FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 9:54 am Temat postu: |
|
|
jejuś... 20dfl... to faktycznie mocno długo szkoda, że nie masz wykresu () może owu się szykowała, szykowała... i ostatecznie coś ją wstrzymało i przyszła później(?)
ja nie znam powodów przedłużania się tej fazy.... przy pco wszystko jest możliwe, ale w sumie jak już do owu dojdzie, to potem 14 dni i @ przyłazi.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 10:04 am Temat postu: |
|
|
No i temkę wciąż mam podwyższoną, tzn w granicach 36,7 - 36,9 ale to już mówiłam Nadziejce, że mi spada dopiero 1 lub 2 dc, więc akurat to nic nie znaczy
Dziewczyny, wiecie, że piszę to wszystko bo w głębi duszy próbuję znaleźć coś, cokolwiek, co pozwoliłoby mi uwierzyć, że się udało.
Ale tak naprawdę czuję, że to jeszcze nie teraz, jeszcze nie
Dodano po 5 minutach:
Korniczku, wykres mam, ale nie różni się specjalnie niczym od poprzednich.... _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Ostatnio zmieniony przez lizelotka dnia Pią Lip 08, 2011 10:31 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 10:30 am Temat postu: |
|
|
kochana, wywal tego linka, bo i tak nie podałaś mi do siebie bezpośrednio a zaraz przyjdzie Wind i będize na Ciebie krzyczeć
zaraz Cię znajdę, co się nic nie chwalisz, że masz tam wykresik?? _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 10:34 am Temat postu: |
|
|
Fakt Korniczku, zupełnie zapomniałam, że jest tutaj jakaś władza nad nami no i jakiś regulamin!
Link wyrzucony, dziękuję za radę.
Popatrz sobie na wykresik, naprawdę nic specjalnego. Fakt, że jedyne co skrupulatnie zapisuje to tempka, inne fakty jak szujka czy śluz, to w zasadzie tylko gdy wydaje mi się że jest szczyt. _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 10:52 am Temat postu: |
|
|
no ja podobnie mam - i też najbardziej skrupulatnie przykładam się do temeratury (jeśli mierzę, bo obecnie olałam system i mam LUZ BLUES do końca roku)
ale Ty Słońce NIE MASZ wykresów wskazujących PCO!!!!! (obecnego jeszcze nie widziałam, bo masz ukryty) normalne, ładne wykresy dwufazowe!!!! ykhm... ktoś Ci już potwierdzał z całą pewnością, że to pco? _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 11:00 am Temat postu: |
|
|
Kornik napisał: | a zaraz przyjdzie Wind i będize na Ciebie krzyczeć |
nie bede krzyczec
nie bede
az taka zołza nie jestem.
no ale dobrze mowisz linki spoza bio sa zakazane, chyba ze na pw _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 11:53 am Temat postu: |
|
|
Mam ukryty wykres??? Jak to? Dziwne, nie chciałam tak, ale już sprawdziłam i udostępniłam, rzucisz okiem??
Hmmm... no wiesz, każdy lekarz w klinice leczenia niepłodności i gin, mówią, że mam PCO...
Ale najpierw Nadzieja, a teraz Ty wydajecie się poddawać to w wątpliwość.
Korniczku, nie wiem już sama... no. Lekarze mówią, że mam PCO, ale i mi się wydaje, że mam normalnie owulacje. W końcu gdybym nie miała to chyba nie powinnam mieć na wykresie takich wyraźnych dwóch faz...
Nie wiem po prostu...
Tak czy siak, ostatni wykres ( kurczę chciałam, żebyś właśnie ten zobaczyła! ) jest dziwny, faza lutealna nie powinna normalnie tyle trwać, prawda?
Dodano po 25 minutach:
Wind, widzisz, bo ja sie na tym naszym forum już tak swojsko poczułam, tak prawie jak u siebie, że zupełnie zapomniałam o istnieniu czegoś takiego jak regulamin
Dodano po 22 minutach:
No i widzisz Korniczku, dziwne to wszystko. Ja fazę lutealną miałam zawsze prawie jak w zegarku 14 dni +/- 3,4 dni na ewentualne błędy w obserwacjach. A teraz gdyby liczyć od skoku tempki, to już jest 25 dni!
Ach, no i piersi zawsze bolały mnie w okolicach owulacji i przez całą fazę lutealną, a tutaj? Zaczęły mnie boleć dopiero wczoraj, a przecież nie mogę teraz mieć owulacji, wykres jednoznacznie wskazuje, że była dawno temu!
Nienawidzę takiego zamieszania!
Nadziejko, słówko do Ciebie. Pamiętasz jak rozmawiałyśmy o radzeniu sobie w trudnych sytuacjach? To jest właśnie taka z którą sobie nie radzę
Dużo łatwiej przychodzi mi zmierzyć się z czymś trudnym nież z czymś zagmatwanym i niejasnym
Jużlepiej niech ta @ przyjdzie i przestanie mi mieszać w głowie!!! _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 12:06 pm Temat postu: |
|
|
hmm... no widzisz - w sumie wykres może być dwufazowy, a do owu i tak może nie dochodzić... a skoro kilku lekarzy potwierdziło, to pewnie tak jest... bo to chodzi o to, że na usg widzą dużo małych pęcherzyków, ale żadnego "dominującego" nie ma (normalnie jest kilka małych pęcherzyków, ale wśród nich jeszcze jeden/dwa duże) Tylko kurcze nie widziałam jeszcze do tej pory takich ładnych wykresów u kogoś kto ma właście ten zespół
ani takiej MEGA długiej fl też nie widziałam...
Może Tosia będzie miała jakiś pomysł(?)
Dodano po 2 minutach:
no i właśnie widzę, że fl masz zazwyczaj ładne, 14/17dni... tym bardziej nie wiem o co chodzi...
mnie piersi pobolewają dopiero w samej końcówce fl 2-3 dni max _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 12:11 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz Korniczku, ja miałam tylko jeden cykl obserwowany na usg, i miałam akurat wtedy ładny pęcherzyk, który mając około 22 milimetrów, grzecznie pękł, sama widziałam na monitorze usg miejsce po pęknięciu.
No ale stosunk FSH/LH podobno wskazuje u mnie na PCO. Hmm...
Właśnie Tosiu, może Ty masz pomysł dlaczego fl taka długa?? _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 12:18 pm Temat postu: |
|
|
hm hm hm ....
ale hormony (fakt ważne!) to jeszcze nie wszystko!!!
NAJważniejsze jest czy MASZ owu czy jej nie masz...
mam koleżankę, która ma stosunek FSH/LH<0,5, co świadczy o niewydolności przysadki i w rezultacie też zaburza owu, ale dziewczyna nawet nie zdążyła się tym wynikiem przestraszyć, bo w cyklu w którym badała to zaszła w ciążę... _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|