FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 7:21 pm Temat postu: |
|
|
ja Ci dam krzyczec !! no no
a po co Ci laparo?? _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Laparo po to, bo powiedzial ze przy HSG widac tylko czy drozne sa jajowody i jak wyglada macica, natomiast nie widac co dzieje sie w jamie brzusznej. Wiec jak sie nie uda przez te 3 cykle zajsc, to nie ominie mnie laparo. No ale nie ma co martwic sie na zapas na pewno sie uda wiec po co sie denerwowac
Ide pobiegac _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Pychotko, a na ten cykl i clo i puregon? razem? a to chyba oba na rośnięcie są? nie wiedziałam, że takie leki się łączy!
Nadziejko, to ja zawsze za niecałe 20zł kupowałam Androvit! więc jak mi pani powiedziała, że 75 to myślałam, że pomyłka jakaś czy ki pieron... a jak chcesz, to jak się spotkamy, to Ci nawet kilka mogę przywieźć bo my taką aptekę jedną mamy tanią w mieście |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 11:21 pm Temat postu: |
|
|
Łaczy sie, łaczy Korniczku Profesor powiedzial, ze CLO 3*1 to dla mnie za mala dawka i ze moglby mi ja zwiekszyc, ale ze lepiej bedzie jak dolozy mi PUREGON to lepiej to zadziala
I teraz tak od 3 do 7 dc CLO
w 7, 9 i 11 dc PUREGON no i 13 dc ocena jajeczkowania i podanie Pregnylu i IUI
Juz sie nie moge doczekac _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 7:05 pm Temat postu: |
|
|
Ojej Pychotko, to Ty będziesz mocno stumulowana, mam nadzieję, że to nie jest niebezpieczne?? Aż tyle leków
A ja mam pecha, M miał wyjeżdząć jutro więc musiałam przełożyć badanie na poniedziałek, a teraz się okazało że jednak nie pojedzie! No i pech, będę się stresować wynikiem parę dni dłużej
A w niedzielę mamy 1 rocznicę ślubu, jak by to było wspaniale gdybyśmy mogli dostać prezent w postaci dwóch kreseczek! Ale to będzie jak sądze z obserwacji około 10 dfl, więc małe szanse, żeby coś wyszło, zwłaszcza, że test owulacyjny mógł się mylić
Ale tak sobie marzę, że to by było cudnie _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 9:17 pm Temat postu: |
|
|
witojcie dziewczeta
postanowiłam przestać gniewac sie na życie, że jest jakie jest.. a jest wiadomo jakie czyli do wielkiej du...py stwierdzilam równiez że obrazanie się na nie i chowanie w ciemnej norze nic mi nie da wręcz zaszkodzi bo przez ten czas co mnie tu nie było przeszłam straszną załamkę, mamy znów kryzys z Mkiem a wszystko przez to ze chcemy dziecko a nie możemy. przez to jest jak jest bo od dwóch lat podporządkowujemy zycie dziecku którego nie ma!!!i basta !!! koniec z tym!!! teraz planujemy życie tak jakby dziecka mialo nie byc - jesli sie pojawi to sie pojawi ale nie nastawiamy sie na to. u mnie 4 dc mam za soba pierwszy cykl bez stymulowania sztucznym prg i nawet nie wiecie jak bardzo od tego odpoczęłam mam tez pierwszy cykl gdzie mogłam obserwowac naturalne zachowanie tempki w fazie lutealnej co okazało się zgodnie z obietnica Kornika niezykle ciekawe dzieki temu nie robiłam dwóch testów codziennie tylko po tempce widziałam ze ciązy nie ma i dzieki temu ostały mi sie jeszcze 3 testy z 20 jakie kupiłam 2 msc temu...
teraz tez juz mierze sobie tempke wiec bede miala pierwszy prawdziwy cykl w którym od a do z bede mierzyła temperature
ale nie po to aby wiedziec kiedy owu lub czy jestem w ciazy ale po to bo to naprawde jest the best
i musze sie wam laski pochwalić, że od 3 dni nie pale fajek i jestem z siebie bardzo dumna bo jest mi z tym okropnie cięzko z tym, że teraz to musze sie kontrolowac bo i tak ostatnio przytyłam sporo a po rzuceniu fajek to juz w ogóle du..pa mi urośnie ehhh
no a teraz wracam do was:
Pychotko ja sie nie znam na tych lekach ale skoro lekarz tak zalecił najwidoczniej tak potrzeba. no a moze juz nie bedzie trzeba jechac na kolejne IUi co??? moze tym razem udało sie naturalnie? kiedy teraz powinnas mieć @???
acha czyli po prostu doktorek chce sprawdzic co sie w brzuszku dzieje tak??? a co sie moze dziac oprócz endometriozy? mówił Ci jakie ma ewnetualne przypuszczenia?
Lizelotko widzisz i doczekałas sie juz niebawem zobaczycie swoje wyniki i bedziecie wiedziec co dalej czynić powiedz mi kochana czy juz wiesz gdzie bedziecie robić IUI?? bardzo mocno 3mam za was kciuki :*
Kornik oczywiście ze chce androvit od Ciebie a co Ty na to aby zrobić taki myk jaki robiłam z Łobuzem i pregnylem?? tzn my wyslemy Ci kaskę przekazem pocztowym na leki oraz na przesyłke a TY nam wykupisz i odeslesz ??? bo za nim my sie spotkamy to Mek musi kupić kolejna pakę a podpytałam sie go o ceny to najtaniej narazie jak znalazł to za 49 zł... a powiedz co u Ciebie?? który to dzień cyklu teraz??? czy odpoczywasz i masz to gdzies??? _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 9:02 am Temat postu: |
|
|
Lizelotko, kochana, na pewno szybko minie Wam weekend, nie zamartwiaj się przesuniętymi badaniami. My też mamy rocznicę (2) ślubu w niedzielę - tzn mamy w poniedziałek, ale przełożoną na niedzielę widzę, ze Wy też nie przesądni jesteście?
podobno małżeństwa majowe są bardzo szczęśliwe i tego się będziemy trzymać
Nadziejko, możemy tak zrobić, jak piszesz - ile Ci kupić tego Androvitu teraz? dziś jestem w Zamościu, to od razu mogę skoczyć do apteki
Pychotko, no tak - lekarz ma rację, że skoro Clo nie dało lepszych skutków, to powinniście zwiększyć dawkę, no i też racja, że nie ma co Ciebie faszerować samym Clostibegytem - w końcu to najgorszy lek na stymulację (ale jednocześnie najtańszy). A odnośnie tego co napisała Lizelotka, to chciałam tylko dodać, że przy PCO dostaje się dużo silniejsze dawki, niż "normalnie" - bo pęcherzyki gorzej reagują na stymulację, a przecież chodzi o to, żeby ich wychodować przed IUI więcej niż jeden, zwiększając tym samym szanse
co u mnie? ano ja cały cykl sobie odpuściłam, nie mierzyłam, nie stresowałam się, nie sprawdzałam objawów - dopiero owu przypomniała mi że jest, kiedy jajnik zaczął kłuć, stąd wiem, że dziś 9dfl (który to w ogóle dc to nie mam pojęcia, no ale ostatecznie to nie jest istotne ) Kilka dni temu tak fajnie mnie jajnik łaskotał (owu było z prawego, a łaskotał lewy), wczoraj kuł dość mocno, ale w czasie kiedy chciało mi się siku i już zwątpiłam, że to może nie jajnik, tylko pęcherz(?) - niby jak miałam zapalenie pęcherza, to bolał mnie po środku a nie nisko z lewej, no ale kto to może wiedzieć... w każdym razie to co wyprawia owo COŚ z lewej zdaża mi się pierwszy raz. Nie musicie mi pisać, że "może to fasolka" bo mi te myśli 100 razy na minutę przez głowę przechodzą choć szczerze wątpię, bo w czasie owu mieliśmy tyle roboty, że brakło nam siły na przytulanki....
ale teraz przez te kłucia i łaskotania czuję coraz większą potrzebę zmierzenia temperatury... zamiast testu (a nie mówiłam Nadziejko? a nie mówiłam???) i chyba będę już do końca cyklu (TFU TFU ja chcę przez najbliższe 3 m-ce!!!) mierzyć, bo akurat wkraczam w fazę w której już coś zobaczę z temperatur. ach.
no i co - to miał być taki bezstresowy m-c choć przyznaję - psychicznie odpoczęłam tak jak chyba nie odpoczywałam od 2 lat już!
ale się rozpisałam buziaczki dziewczynki na ten piękny dzionek dzisiejszy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
|
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 7:49 am Temat postu: |
|
|
Witajcie Sloneczka
Kornik ma racje Nadziejko, własnie dlatego profesor dolozyl mi puregon, bo powiedzial, ze nie ma sensu zwiekszac mi dawki CLO skoro nawet wieksza moze na mnie nie zadzialac tak jak trzeba.
Ja nie wiem ktory mam dc nie wiem kiedy byla owu. Wiem tylko ze jak bylam u profesora na wizycie a wtedy mialam 17 dc to w czasie usg powiedzial mi ze do owulki jeszcze daleko ize przypuszcza,ze ten cykl mi sie wydluzy. Tak wiec czekam sobie spokojnie ma @. Jajniki mnie pobolewaja, nie wiem co sie dzieje/ To juz 2 cykl kiedy bola mnie jajniki tak pozno...
A jesli chodzi o to ze moze sie udalo Nadziejko, to mysle ze nie, poniewaz w tym cyklu jak nigdy malutko sie przytulalismy, bardzo malutko, wiec pewnie nawet jakbym miala owu naturalnie to pewnie nie trafilismy w dzien. Tak wiec nie ludze sie wcale
Zatem czekam spokojnie na @ juz bym chciala dostac, bo nie moge sie iui doczekac:P
Lizoletko - a Ty nie pykaj nic:) poczekacie kilka dni dluzej,ale za to na pewno zostaniecie wynagrodzeni dobrymi wynikami
Milego dzionka Kochane:) _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 11:54 am Temat postu: |
|
|
Hej dziewczynki
No jedziemy dziś wreszcie na te badania! Na 18:00. Wynik tym razem będzie od razu, więc już dziś będziemy wiedzieć co i jak. Boję się jak nie wiem
Wy tak dziewczynki wszystkie wyluzowłayście, a ja tutaj w stresie siedzę
Zazdroszczę Wam. A tu jeszcze za tydzień mam 3 egzaminy, jakby stresu było mało ( ostatnie, potem tylko skończę pracę pisać i obrona ).
No nic, napiszę Wam wieczorkiem co i jak. _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 12:26 pm Temat postu: |
|
|
LIZOLETKO kochana POWODZENIA
Nie stresuj się tak, bo stres tez zle wplywa na plodnosc:) _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|