Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 7

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 9:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie tak długie cykle są typowe dla PCO. Zazwyczaj tak jakby łączą się dwa cykle w czym jeden bezowulacyjny. No cóż długa faza lutealna to ciaża, przetrwałe ciałko żółte lub wiele innch rzeczy Wink . Dobre to nie jest.

Nadziejko zarówno dupek ja i luteinka działają różnie w zależności od kobiety. Zazwyczaj jak bierzesz to nie dostajesz @ ale w końcu sie pojawia. U jednych szybciej u innych później. Najczęściej dostajemy @ w ciagu 5 dni od odstawienia

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko, na pewno Tosia, nasz forumowy expert, rozstrzygnie nasz spór! Smile)
A o kontakt do ginka poproszę, rozważam na poważnie tą opcję Smile

Dodano po 6 minutach:

Tosiu, ja dostawałam dupka na wywołanie @ i zazwyczaj dostawałam ją podczas brania leku, po około 5, 6 tabletkach.
Jeśli chodzi o długie cykle, to od paru miesięcy, odkąd biorę zwiększoną do 0,75 dawkę Euthyroxu, skróciły mi się do max 33-35 dni. Czytałam kiedyś, że zaburzenia hormonów tarczycy, które przecież mam, dają podobne objawy jak PCOS, więc może to jednak nie PCOS??
Tosiu, no bo gdyby to było PCOS, to czy nagle cykle by mi się tak wyregulowały??

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 9:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
No cóż długa faza lutealna to ciaża, przetrwałe ciałko żółte lub wiele innch rzeczy Wink . Dobre to nie jest.

no wiesz.... jak ciążą to jak najbardziej ok chyba co Laughing Laughing Laughing

Tosieńko na priv odpowiem Ci kiedy indziej dobrze??? bo dziś zaraz zaczynam imprezowac razem z Mkiem... i chcemy się "zresetowac" bo już mamy wszystkieo serdecznie dosyć Sad więc otwieramy flachę i pijemy Zdróweczko wszystkich tu obecnych dziewczynek Cool i takiego malutkiego chłopczyka co jeszcze nie wie co to forum Wink Adasia :* i takiej malutkiej Zunieczki małej łobuziary :*

Lizelotko namiar wyśle Ci na priv.
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 9:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie no oczywiście Wink)))
Baw się dobrze ,odpręż się ,i zrelaksuj Wink)

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 9:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko, dzięki za wszystko co napisałaś na pw Smile
Może tak zrobię, jak radzisz, ale nie dziś Wink
Bo teraz uciekam od Was, mam dziś z M wieczór z winkiem Very Happy

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 9:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ha!!! Lizelotko widzisz... jednak ja mialam racje z tym dupkiem... Rolling Eyes

Dodano po 1 minutach:

i widzę, że mamy podobne plany wieczorowe Smile
lizelotka

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 9:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale Nadziejko, ja zawsze po dupku dostawałam @ i to w trakcie brania, więc jak może opóźniać!!
Zresztą Tosia napisała:

tosia81 napisał:
zarówno dupek ja i luteinka działają różnie w zależności od kobiety.

Więc może u mnie działa inaczej Wink

Dodano po 1 minutach:

Lęcę już naprawdę bo M się niecierpliwi Exclamation Laughing

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 11:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja83 napisał:
Wind nie jesteś zołza ??? na mnie nakrzyczałaś jakiś czas temu

dzieki Smile zapamietam sobie.
a to jak pomagałam z wiadomosciami nie dochodzacymi to zołzowatosc?
chyba juz Tosia normalnie moze wysyłac do Ciebie message Razz co?

dobra mniejsza o mnie, macie tutaj inne problemy, wiec juz nie przeszkadzam Cool

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Sob Lip 09, 2011 9:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
Zazwyczaj jak bierzesz to nie dostajesz @ ale w końcu sie pojawia. U jednych szybciej u innych później. Najczęściej dostajemy @ w ciagu 5 dni od odstawienia

Tosiu, a myślisz, że biorąc dupka ale nie zaraz po owulacji tylko później można sobie w ten sposób wydłużyć fazę lutealną?? To poniekąd pytanie podobne do pytania Nadziei, ale ciekawa jestem konkretnej odpowiedzi...

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Lip 10, 2011 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście,że tak. Jak najbardziej.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 36 z 42