniego cyklu, jeśli zrobi się z niego coś na kształt torbieli Razz tak samo jak pokaże te wszystkie malutkie niedojrzewające pęcherzyki - ale o tym ginkowie zazwyczaj nie mówią, bo to nie wpływa na ocenę mającej się odbyć owulacji, więc jeśli Ty również nie masz przed oczami monitorka, to nie wiesz, że one w ogóle istnieją Wink
- nawet tuż przed terminem @ gin może Ci powiedzieć, czy owu była czy nie na podstawie usg - co więcej przed terminem @ może nawet powiedzieć, że pojawi się ona na dniach, kiedy w rzeczywistości jest się już w ciazy!

nadzieja83 napisał:
Wnioski:
- w badaniu MR nie stwierdzam jawnych morfologicznie cech endometriozy

TO JEST NAJWAŻNIEJSZE Exclamation Cool Cool Cool Cool Cool Cool

ps.i nie wiem po co bierzesz tabsy, skoro na dzidzię widoków mówisz, że nie ma w tym cyklu ;> chyba żeby się za tydzień bardziej stresować? Razz
Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Sro Kwi 20, 2011 3:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz napisał:

nadziejka Zaczynasz sama sobie wynajdować różne schorzenia. I dostajesz za to klapsa!

ałaaaaaa Łobuz to bolało Wink no dobrze juz nic sobie nie będę wkręcać Smile w ciąże bez IUI raczej nie zajde więc zajdę wtedy kiedy będę się spodziewać jak najbardziej Wink

Kornik dzięki za interperatacje Smile co do lutki... no widzisz tak to już jest Sad wiem, że się nie udało a jednak zawsze nadzieja jest i może choć nie trafiliśmy w "ten" czas... to akurat jakiś plemnik sobie czekał na jajeczko tyle dni Smile hihi

Byłam u ginki:

owu jak marzenie wystąpiła Smile zapomnialam się spytac o ciałko żółte bo ona nic o nim nie wspomniała... powiedziała tylko, że w jajnikach ani śladu po peknietym pecherzyku... Smile czy to znaczy, że nie ma ciałka żółtego?>?? Sad jesli tak to co to oznacza???
płyn w zatoce jak byk Smile endometrium 10 mm. powiedziała, że w sam raz na zagniezdzenie... że jest piekne i że jestem zdrowa jak ryba Smile no ale gdyby do czegoś doszło to przecież endo już teraz było by inne no nie Sad no nic tam. MAM od Tego URLOP!!! Tak jak Kornik Smile

Dodano po 1 minutach:

aaahhhh Łobuzku skoro nie będziesz miala dostepu do neta to chcialam Ci już teraz życzyć aby te święta były takie jakie sobie tam głeboko wymarzyłaś Smile bo to w końcu pierwsze świeta wielkanocne z dzidzią Smile jakby nie patrzeć Smile
Kornik

PostWysłany: Sro Kwi 20, 2011 8:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja83 napisał:
endometrium 10 mm. powiedziała, że w sam raz na zagniezdzenie (...) no ale gdyby do czegoś doszło to przecież endo już teraz było by inne no nie

czytasz kochana co piszesz? Razz

nadzieja83 napisał:
w jajnikach ani śladu po peknietym pecherzyku

to bardzo dobrze, bo nie przekształci się tak jak ten z poprzedniego cyklu, bo się wchłonął - a może nawet coś tam po nim zostało...? np. jednomilimetrowy COŚ Wink (uprzedzając pytanie: 1mm Cosia jeszcze nie widać) Wink
za to masz płyn więc pewnie to właśnie potwierdziło owu Smile tak mi się przynajmniej wydaje Wink
Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Sro Kwi 20, 2011 8:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik ja chyba zmęczona jestem i nie bardzo rozumiem o co chodzi??? co jest nie tak w tym co napisalam?

a co do cialka żółtego? nie powinno go być???
Kornik

PostWysłany: Sro Kwi 20, 2011 9:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piszesz:
powiedziała (w domyśle wiemy, że ginekolog to powiedziała) że w sam raz na zagniezdzenie tak?
a Ty komentujesz to, że "gdyby do czegoś doszło to przecież endo już teraz było by inne"

a my mamy potwierdzić, że tak, powinno być inne? skoro Ci sam lekarz mówi, że jest ok?
jeżeli 10mm do zagnieżdżenia wystraczy wg słów osoby znającej się na rzeczy (a ginekolog taką osobą jest), a Ty jesteś dość świeżo po owu - to z jakiej okazji chcesz mieć większe? przecież ono się zaczyna pogrubiać, kiedy dochodzi do zagnieżdżenia?

czyli jednym słowem jesteś w gorącej wodzie kąpana Wink
i wcale nie na urlopie Wink
o Razz

Dodano po 1 minutach:

a co do ciałka żółtego, to nie wnikałam w szczegóły, ale jeśli pęcherzyk pęka i jajo się uwalnia, to sam pęcherzyk nie jest już dalej potrzebny, więc powinien się wchłonąć

dedukuję tak "na zdrowy chłopski rozum", bo mnie to nigdy przyznam szczerze nie interesowało Wink Very Happy

Ostatnio zmieniony przez Kornik dnia Sro Kwi 20, 2011 9:22 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Sro Kwi 20, 2011 9:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hahaha Smile kochana... chodzi mi o to że ja miałam owu wczesniej tzn jakieś 6 dni temu (wiem o tym bo obserwowałam śluz i wiek kiedy kuł jajnik) z tego wnioskuje, że gdyby doszło do zapłodnienia no to już endo było by grubiutkie... no a nie jest.

Korniczku oczywiście że jestem na urlopie Smile po prostu faza lutealna zawsze była u mnie emocjonująca i tak jak pisałam wcześniej lubię ją najbardziej Smile a urlop zrobiłam sobie już w trakcie dni płodnych Twisted Evil
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 13 z 42