Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 7

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 9:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jejuś... 20dfl... to faktycznie mocno długo Sad szkoda, że nie masz wykresu (Wink) może owu się szykowała, szykowała... i ostatecznie coś ją wstrzymało i przyszła później(?)
ja nie znam powodów przedłużania się tej fazy.... przy pco wszystko jest możliwe, ale w sumie jak już do owu dojdzie, to potem 14 dni i @ przyłazi....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 10:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i temkę wciąż mam podwyższoną, tzn w granicach 36,7 - 36,9 ale to już mówiłam Nadziejce, że mi spada dopiero 1 lub 2 dc, więc akurat to nic nie znaczy Sad

Dziewczyny, wiecie, że piszę to wszystko bo w głębi duszy próbuję znaleźć coś, cokolwiek, co pozwoliłoby mi uwierzyć, że się udało.
Ale tak naprawdę czuję, że to jeszcze nie teraz, jeszcze nie Sad

Dodano po 5 minutach:

Korniczku, wykres mam, ale nie różni się specjalnie niczym od poprzednich....

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie

Ostatnio zmieniony przez lizelotka dnia Pią Lip 08, 2011 10:31 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 10:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kochana, wywal tego linka, bo i tak nie podałaś mi do siebie bezpośrednio Wink a zaraz przyjdzie Wind i będize na Ciebie krzyczeć Wink

zaraz Cię znajdę, co się nic nie chwalisz, że masz tam wykresik?? Very Happy
lizelotka

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 10:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fakt Korniczku, zupełnie zapomniałam, że jest tutaj jakaś władza nad nami Wink Laughing no i jakiś regulamin!
Link wyrzucony, dziękuję za radę.
Popatrz sobie na wykresik, naprawdę nic specjalnego. Fakt, że jedyne co skrupulatnie zapisuje to tempka, inne fakty jak szujka czy śluz, to w zasadzie tylko gdy wydaje mi się że jest szczyt.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 10:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ja podobnie mam - i też najbardziej skrupulatnie przykładam się do temeratury Smile (jeśli mierzę, bo obecnie olałam system i mam LUZ BLUES do końca roku)

ale Ty Słońce NIE MASZ wykresów wskazujących PCO!!!!! (obecnego jeszcze nie widziałam, bo masz ukryty) normalne, ładne wykresy dwufazowe!!!! Shocked ykhm... ktoś Ci już potwierdzał z całą pewnością, że to pco?
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 11:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik napisał:
a zaraz przyjdzie Wind i będize na Ciebie krzyczeć

nie bede krzyczec Razz
nie bede Wink
az taka zołza nie jestem.
no ale dobrze mowisz Smile linki spoza bio sa zakazane, chyba ze na pw Smile

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 11:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam ukryty wykres??? Shocked Jak to? Dziwne, nie chciałam tak, ale już sprawdziłam i udostępniłam, rzucisz okiem??
Hmmm... no wiesz, każdy lekarz w klinice leczenia niepłodności i gin, mówią, że mam PCO...
Ale najpierw Nadzieja, a teraz Ty wydajecie się poddawać to w wątpliwość.
Korniczku, nie wiem już sama... no. Lekarze mówią, że mam PCO, ale i mi się wydaje, że mam normalnie owulacje. W końcu gdybym nie miała to chyba nie powinnam mieć na wykresie takich wyraźnych dwóch faz...
Nie wiem po prostu...
Tak czy siak, ostatni wykres ( kurczę chciałam, żebyś właśnie ten zobaczyła! ) jest dziwny, faza lutealna nie powinna normalnie tyle trwać, prawda?

Dodano po 25 minutach:

Wind, widzisz, bo ja sie na tym naszym forum już tak swojsko poczułam, tak prawie jak u siebie, że zupełnie zapomniałam o istnieniu czegoś takiego jak regulamin Laughing Mr. Green

Dodano po 22 minutach:

No i widzisz Korniczku, dziwne to wszystko. Ja fazę lutealną miałam zawsze prawie jak w zegarku 14 dni +/- 3,4 dni na ewentualne błędy w obserwacjach. A teraz gdyby liczyć od skoku tempki, to już jest 25 dni!
Ach, no i piersi zawsze bolały mnie w okolicach owulacji i przez całą fazę lutealną, a tutaj? Zaczęły mnie boleć dopiero wczoraj, a przecież nie mogę teraz mieć owulacji, wykres jednoznacznie wskazuje, że była dawno temu!
Nienawidzę takiego zamieszania!
Nadziejko, słówko do Ciebie. Wink Pamiętasz jak rozmawiałyśmy o radzeniu sobie w trudnych sytuacjach? To jest właśnie taka z którą sobie nie radzę Evil or Very Mad
Dużo łatwiej przychodzi mi zmierzyć się z czymś trudnym nież z czymś zagmatwanym i niejasnym Evil or Very Mad
Jużlepiej niech ta @ przyjdzie i przestanie mi mieszać w głowie!!!

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 12:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm... no widzisz - w sumie wykres może być dwufazowy, a do owu i tak może nie dochodzić... a skoro kilku lekarzy potwierdziło, to pewnie tak jest... bo to chodzi o to, że na usg widzą dużo małych pęcherzyków, ale żadnego "dominującego" nie ma (normalnie jest kilka małych pęcherzyków, ale wśród nich jeszcze jeden/dwa duże) Tylko kurcze nie widziałam jeszcze do tej pory takich ładnych wykresów u kogoś kto ma właście ten zespół Neutral

ani takiej MEGA długiej fl też nie widziałam... Shocked
Może Tosia będzie miała jakiś pomysł(?)

Dodano po 2 minutach:

no i właśnie widzę, że fl masz zazwyczaj ładne, 14/17dni... tym bardziej nie wiem o co chodzi...

mnie piersi pobolewają dopiero w samej końcówce fl 2-3 dni max
lizelotka

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 12:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz Korniczku, ja miałam tylko jeden cykl obserwowany na usg, i miałam akurat wtedy ładny pęcherzyk, który mając około 22 milimetrów, grzecznie pękł, sama widziałam na monitorze usg miejsce po pęknięciu.
No ale stosunk FSH/LH podobno wskazuje u mnie na PCO. Hmm...
Właśnie Tosiu, może Ty masz pomysł dlaczego fl taka długa??

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 12:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hm hm hm ....

ale hormony (fakt ważne!) to jeszcze nie wszystko!!!
NAJważniejsze jest czy MASZ owu czy jej nie masz...

mam koleżankę, która ma stosunek FSH/LH<0,5, co świadczy o niewydolności przysadki i w rezultacie też zaburza owu, ale dziewczyna nawet nie zdążyła się tym wynikiem przestraszyć, bo w cyklu w którym badała to zaszła w ciążę...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 34 z 42