Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 7

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 10:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łe! to M ma chyba wszystkich tych hormonów w nadmiarze z tego co tu piszą Laughing Laughing Laughing

nadzieja83 napisał:
mi wystarczy kapiel w Dunajcu

nie żebym była złośliwa, ale jak się na kajak uprzesz, to jest ona bardzo prawdopodobna Razz Twisted Evil Mr. Green

Dodano po 4 minutach:

i jeszcze dodam, że romawiałam z M i podęliśmy decyzję że kupimy jeszcze ze 2 opakowania tego proxeedu...
może któraś z Was by się dołączyła?

znalazłam takie ceny:
1 opakowanie - 209.80
2 opakowania - 369.64
6 opakowań - 1005,00 (tu za 2 op.wychodzi 335zł a za jedno 167,50)

to co, może dozbieramy komplet chętnych na 6?
bo jak nie, to kupię mu to za 370 Surprised
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 12:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DZiewczynki u facetów jeszcze bada się testosteron

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 12:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik ja pogadam z Mkiem na temat tych proszków ale... kurcze nawet po zniżce sa one strasznie drogie Sad a my mamy ostatnio tyle wydatków Sad no nic zobaczymy czy Mek będzie optymistycznie nastawiony Smile

a wiecie co?? u mnie już niezły śluz płodny Smile My Korniczku to tak chyba po sobie mamy tak z tydzień różnicy tylko Smile
Powrót do góry
Pychotka28

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 12:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To do dzieła Nadziejko Wink

Ja nie moge przestać sie obserwowac Sad juz sama mnie to dobija, bo niepotrzebnie sie nakrecam...
Wszedzie pisza o tym sluzie po zaplodnieniu, a u mnie suchutko Sad w ogole ja chyba wszystko za bardzo biore do siebie...
Kluja mnie te jajniki, a szczegolnie prawy (z niego byla owu) no i siusiu latam co chwile. Sama nie wiem czy juz sobie nie wkrecam tego:(
nadzieja83

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka widzisz zapomnialam Ci wysłac wczoraj tego linka ale bardzo poźno wróciłam do domciu. moze kornik ma go gdzies pod bokiem i na priva by Ci puściła??? chodzi o ten artukuł o objawach ciązy.

ja nie chce Cie nakręcac ale u mnie tez było zero sluzu to primo. po drugie do łazienki tez latałam ale to troche poźniej tzn od jakiegoś 25 dc. ja wiem że będziesz teraz myślec tylko jednym... to jest normalne - jesli sie tak bardzo chce...

Dodano po 3 minutach:

i choćbysmy Ci tu pisały, weź na luz, poczekaj itp... to ja wiem, ze tak się poprostu nie da... więc spoko będziesz miała wariackie 8 dni aż się doczekasz Smile
Kornik

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 1:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobra, to ja sobie spokojnie czekam na odzew apropos witaminek, jakbyśmy zaczęły zbierać "paczkę", to może na drugim forum podpytam, może ktoś by się dołączył(?), żeby do tego 6-paku dobić. no ale zobaczymy, na razie nie mam "parcia" na cokolwiek w sprawie dzidziusia i mam zamiar z tego korzystać jak długo się da Twisted Evil

Pychotko kochana - poszukam i Ci wyślę na PW linka do tego artykułu - napisany dość złośliwie, no ale inaczej przyszła mama nie wzięłaby go sobie do serca - a tak jak napisała Nadzieja - mnie również ostudził Wink
a śluzu wcale nie musisz mieć - możesz mieć mega dużo, a możesz nie miać praktycznie wcale. To nie jest objaw. Wink
dobrze, że jajnik kłuje - bo to choć też nie objaw, to jednak może, podkreślam: MOŻE, coś wróżyć Smile
Powrót do góry
Pychotka28

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 1:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wlasnie dostalam wypis ze szpitala.
Robili mi tam badanie hormonow tarczycy.
Niestety nie rozumiem nic z nich. Nie wiem czy sa w normie czy nie.
Moze ja napisze jakie mi wyszly a wy byscie napisaly co sadzicie?

Wiec:

freeT3 - 4011 pg/ml
freeT4 - 1,07 mg/dl
TSH - 5,81 uIU/ml

Ale wam marudze.
nadzieja83

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 1:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko TSH masz chyba za duże Sad ale podkreślam że lekarzem nie jestem i moge sie mylic. Wysokie tsh tzn takie powyżej 2,5 blokuje owulacje. ale Ty przecież dostałas zastrzyk więc nie ma co sie przjmowac Smile ale gdyby odpukac tym razem nie wyszło powinnas brac leki na obniżenie.
Kornik

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 2:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja83 napisał:
powyżej 2,5 blokuje owulacje

zasadniczo nie zgadzam się Wink

ale faktycznie masz za wysokie TSH - jeśli masz możliwość, to przejdź się z tymi wynikami do endokrynologa (może do gin-endo byłoby lepiej nawet?) żeby Ci przypisał leki na obniżenie - bo jeśli jesteś w ciązy (A JESTEŚ) to właśnie TERAZ w I trymestrze jest ono dla Ciebie i dzidzi najbardziej istotne - im wyższy wskaźnik, tym większa niedoczynność tarczycy, czyli jednym słowem mniej hormonów z których teraz właśnie dziecko będzie wysysać tworząc własną tarczycę.

i dlatego "staraczki" powinny mieć poniżej 2,5, nawet lekką nadczynność, czyli blisko tej dolnej normy - żeby dziecko mogło bez obaw dla zdrowia własnego i zdrowia mamy pobierać dla siebie.

Dodano po 3 minutach:

a jeśli chodzi o FT3 i FT4 to ja się nie znam, dobrze, gdybyś miała przy nich normy...
Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik napisał:
nadzieja83 napisał:
powyżej 2,5 blokuje owulacje

zasadniczo nie zgadzam się Wink

czemu?? Wink ja tak słyszałam i dwóch lekarzy mi juz to potwierdziło... Twisted Evil
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 8 z 42