Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 9:12 am Temat postu: |
|
|
Kornik, na usg nie poproszę gina o lek na pękanie, bo usg robi mi inny lekarz
a do tej gin, następny wolny termin na wizytę jest 5 września, to może już być za późno, chociaż zależy jeszcze kiedy mi się ten cykl skończy. Na razie trwa jeszcze, i nawet nie wiem który to dziś dzień, bo mi się skończył termin ważności konta na 28 dni, nie opłaciłam jeszcze i jakoś tak nie zaglądałam, bo przecież i tak nie mogę nic uzupełnić. Obstawiam jednak ze jakoś w okolicach 28 dc.
Pychotko, jestem z Tobą i Hanią dziś _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 10:24 am Temat postu: |
|
|
Hejka Sloneczka
Jestem juz po podgladanku i okazalo sie, ze mam 2 pecherzyki. Jeden 16 mm a drugi 23 mm. Wlasnie zostalam przyjeta na oddzial i czekam na iui. Po podanku poleze tu z pol godzinki i wypisuja mnie do domku:)
Dodano po 12 minutach:
Mam tylko po dlkugim weekendzie zrobic usg, zeby dowiedziec sie czy pecherzyki pekly.
Nerwy mi puscily i umieram z glodu hehe a nie moge nic zjesc, bo nawet nie mam co gdyz moj eMek sobie poszedl w sina dal z moim dietetycznym prowiantem hihi
dobra Serducha odezwe sie juz z domku.
Buziaczki dla wszystkich i dziekuje za wsparcie _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 12:33 pm Temat postu: |
|
|
kto to jest Hania?
pychotko a na czym polega te iui? to wprowadzenie nasienia za pomoca jakiegos przyrzadu w celu unikniecia bariery sluzowej jakiej plemniki nie sa w stanie pokonac? dobrze rozumiem?
a ile taki zabieg kosztuje? a nasienie przechodzi jakies specjalne badanie zeby wyłapac te najzdrowsze plemniki czy nie?
ja pytam tylko z ciekawosci,tak samo jak z CLO. chce byc bogatsza o wiedze niz do tej pory.
a jak sa 2 pecherzyki to moze byc szansa na ciaze mnoga tak? jesli pekna obydwa ? _________________
Ostatnio zmieniony przez wind_of_hope dnia Pią Sie 12, 2011 12:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Pychotko ) no widzisz;)) Jest cudnie. Teraz kciuki zaciskamy i czekamy na dwie krechy.Nie ma innej opcji
Wind IUI to podanie przez cewnik do macicy odpowiednio przygotowanych plemników . Omija się dzięki temu śluz szyjkowy .Zabieg kosztuję różnie . No ale zazwyczaj to cena około 700zł, chyba że robisz na NFZ.
Jak są dwa pęcherzyki nie świadczy to o ciąży mnogiej. ZAwsze w jajnikach dojrzewa kilka - kilkanaście pęcherzyków. NIektóre są odpowiednie jajonośne. Większość się wchłonie . Dwa - trzy nie oznaczją zatem ciąży mnogiej. Jak pęknie jeden to inne zaczną się wchłaniać. Ale oczywiście zdarzyć się może ,że pękną dwa i wtedy bliźniaki gotowe _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 12:46 pm Temat postu: |
|
|
aha Tosiu rozumiem dzieki za odp
o kurczeeeeeeeee to masa kasy na to idzie ...
a moze byc tak ze sie nie uda?
przeciez sa pecherzyki, jest nasienie wyselekcjonowane, z najlepszymi zołnierzami wiec w czym problem?
czy raczej iui zawsze sie udaje? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 1:00 pm Temat postu: |
|
|
Wind, no niestety IUI nie zawsze się udaje
Kornik przeciez miała kilka IUI i co?
Tak naprawdę IUI zwiększa szansę tylko o pare% w stosunku do normalnych staranek, daje właściwie tylko to, że omija śluz szyjkowy no i plemniki są podawane wyselekcjonowane i w skoncentrowanej postaci.
Ale zasada działania jest poza tym taka jak naturalnie. Mimo wszystko te parę % więcej zawsze daje trochę więcej nadzieji _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 1:05 pm Temat postu: |
|
|
Wind nie jest to takie proste niestety ...Iui to tylko kilka- kilkanaście procent szans. Czasami się udaję ale niestety w większości przypadków jedno IUI to za mało. Jeśli problem leży w śluzie albo ewentualnie w nasionkach ( są mniej ruchliwe itd) to wtdy może się udać . No w innym wypadku to tak jak pisze Lizelotka. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Pychotko, no widzisz, to teraz tylko pęcherzyk musi ładnie pęknąć, jest dobrze _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 2:00 pm Temat postu: |
|
|
lizelotka napisał: | jest dobrze |
bedzie jeszcze lepiej
a te 700zł to za 1dnorazowy zabieg?
jesli np sie nie uda i bedzie trzeba ponowic to potem znow wykładasz kolejne 7 stowek?
chryste panie ile trzeba zarabiac zeby moc sobie zafundowac iui?
a IV jest jeszcze drozsze.... koszmar _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 3:56 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | a IV jest jeszcze drozsze.... |
no cała procedura IV zaczyna się od 10.000zł za jednorazowy zabieg. i też nie daje gwarancji na pomyślność.
Pychotko, a nie mówiłyśmy?! no nie mówiłyśmy, że wszystko super się zgra?!!!!! to teraz wracajcie do nas dziewczynki bezstresowo i szczęściwie no... i z eMkiem oczywiście hihi _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|