Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 8

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 9:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik, na usg nie poproszę gina o lek na pękanie, bo usg robi mi inny lekarz Sad
a do tej gin, następny wolny termin na wizytę jest 5 września, to może już być za późno, chociaż zależy jeszcze kiedy mi się ten cykl skończy. Na razie trwa jeszcze, i nawet nie wiem który to dziś dzień, bo mi się skończył termin ważności konta na 28 dni, nie opłaciłam jeszcze i jakoś tak nie zaglądałam, bo przecież i tak nie mogę nic uzupełnić. Obstawiam jednak ze jakoś w okolicach 28 dc.

Pychotko, jestem z Tobą i Hanią dziś Exclamation Razz

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 10:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hejka Sloneczka Smile
Jestem juz po podgladanku i okazalo sie, ze mam 2 pecherzyki. Jeden 16 mm a drugi 23 mm. Wlasnie zostalam przyjeta na oddzial i czekam na iui. Po podanku poleze tu z pol godzinki i wypisuja mnie do domku:)

Dodano po 12 minutach:

Mam tylko po dlkugim weekendzie zrobic usg, zeby dowiedziec sie czy pecherzyki pekly.
Nerwy mi puscily i umieram z glodu hehe a nie moge nic zjesc, bo nawet nie mam co gdyz moj eMek sobie poszedl w sina dal z moim dietetycznym prowiantem hihi

dobra Serducha odezwe sie juz z domku.
Buziaczki dla wszystkich i dziekuje za wsparcie Smile
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 12:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kto to jest Hania? Rolling Eyes

pychotko a na czym polega te iui? to wprowadzenie nasienia za pomoca jakiegos przyrzadu w celu unikniecia bariery sluzowej jakiej plemniki nie sa w stanie pokonac? dobrze rozumiem?
a ile taki zabieg kosztuje? a nasienie przechodzi jakies specjalne badanie zeby wyłapac te najzdrowsze plemniki czy nie?

ja pytam tylko z ciekawosci,tak samo jak z CLO. chce byc bogatsza o wiedze niz do tej pory.

a jak sa 2 pecherzyki to moze byc szansa na ciaze mnoga tak? jesli pekna obydwa Smile ?

Ostatnio zmieniony przez wind_of_hope dnia Pią Sie 12, 2011 12:45 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko Wink) no widzisz;)) Jest cudnie. Teraz kciuki zaciskamy i czekamy na dwie krechy.Nie ma innej opcji Wink

Wind IUI to podanie przez cewnik do macicy odpowiednio przygotowanych plemników . Omija się dzięki temu śluz szyjkowy .Zabieg kosztuję różnie . No ale zazwyczaj to cena około 700zł, chyba że robisz na NFZ.
Jak są dwa pęcherzyki nie świadczy to o ciąży mnogiej. ZAwsze w jajnikach dojrzewa kilka - kilkanaście pęcherzyków. NIektóre są odpowiednie jajonośne. Większość się wchłonie . Dwa - trzy nie oznaczją zatem ciąży mnogiej. Jak pęknie jeden to inne zaczną się wchłaniać. Ale oczywiście zdarzyć się może ,że pękną dwa i wtedy bliźniaki gotowe Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 12:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha Tosiu rozumiem Smile dzieki za odp Smile
o kurczeeeeeeeee to masa kasy na to idzie ...
a moze byc tak ze sie nie uda?
przeciez sa pecherzyki, jest nasienie wyselekcjonowane, z najlepszymi zołnierzami wiec w czym problem?
czy raczej iui zawsze sie udaje?

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 1:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, no niestety IUI nie zawsze się udaje Sad
Kornik przeciez miała kilka IUI i co? Sad
Tak naprawdę IUI zwiększa szansę tylko o pare% w stosunku do normalnych staranek, daje właściwie tylko to, że omija śluz szyjkowy no i plemniki są podawane wyselekcjonowane i w skoncentrowanej postaci.
Ale zasada działania jest poza tym taka jak naturalnie. Mimo wszystko te parę % więcej zawsze daje trochę więcej nadzieji Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 1:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind nie jest to takie proste niestety ...Iui to tylko kilka- kilkanaście procent szans. Czasami się udaję ale niestety w większości przypadków jedno IUI to za mało. Jeśli problem leży w śluzie albo ewentualnie w nasionkach ( są mniej ruchliwe itd) to wtdy może się udać . No w innym wypadku to tak jak pisze Lizelotka.

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 1:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko, no widzisz, to teraz tylko pęcherzyk musi ładnie pęknąć, jest dobrze Razz

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 2:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotka napisał:
jest dobrze

bedzie jeszcze lepiej Smile

a te 700zł to za 1dnorazowy zabieg?
jesli np sie nie uda i bedzie trzeba ponowic to potem znow wykładasz kolejne 7 stowek? Neutral

chryste panie ile trzeba zarabiac zeby moc sobie zafundowac iui?

a IV jest jeszcze drozsze.... koszmar Sad

Powrót do góry
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Sie 12, 2011 3:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
a IV jest jeszcze drozsze....

no cała procedura IV zaczyna się od 10.000zł za jednorazowy zabieg. i też nie daje gwarancji na pomyślność.

Pychotko, a nie mówiłyśmy?! no nie mówiłyśmy, że wszystko super się zgra?!!!!! Laughing to teraz wracajcie do nas dziewczynki bezstresowo i szczęściwie Very Happy Very Happy Very Happy no... i z eMkiem oczywiście hihi Wink
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 21 z 40